NU | Dolblije Martina draagt Europese titel op aan Nederland en Curaçao

Dolblije Martina draagt Europese titel op aan Nederland en Curaçao | Getty

Dolblije Martina draagt Europese titel op aan Nederland en Curaçao | Getty

Churandy Martina vierde zijn gouden medaille op de 100 meter van de EK atletiek donderdag uitgelaten in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

De 32-jarige sprinter nam alle felicitaties maar wat graag in ontvangst. “Ik had Nederland en Curaçao achter me, ik heb het goud voor iedereen gehaald”, zei Martina voor de microfoon van de NOS. “Ik heb mijn best gedaan, echt top!”

Martina zei zich vooraf zeker te hebben gevoeld van het behalen van eremetaal. “Een medaille had ik zeker”, aldus de kersverse kampioen, die alleen twijfelde over de kleur. “Maar als ik aan de start sta, dan sta ik er voor goud.”

“Ik had een goede start en daarna heb ik gewoon mijn wedstrijd gelopen. Op de finish wist ik wel dat ik op een medailleplaats liep, maar niet precies op welke plaats.”

Ignisious Gaisah hield gemengde gevoelens over aan zijn bronzen medaille. De verspringer was blij met zijn derde plaats, maar mag nog steeds niet naar de Olympische Spelen.

Gaisah moet namelijk 8,15 meter springen voor een ticket naar Rio de Janeiro. “Brons is top”, zei de geboren Ghanees. “Maar de afstand is niet goed, want ik wil naar Rio. Ik geef het nog niet op. We gaan voor komend weekeinde weer een wedstrijd zoeken.”

Gaisah werd als laatste toegevoegd aan de Nederlandse equipe, omdat hij zich eigenlijk buiten de termijn had gekwalificeerd. De Atletiekunie gaf hem het voordeel van de twijfel en donderdag maakte hij in een vol Olympisch Stadion zijn startbewijs meer dan waar.

“Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik hier thuishoor. Brons is toch een medaille. Maar ik moet nog verder springen. Ik wil zo graag naar Rio.”

Bron: ANP/Nu.nl

6 Reacties op “NU | Dolblije Martina draagt Europese titel op aan Nederland en Curaçao

 1. Abraham Mossel

  Die hollander heeft het toch maar even geflikt, gefeliciteerd Martina met je gouden plak. Nu nog de tweehonderd !.

 2. Met dank aan Schotte en friends.. die ervoor gezorgt hebben dat atleten als Martina voor Nederland uitkomen.

 3. Gefeliciteerd Churandy, Nederland en Curacao zijn trots en blij met jou.

 4. Mooi toch dat er een Nederlander een gouden medaille heeft!

 5. Ik kan niets aan doen. Hij waarschijnlijk ook niet maar elke keer als ik Martina zie moet ik denken aan het boek “De hut van Oom Tom van Harriet Beecher Stowe”.

 6. Heel movie prestatie.

  Daarom zo jammer dat hij zich in de media presenteert als een domme uit de mondi van Boca Sami getrokken dombo wiens enige woordenkennis hij als tattoos met zich meedraagt.

  Zijn heulen met de MFK mafia stemt ook al niet vrolijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *