Amigoe | ‘Waar blijft het geld voor Fundashon Prevenshon?’

Leeflang: ‘Waar blijft het geld voor Fundashon Prevenshon?’

Leeflang: ‘Waar blijft het geld voor Fundashon Prevenshon?’

WILLEMSTAD — Het geld dat nodig is om het voortbestaan van Fundashon Prevenshon te garanderen, is nog steeds niet aan de stichting uitgekeerd. Dit terwijl de motie hiertoe op 15 december vorig jaar werd aangenomen.

Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang eist daarom opheldering van minister Siegfried Victorina van Gezondheid (PS).

“Met grote teleurstelling heb ik vernomen dat Fundashon Prevenshon de benodigde fondsen om haar waardevolle werkzaamheden ter preventie van kanker te kunnen voortzetten, nog steeds niet heeft ontvangen. Ik vraag me af of er een strategie achter zit om dit bewust te vertragen”, aldus het Statenlid.

Het voorstel werd in december door alle 21 Statenleden geaccordeerd na de behandeling van de begroting van 2016, waardoor er 1,3 miljoen gulden beschikbaar werd gesteld. De overige benodigde fondsen waren al gereserveerd door minister José Jardim van Financiën (600.000 gulden) en de Sociale Verzekeringsbank (1 miljoen gulden).

Vervolgens werd het proces na bijna zes maanden geformaliseerd door een ministerieel besluit. Dit gebeurde op 31 mei. Hierin is vastgelegd dat het besluit per direct in werking treedt, maar tot op heden heeft Fundashon Prevenshon geen geld ontvangen, waardoor de stichting verder in de problemen raakt. Leeflang vindt dit zeer onverantwoordelijk en compleet onacceptabel.

Naar aanleiding hiervan wil ze weten wanneer de minister het geld zal uitkeren. In artikel 4 van het besluit is vastgelegd dat de regering de fondsen in gelijke delen zal toekennen. Het Statenlid vraagt zich zodoende af hoe de achterstallige betalingen worden betaald, of het geld nu in één keer wordt uitgekeerd en hoe de opgewekte verwachtingen worden gecompenseerd.

Bron: Amigoe

26 Reacties op “Amigoe | ‘Waar blijft het geld voor Fundashon Prevenshon?’

 1. @freaky Freek

  Sorry Freek, we hadden je graag bij daglicht ontmoet. Ging helaas niet lukken in één auto. Sherwin nam zowat de hele Kia in beslag. Zijn maat 58 paste er niet in. Hij komt nu met een truck en wij met een Kia. Tot zo!

 2. Zet de koffie maar vast klaar Freek.
  ——————–
  The proxy server IP address has been assigned to the GEO DB Record
  Internet service provider:
  United Telecommunication Services (UTS)
  Organization:
  United Telecommunication Services (UTS)
  Country ISO alpha-2 code:
  anonymous proxy
  City:
  Willemstad
  Timezone:
  America/Curacao
  Longitude:
  -68.9167
  Latitude:
  12.1

 3. Ja freaky Freek,
  We gaan de zaken nu oplossen zoals dat in de werkelijke wereld gebeurt. Onder het motto: wie niet horen wil, zal het voelen, gaan we je corrigeren. Sherwin is geen Antiliaan maar een behoorlijke stevige Surinamer. Hij weet dus waar je huis woont, Freek Daal! We zijn met 7 man sterk en we gaan bij jou een plastest doen. Sherwin denkt dat je binnen 5 minuten in je broek gaat plassen van angst. Zelf denk ik aan drie minuten en dan na twee minuten gevolgd door iets bruins

  Dus freaky Freek, maak je borst maar alvast nat. Je broek zal snel volgen!

 4. @Freek: kun je mij even zeggen waar ik een grote mond had?

  Overigens zijn er complete VPN lijsten waar grotere sites gebruik van maken om de boel te blokkeren. Met een van die VPN IP’s kom je de site niet op.

  Ja en dit is ook weer te omzeilen.

  Op deze manier wordt wel 95% afgevangen. Dat is nog altijd beter dan 100% laten doorgaan.

 5. Zo is het met jouw soort mensen Sonny: als het met praatjes niet wil lukken dan maar met de vuist. En wat voor naam heb je nou weer verzonnen, Sherwin? Klinkt dat wat meer Antilliaans ofzo?

 6. Mijn bewondering voor het geduld van de KKC. Lieden die dit soort spelletjes spelen zijn geestelijk gestoord. In het dagelijkse leven willen ze nog wel eens tegen een corrigerende vuist oplopen. Waarschijnlijk is dat al eens bij Freek gebeurt en probeert hij zijn gram hier te halen.

 7. Je gaat er prat op, Freek, dat je, je IP-adres in één minuut 4x kon wijzigen. Iedere idioot kan dat met een VPN-configurator. Daar hoef je geen Freak voor te zijn.

  Controle van een IP-adres is dus makkelijk te omzeilen.

  Maar….
  Een controle van de opeenvolging van MAC-adressen, remonte-port, schermresolutie en besturingssysteem. Dat is andere koek. Uiteindelijk resultaat is dat je steeds weer bij dezelfde computer en router uitkomt. Ook al wijzig je de variabelen. Een MAC-adres is niet te veranderen. Camouflage kan, uiteindelijk kom je dan weer uit bij hetzetzelfde camouflage-adres. Tja dat zal voor jou een zeer lastige opgave worden. Dan moet je telkenmale van computer wisselen en tevens van router.

  Dáár ben je nu net niet freaky genoeg voor. Dag Freekje

 8. KKC en Security, Waarom nog veel woorden aan die Freek vuil maken. Het is gewoon een ordinaire troller die er plezier in schept te laten zien dat er hier gewoon alles kan en het KKC in een kwaad daglicht te plaatsen. Zal me niets verbazen als hij gelieerd is aan Schotte, Corallo en andere duistere figuren om de KKC om zeep te helpen. Het zijn van die bekende figuren die er alles aan doen om iedereen zwart te maken maar zelf duistere plannen heeft. Aan zijn geschrijf kan je opmaken dat het een Makamba is die zijn eenzaamheid spuit in dit TROLLEN gedoe. Steeds opnieuw komen van diverse internet adressen kan zeker al aangeven met wat voor een persoon jullie te maken hebben. Zeer zeker een persoon om compleet te negeren. Misschien ook nog onder de plak van zijn vrouw zit.

 9. Arme LaStiwz, zo weinig iT-kennis en toch maar weer denken een grote mond op te moeten zetten. Zag je de post net niet van Security waarin ik in 1 minuut met 4 ip’s heb gereageerd allemaal als Freek? Koppel jij je maar suf sufferd.

 10. Om maar even aan te tonen hoe weinig uw filter voorstelt.

 11. @Freek; Uw 190.*.*.* IP is niet door het filter geblokkeerd. Na de user log nagekeken te hebben kwam u via 85.*.*.* Die is bij de 3e inlog geblokkeerd. Reden: bekend om 404 exploits, Red Hering en valse admin inlogs. Nu komt u via 178.*.*.* en 162.*.*.* . Dit soort IP’s staan onderhevig aan blokkades en word de gebruiker hiervan scherper in de gaten gehouden.

 12. “Het is not done om onder meerdere namen op eenzelfde forum te posten”. Maar het gebeurt continu op KKC elke dag weer. Nu hebben de mensen van KKC een ‘extra’ hulpmiddel om de toezicht hierop aan te scherpen.

 13. @Freek: hier een beetje uitleg wat jij een kletsverhaal vindt: het is not done om onder meerdere namen op eenzelfde forum te posten. De enige manier is om een naam te koppelen aan een IP adres.

  Probleem is alleen dat gezamenlijke gebruikers van een IP adres en openbare accesspoints meerdere ëchte” verschillende gebruikers hebben.
  Om deze reden koppel je namen aan een IP adres.

 14. Nou Security, bijna gelukt me te blokken van dit blog…NOT… :)~

  Nog eventje doorconfigureren met die dure software van jullie.

  Groetjes,
  Freek van D.A.A.L., 6 jaar

 15. Misschien moet je wat minder al die wraakgevoelens toelaten Mossel, dat is veel beter voor je gezondheid, in de kern is iedereen een goed mens, ook onze Gerrit.

 16. Blij dat het goed met je gaat!!

 17. Nog nooit zo’n klets verhaal op gebied van security gelezen: namen koppelen aan IP’s en dan? Als er een verdacht IP is dan blok je dat toch, ongeacht wat voor naam eraan hangt. Of wil je zeggen dat het afhangt van de naam die iemand meegeeft op een IP bepaalt of het door de filter komt? Op een blog waar iedereen met welke naam dan ook kan posten? Lekkere filter is dat! Je had je geld beter aan een kwaliteitsverbetering van de redactie kunnen besteden.

 18. Abraham Mossel

  Leeflang zal het best goed bedoelen, en ik hoop ook dat deze stichting zijn werk voort kan zetten. Ben blij dat zij er zijn. Ik wens niemand deze pokke ziekte toe, ben zelf behandeld “keel” was optijd en ben nu schoon maar word er toch elke dag in mijn gedachten mee geconfronteerd. En dat Jos/ Anthony/ freek en nog een paar van die MFKers meerdere namen gebruiken wist ik ook al, het druipt er vanaf van wat en hoe ze schrijven, doe je best zou ik zo zeggen. Wat Leeflang betreft met haar partij, ik kies niet op haar, had in het begin nog twijfel, maar sinds ik haar met vlegen dag zo dicht bij die twee maffia figuren zag staan, op 10-10-10 stond zij op een balkon van het hotel te kijken omdat zij niet bij die poppenkast wou mee doen en zeker niet met Gerrit de Raaf en Cooper op een foto zou komen, dus ik weet niet waarom zij nu bijna er in kruipt, zou het met regeren te maken hebben.

 19. Mijn complimenten aan de redactie. De kwaliteitsverbetering is zichtbaar.

 20. Beste allen,
  @Freek zegt: Wat maakt het voor een spam-filter nou uit welke naam je op je post zet?

  Antwoord: inmiddels al een beetje uitgelegd door Redactie Curacao.
  Echter is de speciale software die wij hebben aangekocht om een naam aan een IP adres te koppelen uitermate gevoelig, geeft niet alleen de naam weer doch ook wat meerdere zaken.

  @LaStiwz: komt redelijk dicht in de buurt echter word door de software ook het bericht ingelezen en ontleed.
  Al die gegevens komen in een naam-log te zitten die ergens in de cloud word opgeslagen.

  Even terug te komen op Freek: Ja de redactie leden hebben verstand van knippen en plakken maar mijn mensen op de security hebben verstand van het uitlezen en verwerken/oplossen van security zaken. Zonder hun had u vandaag geen gratis KKC kunnen lezen.

 21. redactie curacao

  Beste LaStiwz,

  Dank voor het meedenken, dat houden we altijd in het achterhoofd. Zo zijn er ook apartementcomplexen met 1 IP adres. Maar van enkelen zijn de reacties wel heel structureel inhoudelijk hetzelfde. We gaan dan over op een openbare waarschuwing omdat het emailadres ook niet klopt. Trekt iemand zich daar niets van aan, gaan we over tot blokkering op de website. Het is niet anders. We hebben niet alleen veel last van cyberaanvallen in alle soorten en maten, maar sinds een tijdje heeft de KKC ook te maken met trollers. Om trolling te kunnen vaststellen hebben we een speciale software aangeschaft die met de spamfilter samenwerkt alsook dossiers aanmaakt. Zo hebben we ook iemand die systematisch racistische opmerkingen plaatst om dubieuze redenen. We blijven heel zorgvuldig en heel geduldig en waarschuwen vooraf. Verbeterd het gedrag niet na een aantal waarschuwingen en geeft diegene geen contactmogelijkheden om erover te discussiëren, moeten we op een bepaald moment maatregelen nemen.

  Again, dank voor het meedenken, we werken zo eerlijk mogelijk en geven echt veel ruimte voor vrijheid van meningsuiting, totdat hier misbruik van wordt gemaakt. Bv andere commentatoren systematisch aanvallen, structureel racistische opmerkingen plaatsen, bedreigingen, haatzaaien en opruien, op een bepaald moment moet je daarvoor een ander forum zoeken die dat wel accepteerd,

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 22. @Redactie: dat kunnen ook de 154 gebruikers zijn van de kompjoeter di Bario Seru Papaya.

  @Freek: 111.55.66.78 is het IP adres van Piet. Piet logt in bij KKC. De spamfilter van KKC koppelt dan de naam Piet aan 111.55.66.78,
  1 dag later meldt 111.55.66.78 zich weer bij KKC echter logt nu in met Jan. De spamfilter maakt dan een melding dat 111.55.66.78 bij Piet hoort en gooit de post in de spambox.

 23. Wat maakt het voor een spam-filter nou uit welke naam je op je post zet? Gelukkig hebben jullie meer verstand van knippen en plakken.

 24. Redactie Curacao

  Beste Jos,

  Hier je antwoorden:

  https://knipselkrant-curacao.com//wp-content/uploads/2016/07/2010-02-17-Beslissing-OM-inzake-aangifte-Wiels-vs-Omayra-Leeflang-Karla-Omayra.pdf

  en

  https://knipselkrant-curacao.com//wp-content/uploads/2016/07/2010-04-13-Uitspraak-OM-inzake-klacht-Helmin-Wiels-Omayra-Leeflang-over-onderwijsschip-Karla-Omayra.pdf

  Geen fraude, geen oplichting aldus OM en Hof.

  Nu een verzoek aan jou: zou je zo vriendelijk willen zijn het bij 1 naam te houden? We hebben nu 14 namen van je. Onze automatische spamfilter alarmeert ons steeds en we hebben er veel werk aan je grote hoeveelheid reacties steeds uit de spamfilter te halen, vandaar. Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 25. Jos, niet zo zeuren over die boot.

  Het was een goedbedoeld project dat helaas mislukt is, kan gebeuren, maar ik geloof niet dat er mensen bevoordeeld zijn of er sprake is van corruptie.

  Ik denk dat Leeflang integer is, en onze stem waard is (alhoewel, dat dacht ik bij de vorige verkiezingen ook van PAIS…). Daarom valt het me zo van haar tegen dat de nummer 2 van haar lijst al een inhoudsloze payaso is met geen enkele kennis van zaken.

 26. Waar blijft de 20 miljoen van de boot?
  Sommige mensen denken dat iedereen hetzelfde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *