NB | Bill Cosby gaf vrouwen zwijggeld na seksueel misbruik

Bill Cosby gaf vrouwen zwijggeld na seksueel misbruik

Bill Cosby gaf vrouwen zwijggeld na seksueel misbruik

De Amerikaanse acteur Bill Cosby (78) heeft vrouwen zwijggeld betaald opdat ze niets over zijn seksuele aanrandingen zouden vertellen tegen zijn echtgenote. Dat heeft de ster tien jaar geleden zelf gezegd in een rechtszaak.

De Amerikaanse krant The New York Times heeft die verklaring nu in handen en publiceerde zaterdag enkele details.

Cosby bekende de feiten in september 2005, toen hij ondervraagd werd door de advocate van Andrea Constand, een gewezen directrice van de basketbalclub van de Temple University. Zaterdag publiceerde The New York Times nieuwe informatie uit dat document. De ooit zo geliefde entertainer zegt dat hij indertijd aan een aantal vrouwen zwijggeld heeft gegeven om te voorkomen dat ze iets zouden vertellen over zijn seksuele escapades aan zijn vrouw Camille.

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Cosby in de verklaring toegegeven had dat hij verdovende middelen had gegeven aan vrouwen om seks met ze te kunnen hebben. In de zaak werd indertijd een schikking getroffen.

Vorig jaar hebben meer dan twintig vrouwen aangegeven dat ze verdoofd en vervolgens aangerand werden door de inmiddels 77-jarige Cosby. Veel van die feiten zijn ondertussen verjaard. Cosby heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Bron: Nieuwsblad.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *