Amigoe | Turkse HNO-bouwvakkers zonder werkvergunning

Het gaat om vier mannen van Turkse afkomst.

Ballast Nedam heeft geen werkvergunning voor de vier mannen van Turkse afkomst

WILLEMSTAD — Op het terrein van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) zijn onlangs na een tip wederom bouwvakkers aangetroffen die niet over een werkvergunning beschikten.

Het gaat om vier mannen van Turkse afkomst. Dat bevestigt minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw).

De bouwvakkers moesten per direct het werk neerleggen. Uit onderzoek is gebleken dat Ballast Nedam geen verzoek voor werkvergunningen heeft ingediend. Larmonie-Cecilia meldt dat het bouwbedrijf op het matje zal worden geroepen. Usona meldt echter dat het om projectmanagers zou gaan, die toezicht hielden. Ballast Nedam was niet bereikbaar voor commentaar om dit te bevestigen.

Op 10 februari jl. was het ook al raak. Controleurs troffen toen vier mannen aan die geen werkvergunning hadden. De werknemers hadden wel een verblijfsvergunning en werden zodoende niet aangehouden.

De minister benadrukt streng toezicht te houden op werknemers die zonder vergunning arbeid verrichten. “Dit ook ter bescherming van de bouwvakkers zelf, omdat ze onverzekerd werken en nergens op kunnen terugvallen.” Om dit tegen te gaan wil de minister in de toekomst boetes voor bedrijven implementeren. Het ministerie voert regelmatig controles uit met een multidisciplinair team, bestaande uit controleurs van Soaw, Belastingaccountantsbureau (BAB), het ministerie van Economische Zaken, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de politie.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | Turkse HNO-bouwvakkers zonder werkvergunning

 1. arno kuiper

  Usona en de locale politiek moeten hun ogen en oren maar eens open maken nu. Waar is Ronesance mee bezig? allereerst waren er al minimaal locale contractors betrokken bij dit ptoject! ze hebben nu al de project management eruit gewerkt en dit tegen de zin in van Usona en zijn nu al weken bezig om alle contractuele sub contractors(ook locale bedrijven) een voor een er uit te werken. Gevolg totale chaos op dit moment in het project, er worden geen besluiten genomen en werkelijk iedereen ballast nedam personeel en contractors wordt zonder enig geboel voor respect behandeld en worden uitgescholden voor varker, crimineel,idioot of mafia.( dat is kennelijk) de turkse norm van omgaan met personeel en contractors. Het doel hierin om binnen afzienbare tijd dit project te runnen met een bijna volledig turks personeel bestand en contractorst, maar nog erger men is bezig om dit project kwalitatief uit te kleden en straks is ballast nedam met zijn turken weg naar nederlans en turkije maar blijft Curacao achter met een nieuw ziekenhuis van slechte kwaliteit. Usona en de overheid, neem nu aktie het is nu nog niet te laat

 2. Joep Meloen

  Egeg,

  Wij hopen met ons allen dat jij eens leert nadenken alvorens allerlei domme opmerkingen hier te plaatsen.
  Lees de reactie van Herbie eens en probeer er dan eens achter te komen waarom die van jou zo dom is.
  Succes.

 3. Ik heb nog nimmer zo’n leugen en slecht journalistiek gezien. Sorry mensen maar dit is toch z’n l*lkoek. De Turken hebben conform de wetgeving geen werkvergunning nodig indien zij hier zakelijk bezig zijn zonder daar lokaal voor betaald te worden. Het is hun bedrijf en hebben daar recht op. Wat nog erger is, is dat dit netjes is aangegeven aan de immigratie bij aankomst op Hato. En de immigratie heeft daar toestemming voor gegeve. Is dit misschien politiek beladen?
  Wees blij dat het Turks bedrijf de werkzaamheden heeft overgenomen zodat het HNO afgebouwd kan worden. Ballast Nedam ging failliet en zou nu niet meer bestaan. En dan? Weet je hoeveel dat de gemeenschap had gekost?

 4. Ons eiland is welvarend, immers kan het zich permitteren mensen die niets doen uit te betalen en tegelijkertijd (al dan niet legale) gastarbeiders betalen om het werk te doen !! … We zitten op de goede koers, folks …recht zo-ie gaat!! 🙂

 5. Ik hoop dat het bouwbedrijf dat deze mensen aannam maar eens een gigantische BOETE gaat krijgen-kunnen ze wat van dat belachelijke bedrag dat ze krijgen terug betalen-we hebben hier wetten voor en die kennen ze echt wel-meteen een keiharde hoge boete voor elke illegale werknemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *