28 C
Willemstad
• zondag 21 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Asjes: ‘Blij dat boeven buiten de deur worden gehouden’

HomeMediaAmigoe | Asjes: ‘Blij dat boeven buiten de deur worden gehouden’

door Nelly Rosa

Asjes: ‘Blij dat boeven buiten de deur worden gehouden’ | Extra
Asjes: ‘Blij dat boeven buiten de deur worden gehouden’ | Extra

WILLEMSTAD — Het nationaal elftal dat net een overwinning behaalde op Antigua & Barbuda, rijdt onder politiebegeleiding in een luid toeterende bus voorbij. De spelers juichen.

Even slaat de teleurstelling onder de Pro Kòrsou aanhangers om naar opgetogenheid. Als de bus het verkeersplein bij Botica Brievengat voorbijrijdt en uit het zicht verdwijnt slaat de stemming weer om. Ze hebben ook geen reden voor een jubelstemming.

De partij van oud-premier Ivar Asjes staat al gauw onderaan. Van de dertien partijen die meededen aan de verkiezingen heeft Pro Kòrsou het minst aantal stemmen behaald. Louise Reed komt, net als haar partijleider, van PS. Ze is ontgoocheld door de uitslag.

“De bevolking heeft voor bekende partijen gekozen en niet voor de nieuwe, zoals wij. Ze weten niet wat ze aan ons hebben. Als nieuwe partij hoop je op zetels, maar dat betekent niet dat je het ook kunt bolwerken”, zegt Reed. “Daarnaast was Asjes de enige op onze kandidatenlijst met politieke bagage. Alhoewel hij ook relatief nieuw in de politiek zit.”

Tania Henriquez, de nummer 2 op de lijst, houdt ondanks de teleurstellende uitslag de moed erin.

“We hebben het laagst aantal stemmen gehaald. Toch blijf ik positief. Als een deur sluit, opent er altijd een raampje waardoor ik de zon kan zien. Ik ben benieuwd wat dit voor mij en de partij zal brengen. Aan de gezichten kun je zien hoe zuur de uitslag ons gevallen is. Ik heb geen verklaring voor ons verlies. We zullen de uitslag moeten bestuderen en de verschillende scenario’s doornemen, maar mijn positivisme is niet klein te krijgen.”

Na half elf ‘s avonds komt partijleider Ivar Asjes bij het partijgebouw aan. Hij wordt bemoedigend door zijn partijgenoten aangesproken. “Kara na laira i pechu dilanti’ (hoofd omhoog en borst vooruit).

“Belangrijk is dat de boeven uit de regering blijven”, zegt Asjes onomwonden. “De stemmers hebben gekozen voor goed bestuur. Dat respecteren we. Deze verkiezingen draaide tussen goed en slecht ofwel tussen good governance en corruptie. We hebben ons steentje, hoe klein dan ook, bijgedragen aan een beter Curaçao. We hebben herhaaldelijk bij de kiezers erop aangedrongen om te kiezen voor partijen die staan voor goed bestuur. Met deze uitslag komen verdachten en veroordeelden niet in de regering. Hierdoor heb ik innerlijke rust”,

zegt Asjes. De oud-premier en voormalig Statenvoorzitter bekleedt momenteel de functie van sector-directeur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Tijdens de campagne kreeg Asjes ook met tegenslagen te kampen. Zijn schoonvader, Jacobo ‘Cocochi’ Prins, overleed midden in de verkiezingstijd.

“Ik was een week tot tien dagen niet in staat om actief campagne te voeren. Ik gebruik het niet als excuus, want ik kan het slechte resultaat daar niet op gooien. Het resultaat is duidelijk. De bevolking zat niet te wachten op zoveel nieuwe partijen, al wil ik niet vooruitlopen op onze interne evaluatie.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Asjes heeft het als MP niet slecht gedaan en had inhoud.

  Helaas kleeft aan hem echter de geur van corruptie (affaire CTB, affaire Selikor en affaire Taco Tara, zijn vrouw die met een waardeloos CV zonder vacature en zonder sollicitatieprcoedure werd benoemd in de hoogste functiegroep bij de Centrale Bank).

 2. “Belangrijk is dat de boeven uit de regering blijven”, zegt Asjes onomwonden. “De stemmers hebben gekozen voor goed bestuur. Dat respecteren we. Deze verkiezingen draaide tussen goed en slecht

  ja,ja….Asjes, die Schotte door dik en dun heeft verdedigd, toen het kabinet
  schotte viel
  Asjes is zo hypocriet als maar kan…
  Zijn schoonvader was ook een van die gokmaffia baasjes…zegt genoeg…
  zijn vrouw heeft een dikbetaalde baan bij Tromp verworven, waar ze weinig tot niets hoeft te doen…allemaal zijn ze de kolonisators van Curacao.

  Het volk de dushi hende geloven nog steeds dat ze door Ndederland gekoloniseerd worden. maar de wekelijkheid wordt niet verteld.
  Het zijn de gokmaffia baasjes die dit volk koloniseren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties