33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Vorderingen mogelijk obstakel voor verkoop Plaza Hotel

HomeMediaAmigoe | Vorderingen mogelijk obstakel voor verkoop Plaza Hotel
Plaza (nog) niet onder de hamer
Vorderingen mogelijk obstakel voor verkoop Plaza Hotel

WILLEMSTAD — Onder directe bemiddeling van de overheidsstichting Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex) die onder het MEO-ministerie valt, heeft de potentiële koper Seaside GM Ltd een zogenoemde ‘purchace agreement’ getekend met de eigenaar van het Plaza Hotel, Layne Rachowicz.

Of de aankoop door Seaside daadwerkelijk doorgang zal vinden, is afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen met de crediteuren van het hotel.

Dit bevestigt Rachida Petronilia van Cinex desgevraagd en licht toe dat, als de huidige bedragen die door het hotel verschuldigd zijn, ongewijzigd worden gevorderd, de aankoopsom van het hotel voor het Amerikaanse bedrijf als prijzig wordt ervaren en dat zij in beraad zullen gaan over de aankoop.

“Dus nu is het echt afwachten hoe deze onderhandelingen zullen verlopen. Mocht de aankoop doorgang vinden, dan wil Seaside reeds in 2016 starten met de renovatie van het hotel en boogjes”,

aldus Petronilia. Ze licht toe dat de Seaside-directeur, Ralph G. Soldo, door Cinex-directeur Ramon Koffijberg, ongeveer anderhalf jaar geleden bij de eigenaar werd geïntroduceerd. Zoals bekend is het doel van Cinex als organisatie, om buitenlandse investeerders aan te trekken.

Soldo zal medio deze maand naar het eiland afreizen voor de verdere onderhandelingen. Het Plaza Hotel verkeert zoals bekend, al geruime tijd in zwaar financieel weer. Zo is er medio november 2014 voor uitstaande schulden beslag gelegd op het hotel door de Landsontvanger en de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De schuld aan SVB bedroeg toen ongeveer 3,6 miljoen.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Als overheid had ik dit Hotel, voor een jaar overnemen. Een ieder die dit hotel heeft gehad, heeft met weinig middellen winst verdiend. Wat let de overheid om het over te nemen. Denk er goed over na.

 2. Als de koper verstandig is, laat hij het zaakje gewoon failliet gaan en koopt dan uit de boedel wat hij wenst voort te zetten en dat dan zonder de crediteuren en andere verplichtingen die er aan de huidige exploitatie kleven. Een purchase agreement zegt helemaal niets, dat geluich alom, in de persberichten e.d., is nogal voorbarig…en daar hebben ze 1,5 jaar over moeten ” nadenken” om dit povere nietszeggende resultaat te boeken, sorry maar dit is amateurisme in de hoogste graad!

 3. Normaal is een failissement en daarna doorstart. Maar hier zal wel jaren niets gebeuren. Kijk maar eens op de reis web sites zoals expedia om te zien wat voor puinhoop het hotel nu is.

 4. Ook hier speelt de overheid weer een zeer dubieus spel. Eerst neemt men de inkomsten uit de verhuur van de boogjes af van de eigenaar van het Plaza en vervolgens staat men vreemd te kijken dat het hotel op de klippen loopt.
  Waarom moet de zogenaamde politici toch alles in het honderd laten lopen op deze klip ?
  Wie denken zij daarmee te dienen ?
  De bevolking mag stikken en het geld verdwijnt weer in de achterzak.

 5. Laten we hopen dat de verkoop van het hotel en het opknappen van de Boogjes doorgaat.

  Dit kan een trekpleister worden waar heel Punda van profiteert. en dat heeft Punda broodnodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties