Gezaghebber Rijna van Bonaire juicht verplichte test toe | Antilliaans Dagblad

Opnieuw mogelijkheid testen in Covid drive-thru

Kralendijk – Er was de laatste dagen veel te doen over de zorg op Bonaire. Kan het eiland een uitbraak van Covid-19 aan?

Reden voor Rob Jetten van D66 om te pleiten voor een verplichte coronatest voor reizigers die naar Bonaire gaan. Dit is volgens gezaghebber Edison Rijna een goede ontwikkeling voor Bonaire ter bescherming van de volksgezondheid tegen Covid-19. ,,Wij blijven de ontwikkelingen volgen en hopen dat de regering positief op deze motie reageert.”

Volgens gezaghebber Edison Rijna is de acute en intensieve zorg, in tegenstelling tot eerdere berichten uit Nederland, op orde. ,,Het ziekenhuis heeft extra middelen en extra personeel en heeft daarmee de ic-capaciteit uitgebreid naar 7 ic-bedden. Als meer complexe of andere medische zorg nodig is, worden patiënten naar een ziekenhuis in de regio gebracht. Daarvoor staan twee air-ambulances 24/7 gereed op onze airport”, aldus de gezaghebber.

De niet-Covid-zorg gaat volgens hem gewoon door. Beide stromen patiënten kunnen worden opgevangen en behandeld. Iedereen met gezondheidsklachten die zouden kunnen wijzen op Covid-19 kan worden getest.

De gebruikelijke werkwijze is dat tests afgenomen worden bij de patiënt thuis, maar door op 18 augustus een Covid drive-thru te organiseren wil Bonaire met zo min mogelijk blootstelling van inwoners en medisch personeel zoveel mogelijk mensen testen. In april 2020 is de Covid drive-thru voor het eerst geïntroduceerd op Bonaire.

Op dinsdag 18 september, van 16.00 tot 18.00 uur, kunnen mensen met lichte gezondheidsklachten zich laten testen in de Covid drive-thru. Tussen 8.00 uur en 22.00 uur kan een afspraak gemaakt worden via het gratis telefoonnummer 0800-0800.

Als de klacht heel licht is, wordt een afspraak gemaakt voor de drive-thru, maar wie koorts heeft en behoorlijk ziek is moet niet wachten op de teststraat, maar thuisblijven en contact opnemen met de afdeling Gezondheid waarna ze thuis worden getest.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *