Amigoe | Sulvaran in gesprek met Pais

Sulvaran in gesprek met Pais

Sulvaran in gesprek met Pais

WILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran heeft gisteren een eerste gesprek gevoerd met een delegatie van de politieke partij Pais. Dit melden verschillende bronnen rondom de coalitiepartij.

De delegatie waarmee Sulvaran gisteren om tafel zat, is de commissie die belast is met de opstelling van de kandidatenlijst van de lichtblauwe partij.

Sulvaran is één van de kandidaten waarmee de commissie gesproken heeft. Ook andere personen die deel uitmaken van de groep rond het onafhankelijk Statenlid hadden gisteren een onderhoud met de commissie. Het zal voor Sulvaran opvallend zijn geweest dat hij gisteren, aan de andere kant van de tafel, een oud-partijgenoot tegenover zich zag in de persoon van Pedro Atacho, ooit Statenvoorzitter en Justitie-minister van de PAR. Atacho is inmiddels lid van Pais geworden en is een van de leden van de commissie onder leiding van Michael Samson.

Sulvaran brak in 2012 met de PAR en ging als onafhankelijk Statenlid door. Vanuit deze positie zette hij zijn handtekening onder het regeerakkoord van de coalitie met de partijen PS, Pais en PNP. Hij gaf indertijd aan dat te hebben gedaan om de PAR alsnog de kans te geven om later bij de coalitie aan te sluiten. Dit lukte pas in november vorig jaar, toen Marilyn Moses met de Pais-fractie brak en de steun voor het kabinet introk.

Alhoewel Sulvaran in het recente verleden verschillende keren graag naar de PAR terug had gewild, lijkt deze kans nu echter verkeken. PAR-leider Zita Jesus-Leito heeft inmiddels aangegeven dat de deuren van de partij voor Sulvaran gesloten zijn. Sulvaran heeft nu aangekondigd zich te willen toeleggen op het uit de regering houden van MFK-leider Gerrit Schotte en om huidig Financiën-minister José Jardim, die door hem is voorgedragen als minister voor de huidige coalitie, te behouden.

Bron: Amigoe

13 Reacties op “Amigoe | Sulvaran in gesprek met Pais

 1. Zal dat ook politieke vervolging zijn?

 2. Henriques

  Ik kijk er naar uit.

 3. Henriques

  Dat is natuurlijk niet aan een minister, maar de people’s party die deze vette Truus maar blijft ondersteunen. Zou een rare manier van doen zijn als elk persoon zich met de interne aangelegenheden van een andere party gaat bemoeien. Wat slapbak Rosaria had moeten doen is de motie ondersteunen die werd ingediend tegen Wiels. Dan was zij al weggeweest.
  Zo werkt de politics, hier zowel als overal.

 4. wel degelijk verstand heb ik,de beste minister van financien
  laat mij niet lachen.
  jardim zei dat 50% o.b. niet kan innen waarom neemt hij geen maatregel om het wel te innen.
  dat bedoel ik nou.een kind kan de was doen.

 5. Abraham Mossel

  Het enigste wat Sulvaran goed heeft gedaan is Gerrit de Raaf buiten de regering houden, mijn dank daar ala nog daar voor. Helaas zag ik laatst weer als een verdwaald knipperlicht rondlopen in de tweedekamer, het eenigste wat je kon zeggen was dat je zo blij was en hiervoor erg dankbaar was, ik heb je dit wel 5 x keer horen zeggen, het leek wel of je teveel gezopen had, zoals je vaak te diep in het wiskyglas gekeken hebt, jammer.

 6. Soms sta je versteld van wat er gebeurt of wat er gezegd wordt. Los van het feit wat Sulbaran wil bereiken en het werk dat Jardim heeft gedaan is PAIS als politieke partij geen optie. PAIS is de grootste tegenvaller van de laatste decennia op politiek gebied en hebben bewezen het niet te kunnen met meelopertje “shouruproof” Rosaria, mooiprater “fasten your seatbelts” Navarro en regelrechte boef Stanley Palm. Van de Horst is de enige die ik het voordeel van de twijfel geef, want hij heeft het over het algemeen wel goed gedaan. Beste Hans en Ikke, ik zou me nogmaals goed bedenken PAIS te steunen. Sulbaran heeft zijn beste tijd gehad en als professional kan elke partij Jardim voordragen als minister.

 7. Malong, ze hebben allemaal boter op hun kop, ook de PAR, MAN. PNP.
  Binnenkort worden ook onderzoekjes naar anderen geopend. Het wordt spannend, Malong.

 8. Ja Malong nee Malong

 9. Maar als Jardim zoooo goed is waarom liet hij doña nadie doorgaan moet de staatskas plunderen ?

  Ik hoop da Pais verdwijnt. Weg met die handel. Een drie partijen systeem. PAR (met een betere leider), MAN ( nu dat Bloopers is vertrokken) en PNP (maar zonder die vent met zijn diente di oro).

 10. Henriques

  U weet ech niet waar u over spreekt mijnheer Stanley.
  Jardim is de beste en meest integere min v Fin, die alles goed onder controle heeft gehouden, dan we ooit hebben gehad. Het zou voor het land slecht zijn als hij weg zou gaan.

 11. Zou een groot verlies voor Curacao als Sulvaren en Jardim niet in als minister terug zouden komen naar de verkiezingen. Als Sulvaren zich bij PAIS zou aansluiten hebben ze mijn stem ook.

 12. Nou Stanley, hij heeft Jardim op Financien gezet en dat was het beste wat Curacao kon overkomen.

  PAIS heeft dankzij de laffe Rosaria helemaal afgedaan, maar als Rosaria opstapt en Sulbaran en Jardim kopen op de PAIS lijst dan stem ik PAIS.

  Zeker nu Leeflang met een lijst is gekomen waarop de nummer 2 al een grote clown zonder enig CV is.

 13. deze man is helemaal geschift terug naar par mislukt.gaat hij nu alle coalitie partijen langs?(bedelen)
  heeft geen moraal jardim handhaven als minister gaat ook niet lukken.
  jardim wil het geld niet halen bij de winkels,hotels,toko’s en bedrijven die geen o.b. afdragen
  enz.sulvaran en jardim weg en kom nooit meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *