29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 15:37

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Politiek Amigoe | Onderhandelingen aannemers Isla vastgelopen

Amigoe | Onderhandelingen aannemers Isla vastgelopen

Antilliaanse Aannemers Vereniging
CAO onderhandelingen Antilliaanse Aannemers Vereniging en SGTK vastgelopen

WILLEMSTAD — De onderhandelingen tussen aannemersvereniging AAV en vakbond SGTK over een nieuwe cao voor werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein zijn gisteren vastgelopen.

De AAV ging niet akkoord met het voorstel voor een salarisverhoging van SGTK. Beide partijen beraden zich in de komende dagen over de volgende stappen.

Volgens AAV-directeur Mike Willem ging het voorstel van SGTK uit van een salarisverhoging van ongeveer 16 procent, plus dat in de komende drie jaar de werknemers een verhoging van respectievelijk 10, 5 en nog eens 5 procent zouden krijgen. “Wij hebben aangegeven dat er op dit moment geen ruimte bestaat voor verhogingen, zolang er niks verandert aan de situatie bij de Isla-raffinaderij. Dit hebben wij vanaf het begin van de cao-onderhandelingen verklaard. Er is niks veranderd. De maatregelen die moeten komen om de oneerlijke concurrentie, waar zowel lokale aannemersbedrijven en lokale werknemers last van hebben, zijn er ondanks toezeggingen van de regering nog steeds niet gekomen.”

SGTK-voorzitter Alcides Cova gaf gisteren aan dat verder onderhandelen met het ‘nee’ van de aannemersbedrijven nu geen zin meer heeft. “We gaan deze zaak nu voorleggen aan ons bestuur en onze shopstewards, onze federatieraad. Volgende week komt de actiecommissie bijeen, terwijl wij dan ook een algemene ledenvergadering zullen houden om onze leden te informeren over de stand van zaken.”

Cova verzuchtte dat de partijen al meer dan anderhalf jaar aan het onderhandelen zijn en dat er nog steeds geen sprake is van een akkoord, omdat de partijen het niet eens kunnen worden over de invulling van de cao. “We zijn in een impasse terechtgekomen en het is nu aan onze leden om te bepalen hoe we verder gaan.”

Willem wilde vanochtend het woord ‘impasse’ nog niet in de mond nemen. “Het klopt dat Cova gisteren ‘tot hier en niet verder’ in de mond heeft genomen. Maar de afspraak is dat wij nu gezamenlijk een brief naar de regering zullen sturen, waarin wij nogmaals dringen op de invoering van maatregelen om oneerlijke concurrentie op het Isla-terrein tegen te gaan. Tegelijkertijd zullen beide partijen hun achterban informeren. Daarna komen wij weer samen, waarna de speciale bemiddelaar een verslag zal opmaken voor de regering.”

De AAV-directeur gaf vanochtend aan dat terwijl deze zaak nog speelt, de Isla een aantal bedrijven heeft aangeschreven voor een aanbesteding. “Dit is een notendop wat er nu speelt. De Isla is een van de grootse werknemers op het eiland. Ze hebben een verplichting tegenover het volk om transparant te zijn. Als je dan projecten hebt voor onderhoud of reparaties, dan moet het voor iedereen toegankelijk zijn en niet maar voor een aantal bedrijven die je aanschrijft. Ik zeg dit zonder te weten wie door de Isla zijn aangeschreven.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties