30 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 13:57

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | PNP’er Davelaar wil overleg over automatisering loterij

Amigoe | PNP’er Davelaar wil overleg over automatisering loterij

Humphrey Davelaar (PNP) wil overleg over automatisering loterij
Humphrey Davelaar (PNP) wil overleg over automatisering loterij

WILLEMSTAD — PNP-leider Humphrey Davelaar heeft een vergadering aangevraagd van de samenwerkende partijen over de aanstaande automatisering van de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK).

Volgens Davelaar is hij benaderd door diverse verontruste loterijbazen en werknemers van loterijkantoren die zorgen hebben over het aangekondigde automatiseringsproces.

Het is de bedoeling dat van maart tot en met juni alle nummerkantoren worden geautomatiseerd, waarna in juli het nieuwe softwaresysteem zal worden geactiveerd. Dit houdt in dat met de handgeschreven bonnen niet meer zullen worden gebruikt. Het systeem heeft tal van voordelen, aldus de FWNK. Zo brengt het besparingen met zich mee, terwijl het ook de illegale verkoop tegen zal gaan.

Maar Davelaar constateert dat de coalitiepartijen geen informatie hebben over de invoering van het automatiseringsproces. Ook voegt hij hieraan toe dat hij benaderd is door tal van loterijbazen, maar ook werknemers die bij nummerkantoren werkzaam zijn. “Ze hebben al met de minister gesproken maar zijn nog steeds bezorgd. Ze hebben grote vraagtekens bij de manier waarop de investering wordt ingezet. Enige jaren terug moesten de kantoren hun systemen automatiseren. Nu komt er een nieuw systeem. Ze vinden dat hun investering voor niks is geweest.”

Davelaar stelt dat hij, maar ook de loterijbazen die hem hebben benaderd, geen problemen hebben met controle. “Maar een digitale controle zal niks oplossen. Mensen die illegaal in hun auto of bij de snèk nummers verkopen, zal je hiermee niet vangen. Ik ben voorstander van een fysieke controle, waarbij je mensen de straat op stuurt om illegale loterijverkopers aan te pakken.”

De grootste zorg van werknemers in de sector is volgens de PNP-leider dat de automatisering banen zal kosten. “Ze zijn bang dat door de automatisering er niet alleen banen zullen verdwijnen, maar dat er straks ook minder nummerkantoren en auto’s gebruikt zullen gaan worden.” Deze bezorgdheid heeft voor vraagtekens bij Davelaar geleid.

“De economie loopt niet. VBC en de Kamer van Koophandel maakten begin dit jaar melding van een groei van 0,02. Dat is bijna niets. Deze automatisering kan tot banenverlies leiden, wat gevolgen voor de economie zal hebben. Daar wil ik van de minister duidelijkheid over krijgen”, aldus Davelaar.

Een datum voor de door de PNP-leider opgeroepen coalitievergadering is nog niet vastgesteld.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. Vergeet niet Bartje, het komt van iemand die beweert dat je huidkanker krijgt als je in de zon rijdt zonder geblindeerde autoglas.

  2. en weer bemoeit zich een politicus zich met het gokwezen.
    geschreven briefjes zijn beter , was het niet Godett die ineens 30.000 gulden won op de geboorte nummer van zijn zoon. staat het in de computer ja dan kan je niks meer uitkeren.
    deze PNP zegt dat hij voor het personeel doet, maar bij mij gaan elke weer me nekharen overeind staan als de politiek zich met het gokwezen gaat bemoeien.

  3. Davelaar toont zijn ( non) kwaliteiten. Als het aan hem lag zouden er nooit computers , rekenmachines , mixers , boormachines , barcodes, boekhoutsoftware etc etc zijn uitgevonden. Lekker met de hand. Dat houdt de mensen bezig en van de straat. En zo iemand moet zorgen voor verdere ontwikkeling van het welzijn en de welvaart van het eiland ! Trek uw conclusie. Leve de lange rijen bij Kranshi en de vele onproductieve uren van de wachtende mensen indie rijen. Houdt ze ook daar lekker bezig. Svp geen automatisering aldaar ( volgens de redenering van Davelaar dus). Geen aanvragen, formulieren en wat al niet meer via internet hoor ! De man leeft nog un het stenen tijdperk.

  4. Wat een slimmerds die loterijbazen. Ze hebben een paar jaar geleden geinvesteerd in automatisering. Mooi. Dachten zij werkelijk met één investering voor de komende 100 jaar klaar te zijn, terwijl automatisering/ digitalisering zich in razendsnel tempo verder ontwikkeld? En ja, helaas valt het niet te ontkennen automatisering kost banen, tenzij de (straat) verkopers met een of ander smart “device” op het loterijsysteem worden aangesloten. Handmatig ingevulde loterijbriefjes verdwijnen immers. Wel is er betere controle en belastingafdracht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties