28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | DP: trots ondanks teleurstelling

HomeMediaAmigoe | DP: trots ondanks teleurstelling

door Judith Ramautar

DP: trots ondanks teleurstelling | foto sinaya wolfert
DP: trots ondanks teleurstelling | foto sinaya wolfert

Dat DP ook dit keer weer geen zetel wist te behalen, was natuurlijk een teleurstelling. Maar partijleider Geraldine Scheperboek- Parris vindt het belangrijker dat de boodschap van de partij, en dan met name de 26 vrouwen op de lijst voor gelijkheid voor álle mensen, langzaamaan lijkt door te sijpelen naar andere partijen.

Scheperboer herhaalde de boodschap gistermorgen nog maar eens, toen ze haar stem uitbracht in de bijna verscholen kleine schooldependance tegenover landhuis Bona Vista te Mahaai.

“Iedereen telt mee voor DP. Jong, oud, gehandicapt. Er is een humanere benadering nodig. Deze bevolking verdient beter”,

zegt ze vanuit de gepimpte rode Kever. Het DP-lied, op de klanken van de Internationale, klinkt uit volle borst van de 26 vrouwen die haar volgen. De stemming zit er goed in en er wordt een verrassing beloofd voor die avond. Maar die blijft helaas uit, ondanks de inspanningen, als de partij op 1966 stemmen blijft steken.

“Voor ons vrouwen ben ik er best trots op dat we de rode lijn in onze boodschap, dus het richten op de mens, toch hebben overgebracht”, zegt Scheperboer vanmorgen in een reactie. “Ik zie dat andere partijen die benadering ook volgen en ik ben er trots op dat de kiezer heeft gekozen voor Hensley Koeiman, als meest integere en humane persoon.”

Het bestuur zal bij elkaar komen om de resultaten van de verkiezingen te analyseren en om voor de toekomst verbeteringen aan te brengen. Want dat de DP blijft bestaan, dat staat volgens Scheperboer buiten kijf.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Het idee van de dames van de DP (klinkt haast als een titel van een porno film) was op zich niet slecht. Alleen gingen ze op een aantal punten volledig de mist in.
  Voor mij was het onduidelijk wat hun standpunten nu precies waren. Het was ook onduidelijk wie hun doelgroep was. Je kunt natuurlijk stellen dat heel Curacao hun doelgroep was, maar met 13 partijen is het onzinnig te denken dat je kunt mikken op de aanhangers van sommige andere partijen. Wil je socialistisch zijn dan loop je tegen de MAN, PAS, PS, MP en zelfs MFK aan, dat gaat dus niet werken.
  Beter had men zich kunnen richten op de ex-pats, een groep van meer dan 10,000 man, die met name geïnteresseerd zijn in een paar zaken: integriteit, goed financieel bestuur, stabiliteit, richten op economische groei en geen pastechi’s, geen zakken vullen en geen vriendjespolitiek.
  Had de DP dat doel uitgedragen dan hadden ze nu in het parlement gezeten en hadden ze alsnog hun socialistische doelstellingen kunnen bereiken. Meedoen in het parlement had nu belangrijker moeten zijn dan bepaalde doelstellingen nastreven.

  Ook is het mij volledig ontgaan waarom er alleen vrouwen meededen ? Was dat een leuke zet ? Ging het om de lol ? Waren er geen goede mannelijke kandidaten aanwezig ? Het werd niet uitgelegd en zo leek het wel een koffieclubje dat besloten had om ‘iets geks’ te gaan doen.
  Niet handig dus.

  Ik ben echter volledig afgeknapt op de DP toen ik in de gaten kreeg dat de lijsttrekster totaal niet uit haar woorden kon komen in interviews. Haar dossierkennis was ver beneden alle peil en het idee om alsnog weer achter de Shell aan te gaan is te zot voor woorden. Ga achter de mensen aan die destijds deze deal voor Curacao hebben gesloten, dan pas ben je goed bezig.
  Ook het eeuwige punt van scholing kwam weer naar voren. Ja, de scholing van de jeugd is een probleem, maar dat is pas probleem nummer 3.
  Probleem nummer 1 is gezinsvorming of beter gezegd het niet gezinsvormen. Kinderen krijgen kinderen en de vaders gaan er vandoor. Waarom blijven we maar weigeren om over dit taboe te praten ? Omdat het een taboe is ? Dat is onze cultuur ? Wel, het geen cultuur waar we trots op moeten zijn en dat moeten we veranderen. Kinderen krijgen is geen recht, kinderen krijgen is een verantwoording op je nemen.
  Probleem 2 is de algehele motivatie op dit eiland. Het mag niet gezegd worden, maar we zijn liever lui dan moe. Willen zoveel mogelijk geld krijgen en er zo min mogelijk voor doen. Veel jongeren gaan niet naar school omdat ze totaal ongemotiveerd zijn. Ze zien het snelle en grote geld van de drugshandelaren, willen dat ook en zonder opvoeding door de ouders is er ook geen reden om niet achter dat snelle geld aan te gaan.
  Die problemen aanpakken had de doelstelling van de DP moeten zijn, niet de scholing. Je kunt nog zoveel veranderen aan de opleiding, maar wanneer je de kinderen niet in de klas krijgt is het zinloos.

  Het debat in Avila was ook zo’n punt. Helaas was DP daar onzichtbaar, terwijl andere partijen zich daar zeer goed wisten te profileren. Sommige deelnemers bleven de microfoon opeisen, maar DP was stil. En als Myra aan het woord was gaf ze, met name in het begin, niet aan van welke partij ze was.
  Voor een eerste debat deed ze het best goed, maar helaas zijn dit soort debatten geen goede plek om het te leren. Beter hadden ze thuis met een clubje mensen kunnen gaan oefenen. Dan was ze beslagen ten ijs gekomen en had ze haar punten over kunnen brengen.
  En wanneer ook de lijsttrekster had geoefend voor de spiegel dan was het al een stuk beter gegaan. Kan me voorstellen dat het lastig is wanneer je ook nog een andere baan hebt, maar wie de politiek in wil moet het spel leren spelen.

  En als laatste begrijp ik heel goed dat er weinig budget was voor campagne, maar het weinige geld dat wel in kas was had wellicht besteed moeten worden aan iemand die thuis was op het gebied van sociale media. Profileren via e-mail, facebook, KKC etc was een betere manier geweest om de boodschap naar buiten te krijgen.

  Nu wilde de DP een partij voor heel Curacao zijn. Volgende keer gewoon:
  1. andere lijsttrekster (of lijsttrekker)
  2. zorg dat je dossierkennis goed is
  3. leer in te haken tijdens debatten.
  4. zoek 1 doelgroep
  5. richt je alleen op die doelgroep oftewel vergeet de rest
  6. formuleer 3 kernpunten in je beleid en blijf daar op hameren
  7. spui openlijk je kritiek op de andere partijen. Je bent immers de politiek in gegaan vanwege onvrede met de andere partijen, dus geef dat ook aan.

  En dan wens ik ze de volgende keer veel succes.

 2. Het is geen kwestie van spelling, maar van goed of fout.

  “Noch” is totaal wat anders dan “nog”. Dit is niet hetzelfde, maar dan anders gespeld.

  Je kunt helemaal zelf uitmaken hoe je het spelt (in deze dus fout), alleen het is een beetje dom en belachelijk.

 3. Ik heb iemand van de UNA aangenomen, onder andere omdat haar Engelstalige scriptie erg goed geschreven was.

  Het eerste de beste rapport dat ze (in het Engels) moest schrijven, was van een erbarmelijk niveau, lager dan MAVO.

  Duidelijk dus dat deze dame haar scriptie uitbesteed had en niet zelf geschreven.

  Maar nu het toerisme inzakt kunnen we wellicht met behulp van de UNA het diplomatoerisme gaan promoten, zoals we vroeger de rijbewijstoeristen hier hadden die een rondje om een boom moesten rijden en als ze die boom minder dan 5 keer raakten met een rijbewijs naar huis gingen.

 4. Dachten deze dames nu echt dat met NUL kader en alleen als vrouw aan te merken men een party kon leiden naar een overwinning?
  vrouwen in de politiek zijn belangrijk-maar je moet wel wat kennis hebben-deze zooi bij elkaar had minder kennis dan mijn Chiwahua

 5. Juist Yolanda, de UNA is een veredelde huishoudschool, een zichzelf universiteit noemende porkeria.

  Daarom zitten er de toezichthouders Wilfred Fucker en Dennis Damfuck, volslagen nietsnutten.

  Solliciteer met een UNA diploma en je brief belandt meteen in de afvalbak.

 6. Het V teken met de handpalm naar voren betekent vrede.

  Het V teken met de handrug naar voren is het teken van de (criminele) gangs. De jeugd doet dat graag op selfies enzo, vinden ze ‘cool’ terwijl ze niet echt beseffen waar het voor staat.

  Deze dames schijnbaar ook niet.

  Jammer dat nog steeds mensen het verschil

 7. ho, ho, het zijn geen aanrechtdames. De nr 1 en 2 zijn beiden advocaat. Dus dom zou ik ze niet willen noemen, hooguit een beetje te naief om alleen vrouwen te plaatsen. Want laten we wel wel wezen we moeten het tch allemaal samen doen, nietwaar. Gelijk met nr 1 heb ik dezelfde studie gegaan aan de UoC. Ik weet wel dat jullie geen hoge pet op hebben van de rechtenstudie op C, maar ja.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties