Amigoe | Opvallende manoeuvres ‘Croazia Jet’

Croazia Jet | Foto John Jairo Herrera

Croazia Jet | Foto John Jairo Herrera

WILLEMSTAD — Bezoekers aan de binnenstad en passerende automobilisten konden gisteren omstreeks 15.30 uur zien hoe de opvallende hogesnelheidscatamaran-ferry ‘Croazia Jet’ de haven binnenvoer.

Havenmeester Marlon Laroche laat weten dat de Croazia Jet vanaf eind april voor reparatie bij de Curaçaose Droogdokmaatschappij (CDM) aangemeerd heeft gelegen en vanochtend weer is vertrokken. Behalve dat er gistermiddag te zien was dat de ferry de haven uit- en weer binnenvoer, was op zee ook te zien dat hij een rondje maakte. De havenmeester:

“Het is vrij gebruikelijk dat een schip na reparatie bij CDM even een soort testronde doet om te checken hoe het vaartuig reageert.”

De 83 meter lange ferry werd in Australië gebouwd en in 1996 opgeleverd. Hij kan een snelheid van 74 kilometer per uur bereiken. De ferry heeft een capaciteit van 156 voertuigen en 650 passagiers.

In het verleden was de veerboot in handen van verscheidene rederijen die intensief op de routes tussen de Middellandse Zee, Spanje en Noord-Afrika voer. De ferry vaart onder de vlag van Cyprus.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *