NU | Ebru Umar haalt hard uit in eerste column na arrestatie

Video woning Ebru Umar opengebroken


Ebru Umar heeft dinsdag hard uitgehaald in haar column in Metro, de eerste die ze heeft geschreven sinds ze in Turkije werd gearresteerd. Ze is vooral boos op Nederlanders van Turkse komaf, die er volgens haar voor hebben gezorgd dat ze Turkije niet mag verlaten.

”Gefeliciteerd met jullie totaal mislukte Nederlanderschap”, schrijft Umar dinsdag in haar column. “Gefeliciteerd nageboorte van een mislukte gastarbeidersgeneratie.”

De columniste feliciteert de mensen die haar hebben aangegeven “met jullie loyaliteit aan een stel berggeiten uit Turkije, geitenneukers zo je wilt, die jullie volgen zodra ze oproepen tot NSB-gedrag.”

“Enig idee wat een NSB’er was? O wacht nee, die lessen over de Tweede Wereldoorlog zijn geschrapt he? Ik feliciteer jullie Nederturken met je NSB-gedrag. Jullie zijn de reden dat ik vastzit in Turkije.”

Umar spreekt zich in haar column woest uit over de reden dat ze Turkije niet kan verlaten. “Jullie zijn de reden waarom mijn huis in Amsterdam nu verzegeld is. Jullie zijn de reden waarom ik dagelijks Mark Rutte, Lodewijk Asscher en Bert Koenders aan de lijn heb.”

Dank

Ze dankt in haar column ook familie, vrienden en collega’s voor alle steun. “Ondanks dat ik jullie zonder uitzondering wegdruk zetten jullie je met man en macht in om mij thuis te krijgen.”

“Ik kan wel janken van dankbaarheid – en dat doe ik ook hoor, no worries“, aldus Umar.

Video: Woning Ebru Umar opengebroken

Bron: NU.nl

2 Reacties op “NU | Ebru Umar haalt hard uit in eerste column na arrestatie

 1. Joep Meloen

  Sander,

  Die ideologie wordt snel weggewerkt. Vandaag was er dan de opmerking dat Turkije een grondwet gebaseerd op religie (lees: Islam) moet hebben.
  Ataturk zou zich omdraaien in zijn graf en ergens kunnen we alleen nog maar hopen dat sommige militairen het in zich hebben om weer de macht te grijpen, want een Islamitische staat (lees: dictatuur) aan de zuidgrens van de EU zit niemand op te wachten en al helemaal niet wanneer die ook nog eens lid is van de NAVO.
  Maar ja, moeder Merkel heeft de EU in een lastig parket gebracht door luidkeels ‘Wir schaffen dass’ te roepen en dat was voor Erdogan het sein om alle hulp te bieden aan miljoenen gelukzoekers die naar de EU willen.
  Nu durft niemand nog met de vuist op tafel te slaan omdat ze zelf de b*llen niet hebben om de bootjes met gelukzoekers terug te slepen naar Turkije, dus laten ze dat over aan Erdogan…………en die doet dat alleen wanneer hij krijgt wat hij wil hebben.
  En om nogmaals duidelijk te maken wat voor macht hij heeft over de EU klaagt hij overal mensen aan die iets negatiefs te melden hebben over dit figuur. En jawel, zowel Merkel als Rutte buigen diep, laten zich nog maar een keer door Erdogan nemen omdat ze zelf geen oplossing voor het gelukszoekers probleem hebben.
  Triest zooitje in de EU.

 2. ik wens haar heel veel kracht toe.
  hopelijk kan ze snel naar huis.
  Turkije is een dictatuur aan het worden.
  als je geen vrijheid hebt van pers en mening ben en een dictatuur.
  waar is de ideologie van Ata Turk gebleven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *