NU | Venezuela zet leger in bij distributie van voedsel

Venezuela zet leger in bij distributie van voedsel

Venezuela zet leger in bij distributie van voedsel

Venezuela gaat het leger inzetten bij de distributie van voedsel en medicijnen. President Nicolas Maduro heeft dat dinsdag bij decreet besloten in een poging daarover nog enige controle te houden.

Er is een ernstig gebrek aan de eerste levensbehoeften. Het Zuid-Amerikaanse land zucht al geruim tijd onder een zware crisis.

Maduro riep een nieuw bestuursorgaan, het ‘Voorraad Commando’, in het leven dat het inslaan, verkopen en verdelen van voedsel, medicijnen, producten voor de persoonlijke hygiëne en schoonmaakmiddelen beter moet regelen en coördineren. Minister van Defensie Vladimir Padrino krijgt de leiding.

Critici veegden het plan van tafel. Ze vinden het volstrekt ontoereikend om een eind te maken aan de enorme economische problemen, met Sovjet-achtige tekorten, gierende inflatie en grote afhankelijkheid van import.

Bron: Nu.nl/ANP

Een Reactie op “NU | Venezuela zet leger in bij distributie van voedsel

  1. “Maduro riep een nieuw bestuursorgaan, het ‘Voorraad Commando’, in het leven dat het inslaan, verkopen en verdelen van voedsel, medicijnen, producten voor de persoonlijke hygiëne en schoonmaakmiddelen beter moet regelen en coördineren.”

    Ja Ja, Maduro denk het zo op te lossen. Maar dit “Commando” zal zeer zeker eerst diegenen helpen (Lees: bevoorraden) die vriendjes zijn van Dictator Maduro. De niet vriendjes ( Lees: het volk) mogen de restjes hebben (Lees: kopen tegen hoge tarieven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *