Amigoe | PS-fractie wil vergaderen over rapport Ombudsman

PS-fractie wil vergaderen over rapport Ombudsman

PS-fractie wil vergaderen over rapport Ombudsman

WILLEMSTAD — De PS-fractie in de Staten heeft een openbare vergadering aangevraagd over de laatste ontwikkelingen bij Kas di Kòrsou. In hun verzoek aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) vragen de leden van de PS-fractie om het onderzoeksrapport van de Ombudsman over het Curaçaohuis op de agenda van een openbare vergadering van de Staten te zetten.

In het verzoek, dat is ondertekend door de leden Jaime Cordoba, Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, Winifred ‘Wini’ Raveneau en Sherwin Leonora, stellen de aanvragers kennis te hebben genomen van het rapport van de Ombudsman over het functioneren van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS).

In het rapport wordt hard geoordeeld over het functioneren van Wiels. Zo wordt er geconstateerd dat de gevolmachtigde minister zich door een aaneenschakeling van gedragingen schuldig heeft gemaakt aan de schijn van niet-integer handelen.

In hun brief aan Statenvoorzitter Franco stellen de aanvragers in een openbare vergadering over het rapport te willen vergaderen. Zij verzoeken de Statenvoorzitter om premier Ivar Asjes (PS) voor deze vergadering uit te nodigen, zodat hij in kan gaan op de vragen die door Statenleden zijn gesteld.

De PS is niet de eerste fractie die een vergadering over het rapport heeft aangevraagd. Op 28 juni werd er al een verzoek ingediend door de MFK-fractie.

De Staten zijn op dit moment met reces tot begin augustus.

Bron: Amigoe

26 Reacties op “Amigoe | PS-fractie wil vergaderen over rapport Ombudsman

 1. Stanley, mooi dat u hoop heeft en ik hoop van harte met u mee, maar neemt u uw eigen volk hun stemgedrag niet kwalijk?

  Wie stemt op de mafia wordt toch ook geregeeerd door de mafia?

  Het is triest dat we op zoek moeten naar integriteit in de politiek. In een beschaafd land is dat een gegeven, en zoek je vervolgens naar deskundigheid. Niet op Curacao, daar is het vinden van een integere politicus al een hels karwei.

 2. stanley Held

  Beste heer of mevrouw Koops, het verkopen van waar een partij voorstaat is makkelijk. Zie 1933 in Duitsland. Wie had kunnen verwachten dat zes jaar later de hele wereld in een shit zou belanden. Het gaat erom hoe financieel je sterk staat en hoe je jouw bevolking jouw verhaal kan doen geloven. Kortom dat is politiek. Met alle gevolgen vandien. Niemand had verwacht dat Wiels zou worden vermoord. Niemand had verwacht dat zijn zus of zusje samen met Asjes dit heeft bekokstoofd. Ook u niet. Ik heb hoop dat er nieuw bloed in de fragile Curaçaosepolitiek wordt ingeblazen. Het is noodzakelijk. Mijn hoop is dat de samenleving inziet dat wij op het verkeerde pad zitten. Het wegzetten van een bevolking die op democratische wijze gestemd heeft vind ik jammer. Zaak is dat er nieuw leven in onze politiek wordt ingeblazrn. Ligt niet aan ons ligt aan de partij die echt op een rechtvaardige, integere en democratische wijze dit eiland wil besturen. Ja, ik heb hoop.

 3. Het is eenvoudig: we hebben 3 foute partijen: MFK (fouter dan fout), PS (heel fout) en MAN (fout).

  Dan hebben we 3 integere partijen: PAR, PNP en PAIS. Van PAR is echter niets meer over, PNP is nog kleiner en timmert net als PAR niet meer aan de weg en PAIS met de laffe Rosaria is nog groot maar presteert zo teleurstellend dat ze alleen maar zetels zullen verliezen.

  Met andere woorden: er is geen enkel goed initiatief voor de foute partijen. Daarom hoop ik dat de integere Leeflang snel met een lijst komt waarop namen staan die staan voor integriteit en daarmee voor stemmen. Zoals Stanley Betrian om er maar een te noemen.

  Van de huidige ministersploeg nemen we in ieder geval afscheid van de reizende feestneus Palm die ons tonnen heeft gekost en geen cent heeft opgeleverd. Jardim mag blijven, die heeft het uitstekend gedaan, zeker in vergelijking met zijn voorganger Jamaloodin (zelden zo’n lachwekkende minister gezien).

 4. Helemaal eens, Herbie. MFK: klaar, PS; klaar, PAIS; klaar, enz enz.
  Er zullen andere krachten opstaan mark my words. Iedereen denkt gnoeg is genoeg, vooral als je het rsultaat ziet van anno 20 juli 2015.

 5. Volgens mijn bescheiden mening hebben wij niks te vrezen van de MFK. Op dit moment liggen ze of in de ziekenboeg of zijn ze druk bezig met rechtszaken. Zouden wij nu naar de stembus moeten, dan zal de MFK geen kans krijgen om met geld rond te gaan strooien. Zouden ze dat wel doen, dan schenkt de MFK de OM wel een heel groot cadeau. Het wordt dan namelijk knap makkelijk voor het OM, om de geldstroom te bevestigen en die geldschieters aan een onderzoek te richten. Verder zullen de lokale geldschieters wel heel goed nadenken of zij wel hun gelden in de MFK zullen investeren, vooral omdat er rechtszaken in het verschiet liggen. Het wordt dan wel knap moeilijk voor de MFK om stemmen te kopen. De PS is in een heel diepe ravijn gesprongen en zullen wij voorlopig, anders nimmer, op het politieke toneel zien verschijnen.

 6. Ik stap er maar even kort in zonder aan deze ridicule discussie mee te willen doen. We schijnen hier op dit blog alleen nog maar meer mensen te kunnen kleineren en afzeike, en laten we in s hemelnaam proberen elkaar te respecteren ipv schermen met wanstaltige woorden. Het is al ellendig genoeg in de wereld, toch.
  Ik vind wel, wie het niet bevalt hier wat is dan gemakkelijker dan je spullen in te pakken (danwel te laten inakken door 1 van de vele verhuisbedrijven) en elders een onderkomen te zoeken
  Ondergetekende vertrekt wel zelf, maar dat is meer omdat het system me niet meer bevalt.
  Hier heb ik recent al eerder overgesproken dat mijn ouders vertrekken.
  Ik wens iedereen een bon siman, en het gaat jullie alleaal goed.

  Hans

 7. Abraham Mossel

  Het kan maar twee redenen hebben deze oproep voor een Statenvergadering.

  1) een soort staatsgreep binnen de PS partij zelf.
  2) zoals gewoonlijk proberen de aandacht op een dusdanige manier te manipuleren zodat er over het hele feit niks nada gesproken word daar zijn deze fraudeurs club heel goed in, zij kunnen de Maffia club MFK/REFORMA een hand geven.

 8. Eindelijk zie ik een rationele antwoord van je Sander!….Ik ben ook 100% ANTI Schotte en gang, maar dat is niet helemaal de schuld van de kwetsbare groepen van onze samenleving. Als men heel lang genegeerd voelt, zullen ze voor de mensen stmmen die hun tijdens de campagnes ”helpen”. Aan de andere kant ben ik van mening dat staatsregeling naar de basisonderzwijs moet, zodat de kinderen van jong af moeten begrijpen dat stemmen niet iets emotioneel of populair moet zijn, maar dat stemmen heel belangrijk is voor de toekomst van je land.

 9. En dan wordt er vaak door de ouderen om respect gevraagd omdat zij het land opgebouwd hebben.

  Wat een lariekoek! Ze hebben het land afgebroken en het volk opgezadeld met een torenhoge staatsschuld en een parlement waar MAVO3 de norm is en strafbladen langer zijn dan CV’s.

  Om nog niet te spreken van het totale gebrek aan opvoeding dat ze de generatie na hun gegeven hebben.

  Ouderen zouden daarom op hun AOV gekort moeten worden.

 10. Dacht ik al, zo voorspelbaar als ik weet niet wat..Eh, maar zeg eens Sandertje, is dat alles wat jij kunt uitkramen? 😆

 11. helaas is dat ook mijn ervaring…
  maar er zijn natuurlijk wel geschoolde mensen met een andere kijk op de wereld.
  die wel vooruitgang willen en niet MFK/PS/MAN stemmen.
  ik denk dat het 50/50 is.
  helaas heeft de maffia geld om de stemmen te kopen van de mundi bewoners.
  en als ik in de mundi zou wonen en geen geld hebben, konden ze ook mijn stem kopen.
  het is een kwestie van al 40 jaar het volk negeren door de corruptici.
  En dan NL de schuld geven van hun eigen falen….

 12. klinkt allemaal toch dom….

 13. Helemaal mee eens, heer Held !!

 14. Kompletu yave! 🙂

 15. @Hoi die Koops, wat lees ik nou?!? FF inventariseren, volgens Harold ben ik gefrustreerd, bevangen door enorme gevoelens van grootheidswaanzin… Volgens jou Koops zou ik naar de mondi terug moeten, zit ook nog onder een boom wachtend op een blackberry en waarom niet ook op die beloofde 100 gulden per maand? hihihihi
  Ach, ik vind het zo grappig, het is echt lachen, gieren en brullen hier… 😆

  Ow ja, Sander is het volkomen eens met Koops. Heey, maar ik mis iets. Ik mis het woordje ‘dom’..dat woord is namelijk hét stopwoord van Sander, en lijd ik dan ook niet aan een minderwaardigheidscomplex?..en ben ik dan ook niet gek? Hmm, blijkbaar ook vergeten beschuldigingen. Maar die kunnen nog altijd bijgevoegd worden..

  Maar één van de leuke beschuldigingen is dat Mano door ‘vooroordelen’ begiftigd is… Ik weet n.l. niet anders/beter dat ik juist door diegene wiens naam ‘vooroordeel’ luidt, beschuldigt word door vooroordelen vergiftigd te zijn?!.. Tja, zeg maar zelf, kan ik anders dan lachen, gieren en brullen?

  Tja beste Koops, jij bent me er ook eentje hoor. Volgens jou zijn alle Curaçaoënaars geestelijk gestoord, ze denken dat de wereld plat is, en dat er enkel Papiamentu gesproken wordt..Ze moesten allemaal in de Caprileskliniek opgesloten worden..zoooo, dat is niet mals Koopje.. 😆

  Maar Koopie, ik snap er de ballen niet van dat jij op een eiland blijft rondhangen waarvan 80 % van de bevolking geestelijk gestoord is..Ik daarentegen zou doodsbang zijn en meteen mijn biezen pakken en het eiland ontvluchten..
  Dus ben ik toch genoodzaakt de gedachte aan te hangen dat jij ‘even of nog gestoorder’ bent dan het geestelijk gestoorde volk dat je zo haat.. Zodanig dat jij en je companen letterlijk iedere dag over hetzelfde schrijven, met dezelfde bewoordingen, dezelfde beschuldigingen, tja, wat is nog gestoorder dan dat? 😆

  Hey, maar veel plezier Koopie, hopelijk zinkt het eiland niet, want mocht dat gebeuren, zullen we allemaal verzuipen, het domme volk waaronder ik, maar ook de superintelligente Koops, Harold, Sander en hun andere mede geestelijk gestoorde kornuiten op dit eiland..
  Toedeloe 😆

 16. Stanley, de doorsnee bevolking is geschoold? De doorsnee bevolking weet niet of de wereld rond of plat is en denkt dat de hele wereld Papiamentu spreekt.

  Ik waardeer uw positiviteitszin zeer, maar een bevolking die massaal Movemientu Forza Kriminalidad stemt verdient het om opgenomen te worden in de Capriles kliniek in plaats van door u bewierookt te worden.

 17. Zoals vaker op dit forum gezegd, Fraudelyne Wiels is een ordinair viswijf met een bijelkaar gelogen CV met 0,0 managementkwaliteiten die de belastingbetaler klauwen met geld kost met haar megasalaris, peperdure BMW, vazen, keukens, Ikea bezoeken en maandelijkse snoepreizen naar Curacao, businessclass en 5 sterrenhotels waarbij ze haar privechauffeur meeneemt met het IQ van Ramsay Soemanta.

 18. stanley Held

  Wij vallen over elkaar heen, zonder rekening te houden met de inhoud. Feit is dat het rapport vernietigend is voor de ambtenaar Wiels. De zet ligt bij Asjes. Het kan kort zijn. Een verklaring dat zij een stap terug doet. Zij heeft veel schade toegebracht aan mensen en personen. De meeste mensen kennen de heer Candelaria niet. Is een bruggenbouwer. Snap niet dat mevrouw Wiels zo dom met racune haar gram wil halen. De vraag die ik haar moet stellen is, voor wie zit u daar? Voor Asjes of voor uw zelf? Weet u Candelaria heeft een degelijke opleiding en mensenkennis. Hij hoeft niet daar te zitten. Is een man met karakter en inhoudt, de ambtenaar Wiels had veel van hem kunnen leren. Deze ambtenaar was nooit lid van haar partij. Door de dood van haar broer heeft zij letterlijk en figuurlijk meer brood op haar plank. Het aanstellen van kinderen en vrienden zegt mij niets. Als boekhouder zou ik alles als verlies beschouwen, een ieder weet dat Asjes en zijn groep het niet zal redden. Vraag mij af wie deze zware kar wil trekken? Asjes en zijn ambtenaar zijn vergeten dat de doorsnee bevolking geschoold is. Dit is echt een klap in het gezicht van onze trouwe bevolking.

 19. Natuurlijk bedoelt Marcel met opruimen het vertrek van de huichelaarster Stella van Rijn na het vertrek van Fraudelyne Wiels, de moord op Helmin Wiels is helemaal niet aan de orde.

  Mano is het type gefrusteerde Yu di Korsow dat continu aanschopt tegen Nederland maar er wel zijn hand ophoudt of zijn (MFK) zieken naar toe stuurt, want men vertrouwt de Nederlandse arts toch meer dan de Curacaose van abou di palu.

  Mani is het type dat een enorme grootheidswaanzin heeft maar zich geen moment schaamt als Eindhoven Curacaose vluchten moet weigeren omdat die vol drugssmokkelaars zitten die zijn grote Curacao op Hato niet weet tegen te houden.

 20. opruimen is een verkeerde uitdrukking.
  ik ga er vanuit dat je bedoelt dat ze op moet stappen.

 21. precies,
  mano is vergiftigd door vooroordelen.
  een zielig figuur!!

 22. Mano, ga terug naar de mondi waar je vandaan komt.

  Zodat je onder de boom zit als Schotte binnenkort weer Blackberries uit komt delen.

 23. Dus Marcel vindt dat Stella v.Rijn net als Wiels “opgeruimd” dient te worden. Goed zo Marcel, jij wil dus dat Stella van Rijn ook doodgeschoten wordt..net al Wiels moet ze “opgeruimd” worden toch? Jouw woorden. Ik vraag me af waar Marcel vandaan komt, want Curacaoënaar is hij in elk geval niet.
  Trouwens, Leeflang mag ten alle tijden een partij oprichten, maar hopelijk in Suriname waar der hart ligt. Marcel, dan mag jij ook meteen samen met Leeflang naar jullie homeland vertrekken. Wij hebben hier op Korsoú genoeg moordenaars rondlopen. Een moordenaar ben je óók als je niet zelf de trekker overhaalt, maar met de mond of in gedachten belijdt. Weg met Marcel en zijn opdringerige landgenoten hier op Korsoú!

 24. En kunnen we na Wiels dan ook meteen Stella van Rijn opruimen?

  Stanley Betrian wist daar wel raad mee en schopte het hypocriete sprekende mantelpak de straat op. Hopelijk is hij bereid om terug te keren op de lijst Leeflang. Mijn stem heeft hij al.

 25. Laten we hopen dat de rest van de PS fractie wel de juiste beslissing durft te nemen die door de volkomen ongeloofwaardig geworden Asjes maar niet genomen wordt: het ordinaire viswijf Wiels per direct naar huis sturen zonder haar een cent mee te geven.

  De lafbek Rosaria van de grootste teleurstelling van de afgelopen verkiezingen, PAIS, kan dan misschien toch het beetje moed opbrengen om zich bij de PS aan te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *