Amigoe | PAR: Na vragen over legaliteit autoloten

Armin Konket op ‘Loterij Fundashon Gerrit Schotte in nieuw jasje’

Armin Konket op ‘Loterij Fundashon Gerrit Schotte in nieuw jasje’

WILLEMSTAD — De overheid heeft op vragen van de PAR-fractie nog steeds met geen woord gerept over de legaliteit van de autoloterij van Fundashon Gerrit Schotte (FGS).
Reden te over om hier weer vragen over te stellen, aangezien de loterij in een nieuw jasje is gestoken sinds de vragen van PAR. Nu heeft de stichting het over ‘een donatie met kans om bijvoorbeeld een auto te winnen’, merkt Armin Konket op. ‘Loterij Fundashon Gerrit Schotte in nieuw jasje’

Het Statenlid eiste in een brief van 4 april jl. aan de minister van Justitie Nelson Navarro (Pais), duidelijkheid over het beleid van de overheid voor wat betreft vergunningen voor het verloten van een voertuig, woning en dergelijke in het algemeen, en in het bijzonder over de fundraising van FGS door middel van autoloten. De minister moest vooral aangeven of dit laatste legaal is of niet.

Na drie maanden heeft Navarro de brief echter nog niet beantwoord en dit houdt de perceptie dat de overheid illegale activiteiten tolereert in stand, aldus Konket.

“Iedereen heeft kunnen constateren dat men geen propaganda meer maakt voor een lot, maar nu heeft men het over een donatie. Dit is in de ogen van de bevolking hetzelfde, maar in een nieuwe jas. Daarom is het ook begrijpelijk dat een groot deel van het land van mening is dat de organisatoren van deze activiteit zowel de overheid als de bevolking voor de gek houden.”

Hij vervolgt dat ‘de bezorgde burgers terecht niet kunnen begrijpen hoe de overheid ervoor kiest om wel tegen de normale burger op te treden, terwijl een stichting van een parlementariër illegale activiteiten vlak onder de neus van de overheid organiseert, zonder dat de overheid nog maar iets doet hiertegen’.

Konket wil in verband hiermee weten waarom de vragenbrief van 4 april nog niet is beantwoord en of de overheid na deze brief concrete maatregelen heeft genomen. Bovendien wil de PAR een garantie van de overheid dat de diverse donaties/loterijen van FGS geen witwaspraktijken zijn, waaraan Schotte zich eerder al in de zaak Babel schuldig heeft gemaakt en waarvoor hij veroordeeld werd.

Schotte was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Over de brief van 4 april wilde hij eerder niet veel kwijt:

Is Konket niet tevreden met het feit dat dertien families blij zijn gemaakt met dertien voertuigen? Wij doen dit sinds 2013, families blij maken. En op 29 september verloten wij een woning. Waarom is hij niet tevreden?”

Bron: Amigoe

Dossier Gokken

5 Reacties op “Amigoe | PAR: Na vragen over legaliteit autoloten

 1. Abraham Mossel

  Ik word misselijk van die Konet, Ga naar het OM en vraag hoe het staat met het onderzoek waar jij het nu over hebt. en kom niet met lul verhalen die hebben we al genoeg. Iedereen weet toch dat die cabouter Gerrit de Raaf de boel terrorisserd in de staten lacht hij ze uit destabeliseerd en ondermijnd de hele rechtstaat op Curacrim. TIP voor Konet koop een kattepilt en schiet hem van het eiland af, dan ben je een kerel. Ik heb wat anders in petto maar dat zie nog wel ………?!#

 2. niet zo lang geleden zag ik een mooi stukje overheids grond, nu denk ik om daar een huis op te bouwen.Die gooi ik gelijk in de donatie voor het te bouwen huis.
  Dit noemen we crowdfunding, hierbij beloofd dat er niet meer dan 10.000 donatie mogelijk zijn en dat 1 van de donatie uiteindelijk het huis zal krijgen.
  Tenslotte iets weggeven waar ik zelf niks voor heb betaald is altijd makkelijk. de Donatie moet wel 100 gulden zijn om in aanmerking te komen, Het huis dat ik bouw zal een waarde hebben van 300.000 gulden , maar deze heeft me niks gekost, matriaal kreeg ik van sponsoren, de arbeid van vrijwilligers.
  dus per saldo hou ik 1.miljoen gulden over, die in de stichting komt, de stichting maakt facturen voor benzine, auto, zaken diners, telefoonkosten heel veel telefoon kosten, kijk maar hoeveel telefoonkaarten heb gekocht wel meer dan 2000.
  Maar goed fraude kun je het niet noemen.

 3. Heeft de PAR ook vragen gesteld over de 36 miljoen voor vijf windturbines?
  Vragen en nog eens vragen. Lekker selectief besturen, dat wel weer.

 4. Heeft de PAR ook vragen gesteld over de Pensioenen bij de ENNIA?
  Vragen en nog eens vragen.

 5. Schotte is in ieder geval eerlijk.

  Nu een auto, straks een woning en als de loterij daadwerkelijk helemaal geslaagd is, dé hoofdprijs: “een eiland” De winnaar van de hoofdprijs, is in kleine en grote kring al bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *