Amigoe | Werknemers Tayer Soshal willen directeur niet terug

Tayer Ssial directeur Sharlon Melfor

Tayer Soshal directeur Sharlon Melfor

WILLEMSTAD — De werknemers van Tayer Soshal Sta. Martha willen geschorste directeur Sharlon Melfor niet terug. Zij stellen dat het hem, vijf jaar na zijn aantreden als directeur, niet is gelukt om de sociale werkplaats op goede orde te krijgen.

De werknemers vragen hem in een brief, gedateerd 21 maart j.l., ‘opzij te stappen en een ander het werk te laten doen’.

Melfor werd op 22 februari j.l. geschorst, nadat hij niet kwam opdagen voor een bestuursvergadering. Volgens Melfor’s advocaat, Bertie Braam, is zijn schorsing ongegrond, gezien hij onmogelijk van de vergadering af had kunnen weten. Hierdoor is er een kort geding aangespannen, dat vorige week werd behandeld. Aanstaande vrijdag is de uitspraak in het kort geding. Braam zei vorige week nog ‘optimistisch’ te zijn over de uitspraak. Wordt Melfor in het gelijk gesteld, dan moet hij binnen 24 uur weer aan het werk kunnen bij Tayer Soshal.

De brief is door ongeveer twintig werknemers van de sociale werkplaats ondertekend. Hierin stellen de werknemers dat het hen telkens veel inzet kost om weer vrede te krijgen op de sociale werkplaats na ‘veranderingen in de directie’. Hiermee wordt waarschijnlijk geduid op de schorsing van Melfor. Hij is die jaar geleden al eens geschorst , samen met het voormalige bestuur van Tayer Soshal. De werknemers willen een verbetering op hun werkplek zien: “Bij uw aantreden verwachtten wij een verandering, die helaas nooit heeft plaatsgevonden. Integendeel, de sociale werkplaats is achteruit gegaan en er is geen zicht op verbetering. Werknemers en deelnemers hebben geen verbetering gezien op punten die zij hadden aangegeven.” Ze vinden daarnaast dat de directeur ‘genoeg tijd heeft gehad’ om zijn werk te doen en dat zijn terugkeer chaos met zich mee zal brengen.

De werknemers specificeren in de brief echter niet waar zij ontevreden over zijn. Het archief van deze krant wijst alleen ontevredenheid van deelnemers, dus geen werknemers, van de sociale werkplaats uit. Ze spreken daarnaast over een ‘groot alternatief’ die aan hen is aangeboden. Wat dit alternatief is en door wie dit is aangeboden, is niet duidelijk. Ingrid Sanchez, bestuursvoorzitter van de sociale werkplaats wil zich niet over de brief uitlaten. Zij kan daarnaast niet aangeven of de brief Melfor al heeft bereikt. Het is dan ook onduidelijk of Melfor als gevolg van deze brief als directeur zal opstappen. Gregory Wilson van de vakbond Abvo, waar werknemers van de sociale werkplaats bij zijn aangesloten, kon de

Amigoe vanochtend nog niets zeggen over de inhoud van de brief. Hij had vanmiddag in ieder geval een vergadering met de werknemers.

Bron; Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Werknemers Tayer Soshal willen directeur niet terug

  1. Joscelin Trouwborst

    Na een bezoek vorig jaar kan ik me daar wat bij voorstellen. Dat geld ook voor sponsor Flow Curacao voor een gedeelte van het terrein.

  2. Tja @Potver3, vergeet niet dat de PS allang geen partij is maar een politieke uitzendbureau.

  3. In 2013 was er al crisis in Tayer Soshal Sta. Martha en nu weer. Het lijkt erop dat er om de twee/drie jaar een crisis rondom de persoon Melfor onstaat. In 2011 werd hij onstslagen bij CEMS (Ambulancedienst). Ingrid Sanchez en PS mogen het zich aanrekenen dat dit allemaal weer ten koste gaat van de zwaksten in onze samenleving.

  4. “Sociaal” en “werkplaats”…is hier ook niet op orde te brengen !!
    Is vloeken in de kerk.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *