31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 17:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | PAS: ‘Hoge verwachtingen, enorme teleurstelling’

door Shelley Tjauw-Foe

charles-cooper-pas-foto-extra
PAS: ‘Hoge verwachtingen, enorme teleurstelling’

WILLEMSTAD — In de ochtenduren, voordat Charles Cooper zijn stem uitbrengt, heeft de PASleider hoge verwachtingen. “We zullen op zijn minst twee zetels behalen.”

Dit gevoel van euforie sloeg in de avonduren echter om tot enorme teleurstelling. De partij behaalde 3445 stemmen, wat neerkomt op 4,4 procent van het totaal aantal stemmen. Onvoldoende om een zetel te behalen.

- Advertentie -

PAS, ofwel Movementu Patriótiko Adelanto Sosial, ontstond na de breuk binnen de MAN. Een groep leden stapte in juni uit de partij wegens ontevredenheid over het feit dat tijdens het statutair congres van de MAN, nieuwe aspirant-leden die nog geen contributie hadden betaald, stemrecht kregen. Cooper, de voormalig leider van de MAN, besloot daarop samen met Urvin Macaay (nummer 2) een nieuwe partij te starten, die op 7 juli jl. officieel aan het publiek werd gepresenteerd.

Economische groei is een van de speerpunten van de partij. In hun partijprogramma staan ook degelijk onderwijs, huisvesting en de bestrijding van criminaliteit centraal. Cooper begon de verkiezingsdag vol goede verwachtingen.

“Ik denk zelf dat we twee zetels zullen halen. De overige partijleden schatten drie of vier, maar ik ben wat conservatiever.”

De PAS-leider, die meer dan twintig jaar deel uitmaakte van de MAN-fractie, vertelt dat dit komt door zijn ervaring.

“Uiteraard zie ik graag dat we veel zetels behalen, maar ik ben door de jaren heen wat rationeler geworden.”

Tijdens zijn gang naar het stemlokaal in de Advent School in Koraalspecht toont Cooper een glimlach van oor tot oor. Zijn stoet bestaat uit meer dan zestig PASaanhangers, die omstreeks 14.45 uur al dansend en zingend, met Curaçaose- en partijvlaggen in de hand, bij de school arriveren. De sfeer, de vreugde en de muziek, het doet de mensen die langs de weg staan denken aan carnaval. ‘Solamante ku PAS nos Kòrsou por logra mas’, klinkt er door een megafoon terwijl de stoet feestviert.

- Advertisement -

Tot op het laatste moment wordt de bevolking opgeroepen om een stem uit te brengen. In de avond is het na een aantal uur echter uit met de pret. Bij de sede aan de Schottegatweg is de sfeer bekoeld. Zo’n tien aanhangers volgen de voorlopige verkiezingsuitslag op een televisiescherm in het partijgebouw. De overige aanwezigen zitten buiten, waar de verkiezingen via de radio worden gevolgd.

Cooper komt ‘s avonds rond een uur of half twaalf aan bij de sede, waar hij alle aanhangers één voor één omarmt. Zichtbaar aangeslagen antwoordt hij op de vraag wat zijn eerste reactie is op de voorlopige verkiezingsuitslag:

“Ja, teleurstellend. Zeker weten! Maar we zeggen altijd ‘Bos di pueblo ta bos di Dios’ (de stem van het volk, is Godswil). De stem van het volk moet je respecteren.”

Naar aanleiding van de uitslag heeft de partij besloten om vandaag rond 10.00 uur bijeen te komen.

“We hebben heel veel goede reacties gehad toen we onze boodschap in de wijken verkondigden. Het is nu taak om te analyseren waar het mis is gegaan. Eventueel gaan we extraparlementair verder. Dat is mijn eerste ingeving. We moeten het bij onszelf zoeken, beslissingen nemen over onze mensen en misschien ook wel over mij.”

Over de grote overwinning van zijn oude partij MAN, zegt hij:

“Ik feliciteer ze. De partij is heel erg vooruitgegaan. Ze hebben blijkbaar iets goed gedaan.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Inderdaad wat een loser, deze beroeps landje pikker en weg gever $$$$. deze Loser is schat hemel rijk, geloof mij maar!! en ik heb een krat bieer op gezopen op zijn verlies.

  2. Mijn persoonlijk hoogtepunt van deze verkiezingen: de corrupte Cooper verlaat de MAN en begint een eigen partij. Gevolg: de MAN wint de verkiezingen en Coopers eigen partij is volslagen kansloos.

    Heb er een stevig glas op gedronken!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | PCR- en antigeentest vanaf maandag verplicht voor reizigers Bonaire naar Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Reizigers uit Bonaire moeten vanaf maandag een negatieve PCR-test voor vertrek tonen en drie dagen na aankomst op Hato een antigeentest ondergaan. Reden is...

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...
- Advertentie -