Antilliaans Dagblad | Premier: Geef me de ruimte

Rhuggenaath voert intensieve gesprekken

Willemstad – Premier Eugene Rhuggenaath laat in een update weten dat er op dit moment intensieve gesprekken plaatsvinden met Nederland, dat iedereen de regering hiervoor de ruimte moet geven en het hoofd koel moet houden.

,,We moeten ons blijven concentreren op ons doel en dat is om op constructieve wijze en in een positieve sfeer de gesprekken met Nederland voort te zetten. Ondertussen is het van groot belang dat we proberen een eenheid te vormen en samenwerken voor de bevolking van Curaçao”, aldus Rhuggenaath.

Hij zegt dit op basis van eerdere berichtgeving dat er een opening is om met Nederland te onderhandelen over vooral het voorstel van de consensusrijkswet Caribische Hervormingsentiteit (CHE). Het is de taak van de regering om veiligheid te bieden aan de bevolking en te voldoen aan de mensenrechten, zo voert de premier aan.

,,Dit kunnen we nu niet garanderen. We hebben urgent financiële steun nodig. Nederland wil dat bieden, maar niet zonder voorwaarden. De gesprekken gaan vooral over de CHE en de vraag in hoeverre het wetsvoorstel binnen de wetgeving en bevoegdheden past.”

De minister-president legt uit dat vanaf vorige week vrijdag de gesprekken geïntensiveerd zijn en dat deze niet alleen gecompliceerd zijn maar ook technisch.

Bron: Antilliaans Dagblad van 11 september 2020

9 Reacties op “Antilliaans Dagblad | Premier: Geef me de ruimte

 1. terzijde:
  “…..niet alleen gecompliceerd zijn maar ook technisch”.
  Taalkundig gezien is dit wartaal.
  Alsof “gecompliceerd” “technisch” uitsluit en dus dat laatste aanvullend moet worden uitgesproken.
  Ik hoop niet dat de MP deze zin heeft uitgesproken.

 2. “Het is de taak van de regering om veiligheid te bieden aan de bevolking en te voldoen aan de mensenrechten, zo voert de premier aan.”

  Dus waarom niet de miljarden aan aageboden steun aannemen ? Probleem opgelost toch ?

  Dit is de zoveelste poging van deze clown om zijn crap-verhalen te verkopen. Het gaat bij hun duidelijk niet om : “veiligheid te bieden aan de bevolking en te voldoen aan de mensenrechten”. Het gaat om toezicht op hun handelen en wandelen te voorkomen.

  That’s the truth, the whole truth and nothing but the truth.

 3. Curacao revisited

  De titel “minister president” moet je verdienen en deze man verdient het overduidelijk niet

 4. Geef me de ruimte, ruimte voor wat? Proberen te rekken waar geen rek is. Een ultieme poging om het eigen volk te gijzelen en dreigen met algemene anarchie als er geen geld uit Nederland komt?
  Of in zijn woorden: “Het is de taak van de regering om veiligheid te bieden aan de bevolking en te voldoen aan de mensenrechten, zo voert de premier aan.”
  En deze gijzeling is:
  “niet alleen gecompliceerd zijn maar ook technisch.”.
  De knullig actie’s zoals het verhogen van de minister inkomens, en daarmee de verhoging van alle toppers die aan de Ruggenaath norm moeten gaan voldoen is niets meer of minder dan een signaal aan Nederland. Wij gaan niet voldoen aan de eisen van Nederland en wij zijn bereid om het volk op te offeren.
  Of Nederland dat ook is? “De minister-president legt uit dat vanaf vorige week vrijdag de gesprekken geïntensiveerd zijn en dat deze niet alleen gecompliceerd zijn maar ook technisch.De minister-president legt uit dat vanaf vorige week vrijdag de gesprekken geïntensiveerd zijn en dat deze niet alleen gecompliceerd zijn maar ook technisch.”

 5. Ik dacht dat ik dit nooit zou zeggen, maar doe het nu toch,
  “Curacao, mede door de PAR volledig naar de kloten geholpen!!”

 6. ….”Constructieve wijze en positieve sfeer”….

  Maar wel Knops en NL demoniseren en wegzetten als neokolonialist ennafperser..

  Roep je Ministers tot de orde , Stephen die het nergens mee eens is, om dat dan de corruptie , verrijking en plundering van de MAN aan het licht komt.

  Deze lui beschermen maar een ding , hun eigen belangen! Nederland zorgt voor de burgers van dit eiland, Martina en de zijnen, voor zichzelf…en hun vrindjes

 7. Fred Schiedam

  ,,We moeten ons blijven concentreren op ons doel en dat is om op constructieve wijze en in een positieve sfeer de gesprekken met Nederland voort te zetten.”

  Laat hij dan eerst zijn eigen ministers terugfluiten met hun stemmingmakerij en onwaarheden!

 8. Aahh…de regering heeft dringend financiele steun nodig om dat ze anders de mensenrechten en het welzijn van de burger niet kan garanderen?

  Mmmm…toen het geld wel in overvloed aanwezig was, onder huidig, en vorige regering, werd dat ook niet echt gedaan…

  Over het algemeen doen de regering niet zo veel anders dan hun pensioenjaren opbouwen, en salarisverhogingen regelen…

 9. De eerste keer van deze regering dat het welzijn van de bevolking bij de gesprekken wordt betrokken. Maakt u zich geen zorgen. Nederland en een grote schare vrijwilligers hebben deze taak al lang van u overgenomen omdat u andere prioriteiten heeft.
  U moest zo nodig als een van de eersten stemming kweken om Nederland in een kwaad daglicht te plaatsen, wat de geest uit de fles heeft laten gaan en ook Knops op zeer onheuse wijze is behandeld bij zijn bezoek.
  U heeft zelfs een poging gedaan uw belachelijke salaris verhoging op het bordje van Nederland te leggen.
  Nederland accepteert dit niet. De maat is vol. De heer Rutte is volstrekt duidelijk geweest hoe de vlag erbij hangt. Dit is het: take it or leave it.
  DE z.g. intensieve gesprekken zullen wel geen betrekking hebben op de CHE
  maar op uw in gebreke blijven van de voorwaarden van de 2e tranche.
  Als u daar geen goede smoes voor kunt bedenken komt de CHE helemaal niet in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *