Amigoe | PS-leider eist actie tegen wachtlijsten zorg

..Cordoba ke sa kon prensa por ta na altura di su sita na RST...

PS-leider eist actie tegen wachtlijsten zorg

WILLEMSTAD — “Onacceptabel.” In deze bewoordingen reageert PS-leider Jaime Cordoba op de lange wachtlijsten in de zorg. Hij hekelt het feit dat personen voor een afspraak voor een maag- of oogbehandeling soms zes tot zelfs zeven maanden moeten wachten. Hij eist van zijn minister in het kabinet-Whiteman dat er actie wordt ondernomen om de wachttijden drastisch te verlagen.

Cordoba ging in zijn toespraak in op de visie van de PS-fractie en partij die door de ministers in het kabinet moet worden uitgevoerd. “Zo is het en niet andersom. Ik ken onze visie, die draag ik uit en het wordt uitgevoerd. Maar op dit moment zijn er problemen met de volksgezondheid op het eiland. Ik wil dat onze ministers in het kabinet de handen ineen slaan en iets gaan doen tegen de lange wachtlijsten in de zorg, want het kan niet zo zijn dat men zo lang moet wachten voor een behandeling.”

De PS-leider stelt het ongelofelijk te vinden dat iemand met een probleem aan zijn of haar ogen of maag, met een wachttijd van zeven maanden geconfronteerd wordt.

“Wat is dit nou? Wat is het probleem waardoor wij niet voor extra specialisten kunnen zorgen om de wachttijden te verlagen? Wat heeft dit volk verkeerd gedaan, dat het op deze manier behandeld moet worden? Niks, toch?”

Cordoba wees met een beschuldigende vinger naar lokale specialisten die volgens hem jarenlang een spelletje hebben gespeeld om nieuwe specialisten niet tot de markt toe te laten.

“Want anders wordt de spoeling dun. Ze gaan minder verdienen. Ik heb dit vorige week gezegd en ik zal het blijven herhalen. Het is onmogelijk dat wij de minister van Volksgezondheid hebben in dit kabinet en wij niet in staat zijn om dit probleem op te lossen.”

De PS-leider stelde dat het mogelijk moet zijn om de problematiek van de lange wachtlijsten op te lossen.

“Wij zullen het voor elkaar krijgen, want het volk eist dit al jaren van ons. Dit maakt deel uit van de visie van onze partij. Daarom hebben wij ook om deze verantwoordelijkheid gevraagd, want het is een van de dingen die geregeld moeten worden, maar het is nog steeds niet geregeld. Maar dit gaat gebeuren, goedschiks of kwaadschiks, want hierover gaan wij geen spelletje spelen”, gaf Cordoba toe.

Cordoba gaf verder aan dat hij bereid is om hard te werken, maar dat iedereen dan wel moet meewerken.

“Ik word niet gauw boos. Ik probeer zolang mogelijk te praten. Totdat het is gelukt en ik wil dat dit op een goede manier gebeurt.”

Zooitje

De PS-leider liet zich ook zeer kritisch uit over het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos). Hij hekelde de slechte medische behandelingen die in het lokale ziekenhuis worden gegeven. Hij haalde een verhaal aan van een vrouw, wiens moeder al voor de tweede keer een verkeerd medicijn heeft gekregen. Waar zijn wij mee bezig, vroeg de PS-leider zichaf.

“We geven Sehos 30 miljoen en zij doen maar waar zij willen. Als ik minister zou zijn, zou ik zeggen dat jullie gelijk hebben, maar dan zeg dat jullie dan maar ook niks te zeggen over de 30 miljoen. Wij worden door Sehos voor de gek gehouden. we geven hun 30 miljoen en hebben niks te zeggen. Het financieel beleid daar is een zooitje.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *