28 C
Willemstad
• zondag 21 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Turkse HNO-bouwvakkers zonder werkvergunning

HomeMediaAmigoe | Turkse HNO-bouwvakkers zonder werkvergunning
Het gaat om vier mannen van Turkse afkomst.
Ballast Nedam heeft geen werkvergunning voor de vier mannen van Turkse afkomst

WILLEMSTAD — Op het terrein van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) zijn onlangs na een tip wederom bouwvakkers aangetroffen die niet over een werkvergunning beschikten.

Het gaat om vier mannen van Turkse afkomst. Dat bevestigt minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw).

De bouwvakkers moesten per direct het werk neerleggen. Uit onderzoek is gebleken dat Ballast Nedam geen verzoek voor werkvergunningen heeft ingediend. Larmonie-Cecilia meldt dat het bouwbedrijf op het matje zal worden geroepen. Usona meldt echter dat het om projectmanagers zou gaan, die toezicht hielden. Ballast Nedam was niet bereikbaar voor commentaar om dit te bevestigen.

Op 10 februari jl. was het ook al raak. Controleurs troffen toen vier mannen aan die geen werkvergunning hadden. De werknemers hadden wel een verblijfsvergunning en werden zodoende niet aangehouden.

De minister benadrukt streng toezicht te houden op werknemers die zonder vergunning arbeid verrichten. “Dit ook ter bescherming van de bouwvakkers zelf, omdat ze onverzekerd werken en nergens op kunnen terugvallen.” Om dit tegen te gaan wil de minister in de toekomst boetes voor bedrijven implementeren. Het ministerie voert regelmatig controles uit met een multidisciplinair team, bestaande uit controleurs van Soaw, Belastingaccountantsbureau (BAB), het ministerie van Economische Zaken, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de politie.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Usona en de locale politiek moeten hun ogen en oren maar eens open maken nu. Waar is Ronesance mee bezig? allereerst waren er al minimaal locale contractors betrokken bij dit ptoject! ze hebben nu al de project management eruit gewerkt en dit tegen de zin in van Usona en zijn nu al weken bezig om alle contractuele sub contractors(ook locale bedrijven) een voor een er uit te werken. Gevolg totale chaos op dit moment in het project, er worden geen besluiten genomen en werkelijk iedereen ballast nedam personeel en contractors wordt zonder enig geboel voor respect behandeld en worden uitgescholden voor varker, crimineel,idioot of mafia.( dat is kennelijk) de turkse norm van omgaan met personeel en contractors. Het doel hierin om binnen afzienbare tijd dit project te runnen met een bijna volledig turks personeel bestand en contractorst, maar nog erger men is bezig om dit project kwalitatief uit te kleden en straks is ballast nedam met zijn turken weg naar nederlans en turkije maar blijft Curacao achter met een nieuw ziekenhuis van slechte kwaliteit. Usona en de overheid, neem nu aktie het is nu nog niet te laat

 2. Egeg,

  Wij hopen met ons allen dat jij eens leert nadenken alvorens allerlei domme opmerkingen hier te plaatsen.
  Lees de reactie van Herbie eens en probeer er dan eens achter te komen waarom die van jou zo dom is.
  Succes.

 3. Ik heb nog nimmer zo’n leugen en slecht journalistiek gezien. Sorry mensen maar dit is toch z’n l*lkoek. De Turken hebben conform de wetgeving geen werkvergunning nodig indien zij hier zakelijk bezig zijn zonder daar lokaal voor betaald te worden. Het is hun bedrijf en hebben daar recht op. Wat nog erger is, is dat dit netjes is aangegeven aan de immigratie bij aankomst op Hato. En de immigratie heeft daar toestemming voor gegeve. Is dit misschien politiek beladen?
  Wees blij dat het Turks bedrijf de werkzaamheden heeft overgenomen zodat het HNO afgebouwd kan worden. Ballast Nedam ging failliet en zou nu niet meer bestaan. En dan? Weet je hoeveel dat de gemeenschap had gekost?

 4. Ons eiland is welvarend, immers kan het zich permitteren mensen die niets doen uit te betalen en tegelijkertijd (al dan niet legale) gastarbeiders betalen om het werk te doen !! … We zitten op de goede koers, folks …recht zo-ie gaat!! 🙂

 5. Ik hoop dat het bouwbedrijf dat deze mensen aannam maar eens een gigantische BOETE gaat krijgen-kunnen ze wat van dat belachelijke bedrag dat ze krijgen terug betalen-we hebben hier wetten voor en die kennen ze echt wel-meteen een keiharde hoge boete voor elke illegale werknemer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties