AntilliaansDagblad | Teller actieve gevallen weer boven de 300

Er wordt nu onderzocht of er sprake is geweest van een event waarbij het virus massaal is verspreid |  Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het aantal actieve gevallen van Covid-19 schoot gisteren weer omhoog toen in een klap 51 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Daarmee komt de teller van het aantal actieve gevallen voor het eerst sinds 1 november weer boven de 300 uit.

Er wordt nu onderzocht of er sprake is geweest van een event waarbij het virus massaal is verspreid.

Van de 51 nieuwe gevallen is één een geïmporteerd geval en zijn er 19 verbonden aan bestaande besmettingen. De bron van de overige nieuwe gevallen wordt nog onderzocht. Vijf van de nieuwe besmettingen zitten in de risicogroep van 65 jaar en ouder. Er zijn momenteel zeven personen in het ziekenhuis opgenomen, waarvan één op de intensive-careafdeling.

Sinds het begin van de pandemie heeft Curaçao 1.182 bevestigde besmettingen gekend. Daarvan zijn nu 315 gevallen actief en zijn 865 personen hersteld. Er zijn twee personen aan de gevolgen van het virus overleden.

Tussen de 51 nieuwe gevallen die gisteren zijn gemeld zitten vier personeelsleden van het Curaçao Medical Center (CMC).

In de update van gisteren benadrukte de regering dat er geen reden is voor paniek. ,,Het epidemiologisch team is brononderzoek aan het verrichten en onderzoekt ook de mogelijkheid van een event dat heeft plaatsgevonden waarbij het virus is verspreid”, aldus een verklaring van de regering.

Tijdens een buitengewone persconferentie vandaag worden meer details gegeven over de huidige staat van zaken met betrekking tot de coronabesmettingen op Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | Teller actieve gevallen weer boven de 300

  1. De Rechtsstaat

    Ben benieuwd welk onderdeel van de materie “statistiek en kansberekening” vandaag wordt behandeld.

    Afijn, hoop dat ik genoeg heb aan één schrijfblok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *