28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Premier: Hebben we niets geleerd uit verleden?

‘Vroegtijdige publicatie naam minister en bevestiging OM
verkeerd en onverantwoordelijk’

Citco premier draagt Citco collega voor (KKC onderschrift) | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Uit principe en door zijn geheimhoudingsplicht als formateur weigert premier Eugene Rhuggenaath te bevestigen dat Steven Croes de nieuwe PAR-minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) wordt.

Dat sommige media de naam al hebben onthuld nog vóór de screening is afgerond ‘en zonder officiële bevestiging’, en dat het Openbaar Ministerie bevestigt een verzoek voor screening te hebben ontvangen, noemt Rhuggenaath ‘verkeerd en onverantwoordelijk’.

De Curaçaose minister-president vraagt zich af of ‘we niets hebben geleerd uit het verleden’ en verwijst hierbij naar het geval van kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia, waarover nog tijdens de screeningsprocedure vertrouwelijke informatie lekte vanuit de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Met het lekken van de informatie over Schoop-Isenia dacht iedereen volgens Rhuggenaath ‘het recht te hebben om te praten en een mening te vormen over een kandidaat, een young professional, terwijl het screeningsproces nog gaande was’.

De publicatie van de naam van Croes als vermoedelijke nieuwe Onderwijsminister bewijst volgens Rhuggenaath wederom dat ‘wij niet inzien dat we rekening moeten houden met de privacy van mensen en de impact die het schenden hiervan kan hebben op gezin, familie en carrière’.

,,Maar ook de impact op andere burgers, met name professionals die nog carrière aan het maken zijn en overwegen de stap te maken om hun land in een publieke functie te dienen. We denken wederom aan onze eigen belangen en kijken niet naar de belangen van een ander of in dit geval naar die van het land. Dit betreur ik ten zeerste en ik zal de naam van de kandidaat daarom ook niet bekendmaken of bevestigen tot op het moment dat de screening is afgerond, dit is goedgekeurd en de partij de nieuwe minister aankondigt.”

De Curaçaose regeringsleider zegt tot slot: ,,Wat ik met en voor Neysa heb ervaren, vond ik verschrikkelijk pijnlijk en ik zou niet willen dat dit nogmaals gebeurt met een jongere persoon die bereid is zijn of haar land te dienen. Ik en wij allemaal moeten meer ‘protective’ zijn.”

Volgens verschillende media wordt de 40-jarige Steven Croes de nieuwe minister van OWCS. Croes, die werkzaam is bij de internationale financiële instelling Citco, vervangt daarmee Rhuggenaath, die sinds het vertrek van Marilyn Alcalá-Wallé deze post waarneemt. Croes liet gisteren tegenover deze krant weten in dit stadium liever geen commentaar te willen leveren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

7 reacties

 1. Als het bekent en door u zelf al is aangegeven dat het “niet goed is” en de maatregelen genomen blijven onveranderd, waar door de situatie onveranderd blijft verslechteren. Kan je dan stellen dat er iets is geleerd?
  Als je voor een korte periode een onderwijs minister aanstelt, die geen enkele ervaring heeft in dit gebied, kan je dan stellen dat er iets is geleerd?
  Als aanstelling en aanbesteding gedaan blijven worden aan vrienden en familie, kan je dan stellen dat er iets is geleerd?
  Als, bij herhaling gebedeld moet worden om geld bij Nederland, kan je dan stellen dat er iets is geleerd?
  Waarom maakt u deze opmerkingen?
  Heeft u niets geleerd?

 2. PREMIER: HEBBEN WE NIETS GELEERD UIT VERLEDEN?”
  Volgt u het locale nieuws? Dat is in de regel een opsomming van recente gebeurtenissen die, veelal een opsomming is van acties die door forti zijn gedaan. En wat is uw conclusie dan als andwoord op de door u gestelde vraag.

 3. Wat een hypocriet die ruggenaath. In andere gevallen zoals met de slavernij moet men juist het verleden vergeten en niet daarvan leren en het liefst maar blindelings in de toekomst leven. Hier gaat het om landsbelang en is het dus de benoeming van deze mensen een publieksrechtelijk gebeuren waar geen plaats is voor geheimhouding zoals ruggenaath gewend was in de trustwereld. Bij de overheid heeft geheimhouding slechts zin in het geval dat de nationale veiligheid in het geding is. En hier is daar geen sprake van. Dus ze moeten het feit dat hun kanditatuur is gelekt gewoon slikken. Als ze niks te verbergen hebben dan hebben ze ook niks te vrezen. Eigenlijk behoren types zoals neysa , ersilia de lanooi helemaal geen carriere meer te hebben. Het zijn stuk voor stuk imcompetente figuren die ondanks de verwoesting die ze hebben achtergelaten gewoon doodleuk op de volgend top positie worden gezet. Dat geeft ook meteen aan hoe verrot en corupt het hele systeem is op dit eiland. Ze worden weer met topposities beloond omdat een bepaalde groep weer heel veel geld heeft verdiend met hun “beleid”. Ruggenaat spaar je krokodillen tranen voor de klanten van de giro die niet hun carriere maar hun levensonderhoud hebben verloren. Bespaar ons je pijn voor alle werknemers van de Isla die hun baan bij de Isla hebben verloren door jou incompetentie. Ook in dat geval had je je beroept op geheimhoudingsplicht.

 4. De PAR heeft in elkgeval niets geleerd van het verleden, of misschien toch wel, het leegtrekken van de staatskas.
  En met deze misschien wel bedoeling gaan jullie op de zelfde rooftocht door, vrees ik.
  Onderwijs, daar waar wij waarschijnlijk een van de grootste inhaalslagen moeten maken, zetten jullie een cijfertjes mannetje uit de CITCO stal?????
  Wat is het doel?
  De miljoen die nederland voor onderwijs heeft toegezegt te verdelen onder de vriendjes?

  Er loopt een zeer geschikt candidaat rond voor deze functie, uit het onderwijs, zeer ervaren, niet bang, met visie maar ja, openlijk homosexueel en dat blijkt de PAR nog niet aan te kunnen.

  Ik hoop dat bij iedereen ondertussen de ogen openbaar, en dat we volgend jaar afscheid mogen nemen van deze groep.

 5. Zolang het “family & friends”-bevoordelingsbeleid voortduurt moeten we blij zijn met de helden die dit aan de kaak stellen!
  Met nog zo’n 20 weken te gaan komt er een nieuwkomer in het kabinet; in die 100 werkdagen, voordat hij demissionair wordt, moet hij zich inwerken én effectief beleid maken???? Neem dan of een oud-gediende uit het politieke veld of (veel liever) neem een vakdeskundige.
  En voor wat betreft de kwalificaties van de kandidaat: aannemende dat de ambtenaren op dit Ministerie ook kunnen rekenen, is er behoefte aan vakdeskundigheid, niet financiële deskundigheid.

  “Vuilnisman, kan die zak ook mee”

 6. Zegt wel voldoende dat onze Kennedy dit zegt.

  Hij kiest zelf uit zijn vrienden groep mensen die niet de kwalificaties hebben en in het geval van Neysa haar zwarte verleden niet wilde openbaren. Juist omdat dit allemaal zo in geheim moet krijgen we de grootste idioten op belangrijke posities. Dat Kennedy een directe lijn heeft met een Citco HR Manager weten we ook. Nu even Mooiboy Steven stallen als Minister?

  Maar de broodheer van Kennedy Rhuggenaat is de familie Smeets en die bepalen dan ook wat Kennedy moet doen.

 7. Neysa Isenia een young professional?

  Zij is er met de valse Zuurzak lilliputter Stephen Capella verantwoordelijk voor dat we met zijn allen bijna 800 miljoen moeten gaan ophoesten die Isenia en Capella bij Girobank hebben laten verdwijnen!

  Neysa Isenia een young professional? Ja, de overboekingen naar de moeder van Stephen Capella in Panama deed ze zeer professioneel.

  Wat een mafkees, die Ruggenaath.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...