31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Juan Luis Guerra en Kassav’ openen Curaçao North Sea Jazz 2016

HomeNieuwsPBC | Juan Luis Guerra en Kassav’ openen Curaçao North Sea Jazz...
Juan Luis Guerra en Kassav’ openen Curaçao North Sea Jazz 2016
Juan Luis Guerra en Kassav’ openen Curaçao North Sea Jazz 2016

WILLEMSTAD – Ook in 2016 opent het Curacao North Sea Jazz festival groots met gratis concerten op het World Trade Center. Met veel trots kan de organisatie aankondigen dat niemand minder dan Juan Luis Guerra en Kassav’ de openingsconcerten op donderdag 1 september 2016 zullen verzorgen.

Meer informatie over de verspreiding van de toegangskaarten voor het gratis concert wordt later bekendgemaakt.

Voor publieksfavoriet Juan Luis Guerra wordt het zijn derde bezoek aan het festival. In 2011 en 2014 was de Dominicaanse koning van de merengue ook te gast en gaf geweldige optredens waar nu nog over wordt gesproken. Hij wisselt merengue en salsa af met bachata, gemixt met Afro-pop, jazz en folksongs.

Juan Luis Guerra is al bijna 30 jaar één van de meest gerespecteerde Latin-artiesten ter wereld. Met meer dan 30 miljoen verkochte platen, 15 Latin Grammy Awards, 2 Latin Billboard Awards en 2 Grammy’s voert hij nog altijd de recordlijsten aan.

Ook is de organisatie erg blij Kassav’ terug te mogen verwelkomen dit jaar. Toen Pierre-Edouard Décimus en Freddy Marshall in 1979 met Kassav’ het zouk-genre introduceerden, hadden ze nooit kunnen voorspellen hoe succesvol de formatie zou worden. Door hun favoriete muziek Carnival in een modern jasje te steken, met onder andere invloeden vanuit de rock, werd dit nieuwe muziekgenre geboren. In korte tijd lagen het Caribisch gebied, maar ook Afrika en Zuid-Europa aan hun voeten. En het succes duurt voort tot de dag van vandaag. Dat bleek ook toen Kassav’ op de tweede editie van het festival Curaçao aan deed. De zouk-formule is nog altijd super geliefd.

Curacao North Sea Jazz 2016 vindt plaats op 1, 2 en 3 september 2016 op het World Trade Center, Piscadera Bay, Curacao. Meer informatie over kaartverkoop en programma zullen zeer binnenkort bekend worden gemaakt.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Onze rug is net droog van het zweet van het vorige Jazz festival en het carneval moet nog komen, hebben we het nu al weer over het Jazz feest 2016. Geef het volk brood, zuipen en vreten het en laat de gek in vreugde leven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties