Amigoe | Ontvoerder minderjarige opgepakt

Ontvoerder minderjarige opgepakt

Ontvoerder minderjarige opgepakt | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — Een man met de initialen N.M.T. (43) is afgelopen week op de luchthaven Hato aangehouden voor de ontvoering van een meisje, oplichting en valsheid in geschrifte.

Het Openbaar Ministerie heeft hem maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris (RC) voor de rechtmatigheidtoets en die heeft de aanhouding van de verdachte getoetst en rechtmatig bevonden. Dat laat het OM weten.

Hij werd in verzekering gesteld voor ‘onttrekking van een minderjarige aan het wettig gezag (van de ouder)’, aldus het OM. Er doen ook geruchten de ronde dat de man ontuchtige handelingen heeft verricht met enkele kinderen, waaronder het dertienjarige meisje dat hij wilde ontvoeren. Verder wordt hij verdacht van oplichting van de immigratiedienst en het gebruik van valse/vervalste documenten.

T. werd donderdagavond op Hato aangehouden toen hij reeds in het vliegtuig zat en het eiland met het meisje wilde verlaten voor een vakantie in Venezuela. De dag daarop werden op enkele locaties, te weten Rooi Santu, Koraal Specht en Fontein huiszoekingen verricht, waarbij diverse goederen in beslag werden genomen. Dit in het belang van het onderzoek.

De man blijft op last van de officier van justitie belast met deze zaak de komende acht dagen vast, in afwachting van nader onderzoek.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *