29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 08:38

Laatste reacties

- Advertentie -

Antilliaans Dagblad | Mercera stelt zich officieel verkiesbaar

Miles Mercera

Willemstad – Miles Mercera heeft gisteren officieel bekendgemaakt dat hij zich als leider van Vishon verkiesbaar stelt voor de verkiezingen die in maart 2021 plaatsvinden.

Volgens Mercera, die afgelopen vrijdag zijn ontslag indiende als ceo van hospitalityvereniging Chata, vraagt Curaçao al tijden naar een ‘nieuw soort politiek leiderschap’ en zal hij hier gehoor aan geven.

Volgens de leider van Vishon is het tijd dat de traditionele politiek een stap terug doet ‘zodat nieuwe denkwijzen een kans krijgen om te slagen’. Het streven van Mercera met Vishon is verandering teweeg te brengen door middel van gelijke kansen, ruimte voor innovatie en leiderschap gedreven door visie, aldus een persbericht. En Mercera zegt zelf:

- Advertentie -

,,Sinds ons eiland in het hart getroffen is door Covid-19 is leiderschap harder nodig dan ooit. Ik wil bewijzen dat er bekwame leiders zijn en dat wij als Curaçao de capaciteiten bezitten die nodig zijn om ons eiland te doen ontwikkelen tot een diamant vol perspectief. Via deze weg doe ik een oproep aan de Curaçaose bevolking om met een gemeenschappelijke visie te werken aan een betere toekomst voor ons land. Vishonario, bo ta ban pe? (Visionair, gaan we ervoor?).”

Vishon staat voor een Curaçao waarbij ‘iedereen een eerlijke en gelijke toegang heeft tot goed onderwijs en mogelijkheden krijgt voor persoonlijke ontwikkeling’. Daarnaast staat de partij voor een politiek waarin ‘op het gebied van economie gebroken wordt met het implementeren van oude oplossingen’.

,,Onze economie heeft een impuls nodig en dat realiseren we niet door om de situatie heen te blijven draaien. Er moeten snel beslissingen genomen worden om onze economie te diversifiëren, waardoor we naast de toeristische sector meer succesvolle sectoren hebben.”

Daarnaast dient volgens Vishon onder andere werk gemaakt te worden van de versimpeling van het fiscaal stelsel, modernisering van de arbeidswetgeving en verlaging van de ‘cost of doing business’.

- Advertisement -

,,Hiermee wordt ons eiland aantrekkelijk voor lokale en internationale investeerders, wat vervolgens zal bijdragen aan een toename van de behoefte aan lokale arbeidskrachten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Hij mist “het” gremium, net zoals het gros eigenlijk, dus het gaat een problem worden, al maak je nog zulke aardige spots je zult toch echt meer te bieden moeten hebben.
  Binnen CHATA was hij ook al niet het lichtend voorbeeld maar ja dat had zijn voorgangster ook niet, reizen dat wel+dat er veel te veel geld van de belastingbetaler naar de CHATA gaat is evident.

 2. ericplas
  die wervende teksten heeft hij ongetwijfeld van internet geplukt.
  Maar misschien moet hij eens diversifiëren hoe hij dat gaat doen.
  Gelijke kansen: hoe, welke acties?
  Ruimte voor innovatie: wat gaat hij veranderen?
  et cetera, et cetera.
  Hij lijkt me dat de vergoeding die een Statenlid krijgt ook
  wel een drijfveer voor deze heer is.

 3. Het klinkt allemaal goed, nieuwe leiderschap, diversifiëren, gelijke kansen, ruimte voor innovatie en leiderschap gedreven door visie. Te mooi om waar te zijn en zeker niet realistisch want wilt Mercera dit in één termijn realiseren?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -