Antilliaans Dagblad | Bonaire officieel code oranje

Het aantal besmettingen is op Bonaire dusdanig opgelopen dat volgens de RIVM-richtlijnen Bonaire aangemerkt wordt als oranje gebied

Kralendijk – Nadat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) advies heeft uitgebracht om het reisadvies naar Bonaire aan te scherpen, vanwege de toename in het aantal besmettingen, is gisteren officieel het reisadvies naar Bonaire aangepast naar oranje.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) nam dit besluit, mede op verzoek van gezaghebber Edison Rijna, in verband met de recente toename van het aantal besmettingen met het coronavirus. Rijna deed dit verzoek op advies van het Eilandelijk Beleidsteam (EBT).

Door Bonaire als oranje gebied aan te duiden adviseert BZ reizigers om alleen naar het eiland te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk en worden daarom afgeraden. Voor reizigers die toch naar Bonaire komen blijft het verplicht om zich maximaal 72 uur voor vertrek te laten testen en bij aankomst een negatief testresultaat te tonen. Doet men dit niet, dan moet men veertien dagen op eigen kosten in quarantaine.

Het EBT zegt zich te realiseren dat deze verandering verstrekkende gevolgen heeft voor met name de toeristische sector.

,,Maar omdat het aantal besmettingen momenteel oploopt op Bonaire, is het belangrijk het risico op besmettingen van buitenaf te beperken en de bewegingen op het eiland te verminderen middels dit reisadvies. Dit geeft de afdeling Publieke Gezondheid van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) meer tijd om het bron- en contactenonderzoek van de huidige besmettingen goed uit te voeren zodat het virus ingedamd kan worden en wordt mogelijke overbelasting van het zorgsysteem voorkomen”, aldus het EBT in een verklaring.

Maandag heeft de gezaghebber gesproken met vertegenwoordigers van Bonaire Hotel and Toerism Association (Bonhata) en gisteren met de Kamer van Koophandel (KvK), waarbij de verschillende partijen inzichten en zorgen hebben gedeeld en afspraken hebben gemaakt voor de toekomst.

Het aantal besmettingen is op Bonaire dusdanig opgelopen dat volgens de RIVM-richtlijnen Bonaire aangemerkt wordt als oranje gebied. Zodra het naleven van de maatregelen leidt tot een lager aantal besmettingen, zal het reisadvies weer aangepast worden.

Het gewijzigde reisadvies heeft ook consequenties voor reizigers die vanuit Bonaire (terug) naar Nederland reizen. Informatie hierover is te vinden op: www.nederlandwereldwijd.nl

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *