Amigoe | Un Pais Nobo wil binnen een jaar kinderbijslag

Un Pais Nobo wil binnen een jaar kinderbijslag

Un Pais Nobo wil binnen een jaar kinderbijslag

WILLEMSTAD — De nieuwe politieke partij Un Pais Nobo (UPN) streeft ernaar om binnen een jaar na haar aantreden kinderbijslag op Curaçao te introduceren.

Volgens partijvoorzitter Vincent Maduro biedt de Curaçaose economie voldoende ruimte om de introductie van een kinderbijslag te kunnen betalen.

“Dit houdt alleen maar in dat de spreekwoordelijke taart voor de monopolisten op het eiland kleiner zal worden. Wij hebben op dit moment te maken met het probleem dat een heleboel mensen op het eiland miljoenen op hun bankrekening hebben staan, terwijl de ondergrens grote moeite heeft om van hun inkomsten te kunnen leven”, aldus Maduro.

Un Pais Nobo (Een Nieuw Land) is een nieuwe politieke partij, die aan de verkiezingen van 30 september mee wil doen. De naam is gekozen om aan te tonen dat Curaçao een nieuw land is. De partijvoorzitter is Maduro. Hij heeft onder meer economie gestudeerd en heeft een MBA. Op dit moment is hij werkzaam bij de Koninklijke Marine, net zoals de politiek leider van de partij, Tito Lopez. De derde oprichter is Oswin Pieternella.

Volgens Maduro is de partij opgericht door een groep burgers die zien dat het anders moet met Curaçao. “Wij zien dat de politici ons jarenlang hebben voorgelogen. We zijn jarenlang dom gehouden en alleen maar om hen en om de grote monopolisten de hand boven het hoofd te houden. Wij accepteren dat niet meer. Met onze nieuwe partij willen wij daar verandering in brengen en naar een nieuw Curaçao gaan.”

UPN omschrijft de partij als een Christen-Democratische partij, die zich door God laat leiden. Dit is volgens Maduro ook een van de zeven pilaren waarop de nieuwe partij steunt. Hiertoe behoort onder meer het streven van de partij om wettelijk meer ruimte te creëren zodat ouders meer tijd met hun kinderen kunnen en mogen doorbrengen.

Net zoals haar doel om mensen aan het sporten te krijgen. Dit is niet alleen goed voor de economie, maar je krijgt er ook een gezonder volk van. Daarnaast wil de partij, die veel waarde hecht aan integriteit, de zelfredzaamheid van het Curaçaose volk stimuleren. “We moeten leren om zelf te produceren. Sinds 10-10-’10 moeten wij onze eigen bonen doppen. De praktijk leert dat wij daar grote moeite mee hebben.”

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Un Pais Nobo wil binnen een jaar kinderbijslag

  1. IAW kinderen maken.. niet werken en geld vangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *