Amigoe | Kort geding tegen FTS aangespannen

Bestuur ‘Wij hebben geen vertrouwen meer in Melfor’

Bestuur Tayer Soshal probeert directeur Melfor voor de zoveelste keer te ontslaan

WILLEMSTAD — De advocaat van Sharlon Melfor, de onlangs ontslagen directeur van Fundashon Tayer Sosial Sta. Martha (FTS), heeft namens zijn cliënt maandag een kort geding tegen het bestuur van de sociale werkplaats aangespannen.

Dat laat Melfor vanochtend aan de Amigoe weten. Hij is het niet eens met zijn ontslag en geeft aan op de datum voor de behandeling van het kort geding te wachten.

In zijn tijd als directeur is Melfor twee keer door het bestuur op non-actief gezet. Beide keren heeft hij een kort geding aangespannen welke hij uiteindelijk ook won. Melfor kreeg vervolgens op 29 juni jl. een brief waarin stond dat zijn arbeidscontract per die dag werd ontbonden. Naar aanleiding van de ontvangen ontslagbrief spant Melfor nu dus wederom een kort geding aan.

Het bestuur vindt Melfor ‘arrogant en niet persoonsgericht’ en stelt hem meerdere malen tevergeefs verzocht te hebben om zich beter in te zetten voor de sociale werkplaats.

Volgens de directeur wil het bestuur, met wie hij in een bemiddelingstraject zat, gewoon van hem af en is het niet geïnteresseerd in het verbeteren van de samenwerking. Aan hem zou het bestuur tijdens het bemiddelingstraject een afkoopsom hebben aangeboden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *