Amigoe | CBV wil opheldering over transitie HNO

CBV wil opheldering over transitie HNO

CBV wil opheldering over transitie HNO

WILLEMSTAD — Het is voor het personeel van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) nog niet duidelijk wat de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda precies voor hen inhoudt. Dat meldt de zorgvakbond CBV.

CBV-voorzitter Johnsel Diaoen vindt het vreemd om te moeten vernemen dat er nog geen opheldering kan worden gegeven over de functies in Hospital Nobo Otrobanda (HNO). “Men weet hoeveel mensen er werkzaam zijn binnen het Sehos. Als dit wordt vergeleken met de ruimte die het nieuwe ziekenhuis zal bieden, moeten ze toch kunnen aangeven hoeveel functies er precies overgaan? Ik neem aan dat de capaciteit bij zo’n groot project van tevoren exact duidelijk is”, aldus Diaoen.

Omdat het echter nog niet in kaart is gebracht, is het personeel bezorgd: “Gaat iedereen over in dezelfde functie? Hoe zit het met de werkprocessen? Moeten ze worden bijgeschoold? En zo ja, wanneer begint dit traject?” Het personeel heeft tot op heden nog geen antwoord op deze vragen gekregen. Het is zodoende niet duidelijk wat er van hen wordt verwacht. Vorige week zat de vakbond daarom om de tafel met het transitieteam, waaronder een vertegenwoordiger van Usona en twee leden van de Raad van Bestuur van het Sehos.

Het transitieteam meldde dat het momenteel bezig is met het evalueren van de HRM-roadmap, waarin dit proces wordt vastgelegd. Hierdoor zal er pas over zes maanden meer duidelijkheid zijn. CBV wil echter dat er zo snel mogelijk een indicatie wordt gegeven, zodat de werknemers zich tijdig kunnen voorbereiden op de transitie door middel van cursussen en andere vormen van bijscholing.

Aruba

De zorgvakbond vliegt morgen naar Aruba, waar ze een afspraak hebben met de Raad van Bestuur van het Horacio Oduber Hospital. Het ziekenhuis van het buureiland heeft dit traject namelijk al doorlopen. “We willen graag weten hoe het bij hen is gegaan. We krijgen inzage in de documentatie, zodat wij dit kunnen gebruiken als onze formele bijdrage tijdens het overleg met het transitieteam.” Ook heeft CBV een afspraak met Gina Maduro, de voorzitter van de lokale zorgvakbond ABV.

De vakbond heeft daarnaast een spoedvergadering aangevraagd met minister Siegfried Victorina van Gezondheid (PS) en is momenteel in afwachting van een reactie. “De minister moet ons meer duidelijkheid geven, zodat de leden weten waar ze aan toe zijn en welke richting ze op moeten”, aldus Diaoen.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | CBV wil opheldering over transitie HNO

  1. Vindt het wel slim gevonden om op Aruba een kijkje te gaan nemen. Zo kan CBV helpen bij het opstellen van criteria m.b.t. de zgn. HRM-roadmap.

  2. Inderdaad, ook een optie….dan maar een second opinion?? 🙂

  3. Het gaat banen kosten, maar niemand heeft het lef dit aan het personeel te vertellen. Wij staan voor de verkiezingen. Waar de coalitie mee wilde pronken heeft alle glans verloeren.

  4. ZES maanden voor een “HRM-roadmap” ???!!!!
    Advies voor het HRM: gewoon een diagnose stellen…. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *