Amigoe | Knoops/Vaders nieuw verdedigingsteam beroepszaak Babel

Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs na afloop van het Babel vonnis | foto: Anneke Polak

Knoops/Vaders nieuw verdedigingsteam beroepszaak Babel | Anneke Polak

WILLEMSTAD — Marije Vaders, Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger zijn de nieuwe advocaten van Statenlid Gerrit Schotte (MFK) en diens partner en tevens Vanddis-directeur Cicely van der Dijs in de beroepszaak Babel. Dat bevestigt advocaat Vaders aan de Amigoe.

Daarmee is dan ook bevestigd dat advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en Paula Janssen zich hebben teruggetrokken van de zaak in hoger beroep. Het hof is inmiddels officieel op de hoogte gesteld van zowel het feit dat het advocatenkantoor Sulvaran & Peterson zich heeft teruggetrokken en wie de nieuwe advocaten zijn. Er deden eerder geruchten de ronde over de terugtrekking van Sulvaran, maar het advocatenkantoor Sulvaran & Peterson, Schotte noch het hof wilde hierop commentaar geven.

Zoals bekend is 11 augustus geprikt voor de regiezitting van de beroepszaak. De verdediging van het stel heeft dan de mogelijkheid verzoeken te doen om meer onderzoek, zoals het horen van getuigen.

Het stel werd op 11 maart veroordeeld voor het medeplegen van valsheid in geschrifte, van twee facturen van Van der Dijs’ bedrijf Vanddis NV voor 140.000 dollar en 73.447 dollar tussen 1 januari 2010 tot en 1 juli 2010, het witwassen van 200.000 dollar tussen 1 januari 2010 tot 15 november 2011, en het voorhanden hebben van ‘frequency jammers’. Ook is Schotte veroordeeld voor ambtelijke omkoping en de valse aangifte van verlies van zijn diplomatiek paspoort. Conform de eis van het Openbaar Ministerie kreeg hij drie jaar celstraf en Van der Dijs achttien maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd. Bovendien is Schotte uit zijn passieve kiesrecht gezet voor een periode van vijf jaar.

Rechter Irma Lips achtte bewezen dat Schotte zich als ambtenaar heeft laten omkopen door de bevriende zakenman en omstreden casinobaas Francesco Corallo. Zo heeft Schotte, terwijl hij minister-president was, contact opgenomen met de Italiaanse en Amerikaanse autoriteiten om informatie te krijgen over de antecedenten van Corallo en hem aan te bevelen, respectievelijk een visum voor hem te krijgen, aldus de rechter. Schotte heeft zich ook ingespannen om Corallo en één van zijn medewerkers, namelijk Rudolf Baetsen, aan te stellen in een prestigieuze en belangrijke functie. De rechter merkte verder op dat het voor een goed functioneren van een democratische samenleving van belang is dat burgers vertrouwen hebben in het openbaar bestuur en de objectiviteit van overheidsbeslissingen. Echter, door zijn handelingen heeft Schotte het vertrouwen dat burgers moeten kunnen hebben in een integere overheid ernstig geschaad, aldus de rechter.

De verdediging, oftewel het advocatenkantoor Sulvaran & Peterson, is vrijwel direct na het vonnis in beroep gegaan. Later werd tevens in een brief aan hofpresident Evert Jan van der Poel geëist om rechters uit Nederland voor de behandeling van de beroepszaak te halen, vanwege een gebrek aan vertrouwen in een objectieve belangenafweging door lokale rechters. Sulvaran haalde de taalbarrière en de negatieve media-aandacht in deze zaak aan en de mogelijkheid dat dit laatste op zijn minst het onderbewustzijn van de rechters is gaan vormen. Dat verzoek werd niet gehonoreerd.

Bron: Amigoe

23 Reacties op “Amigoe | Knoops/Vaders nieuw verdedigingsteam beroepszaak Babel

 1. Dat heeft Schotte al gedaan in 2010-2012. Bij de VDC bij de UNA aqualectra etc.. Dure advocaatkosten bij Sulvaran en daarna dikke ontslagbetalingen omdat alle rechtzaken waren verloren.

 2. @LaStiwz
  Ieder behoorlijk kantoor heeft zijn juridische- uitpluizers, die alle rechtsbronnen &jurisprudentie doornemen en koppelingen zoeken.
  Je ziet ze zelden in de rechtszaal.

  Hun werk zit in de lichtbruine aktetas van soepel kalfsleder. Dé aktetas van dé Pleiter! Hét visitekaartje van hét kantoor. Dé Pleiter die oog heeft voor de lichaamstaal van de rechter en zeker ook van die andere belangrijke man of vrouw: de griffier. De Pleiter die met zijn stem speelt als ware het een saxofoon.

  De “brillenglazen” van het kantoor doen het werk. Ze scheppen de basis. De Pleiter maakt het werk af en pakt de beker.
  Natuurlijk mag een “brillenglas ook wel eens zaak doen – als het belang niet al te groot is. Je herkent een brilleglas aan zijn hakkelende stem en het gefrommeld aan zijn bef.

  Of Knoops staat in de rechtszaal – met dank aan artikel 57 lid 2 Sv BES – of hij is er niet. Je zult hem niet zien zitten op de stoel van het brillenglas, dáár mag Vaders op gaan zitten .

 3. Er staat in het artikel dat Knoops en Knoops advocaten zijn van GS en CvdD.

  Dat is geen enkel probleem, alleen Knoops en Knoops mogen, zonder te worden toegelaten, niet vertegenwoordigen bij de Rechtbank.

  Of Knoops en Knoops worden toegelaten, of Vaders doet de vertegenwoordiging en Knoops en Knoops het denkwerk.

  Overigens, met een palmares van Knoops en Knoops zullen zij het denkwerk doen en Vaders het loopwerk.

 4. @Riet
  In de Spelonk-zaak heeft het OM van Bonaire bijstand gekregen van Nederlandse expertise.
  Dat opent voor de verdachten de mogelijkheid om ook een beroep te doen op Nederlandse expertise.

  De advocaat van de verdachten, mr. Dingemanse, was als advocate ingeschreven bij het Hof. Het Hof heeft mr. Knoops toegestaan om als raadsman op te treden in deze herzieningszaak op grond van artikel 57 lid 2 Sv BES, dat luidt:

  “In bijzondere gevallen kan het Hof van Justitie op verzoek van de verdachte aan advocaten, die niet bij het Hof van Justitie zijn ingeschreven, toestaan als raadsman op te treden, mits deze samenwerkt met een bij het Hof van Justitie ingeschreven advocaat”

  Artikel 57 lid 1 Sv BES, zegt duidelijk: “Als raadslieden worden slechts toegelaten advocaten, die bij het Hof van Justitie zijn ingeschreven”.

  mr. Vaders zal dus het Hof moeten kunnen overtuigen dat een beroep op artikel 57 lid 2 Sv BES, rechtvaardig is.

  Het is afwachten of mr. Vaders het Hof kan overtuigen. Een echte paralel met de Spelonk-zaak, zie ik niet!

 5. Als Gerritje aan de macht zou komen zal hij hetzelfde doen als Erdogan van Turkije iedereen die tegen hem is laten ontslaan of de cachot in.Zo`n type is hij wel!

 6. Riet Bonaire is een kolonie van nederland en niet anders.Bonerianen hebben niks te vertellen op hun eigen eiland!!

 7. http://www.quotenet.nl/Nieuws/Te-koop-huis-van-advocatenduo-Geert-Jan-Knoops-en-Carry-Hamburger-voor-2-2-miljoen-foto-s-138377

  Al zijn zaken leveren hem dus genoeg op.
  Maar niet altijd loopt het goed af voor zijn clienten;
  Julio Poch bijv de Argentijnse piloot met Ned pasp. heeft ondanks GJK verdediging levenslang gekregen.

 8. eens en dat maakt het zo triest.

 9. Dit geldt volgens mij voor de meeste Hollanders hier op het eiland.

 10. Knoops deed toch ook zonder problemen die zaak op Bonaire?

 11. En wie denkt je dat dit toneelstuk gaat betalen? Onze Italiaanse maffiabaas op Staten.Maarten.

 12. @hans & Joop
  Knoops zijn specialisatie is en was (politieke) schenders van de mensenrechten te verdedigen, bij het internationale Strafhof.. In de zaak Babel zet hij dus gewoon zijn specialisatie in. Schotte heeft per saldo de rechten van alle Curaçaoënaars verkwanselt.

 13. joop savaneta

  Jammer dat zo’n goede advocaat als Knoops zich hier voor leent.

 14. Dat is een goede opmerker. Inderdaad het Hof moet toestemming geven aan Knoops om Vaders te assisteren. Let wel: enkel bij te staan! Zelfstandig de zaak voeren kan en mag Knoops niet, als hij niet staat ingeschreven bij de balie op curaçao.

  Knoops (Vaders) zal dus aan het Hof moeten uitleggen waarom Knoops in de zaak betrokken wordt. Dat zou best wel eens moeilijk kunnen worden, nu er géén directe lijn loopt naar een Nederlandse zaak waarin zowel Knoops als Schotte betrokken zijn. Een afwijzing door het Hof zou niet ondenkbaar kunnen zijn.

 15. Ik had Knoops hoog zitten , dat is nu weg dat goede gevoel.

 16. ach die Vaders-zielige stoep**** voor de FCriminelen-maar ja je moet ergens je vieze geld aan verdienen.

 17. Zit deze schoft Schotte ook nog eens de Colombianen lekker te maken dat ze al na 5 jaar verblijf recht gaan hebben op stemrecht-achterlijke idioot-hijzelf is niet eens een geboren Curacaoenaar -weg met deze schoft en snel-mag zijn familie van der Dijs ook aanpakken.

 18. Abraham Mossel

  Geert -Jan Knoops is normaal niet de goedkoopste advocaad, maar verdedigd ook verdachten cq veroordeelde die in bijzondere situaties verkeren ook als deze rechtzaken weinig financieel gewin voor hem opleveren. Deze schooier begind eerst deze Babel zaak minimaal met een jaar te rekken, daar is hij meester in, hij heeft meer verstand van rechtzaken in zijn pink zitten, dan peppie& kokkie in hun hele lijf. we zullen zien hoe het afloopt. Eerdaags zullen de kogels wel door de rechtzaal vliegen om deze zaak af te handelen.

 19. Vaders heeft een relatie met een van de grootste drugsbazen van het eiland.

  Het is een lelijk ordinaire wijf waarop je met terugwerkende kracht abortus op zou willen toepassen.

  Haar vader mag dan wat zouteloze boekjes verkocht hebben, als je zo faalt in de opvoeding van je dochter had hij zijn zaad beter op Campo kunnen achterlaten.

  Marije verklaart in ieder geval wel de depressieve indruk die haar mislukking van een vader altijd maakte.

 20. De goedkoopste dus.

 21. Ach, Vaders. Heeft haar vader tot schade gemaakt, niet eens zozeer door haar beroep, het op straat houden van grote criminelen, maar meer nog heb ik vernomen omdat ze samenwoont met een van de grootste criminelen op het eiland.

  Vader Vaders was trouwens een uiterst beperkt schrijver, ik heb om zijn stukken niet eens kunnen glimlachen, maar als je op dit door god verlaten eiland 4 woorden foutloos achter elkaar kunt schrijven mag je je al schrijver noemen.

  Armzalige familie.

 22. Krijgt een advocaat uit Nederland zomaar een vergunning om op Curaçao werkzaamheden te verrichten? Moet er geen aanvraag ingediend worden voor een werkvergunning?
  ‘t Is ook niet de goedkoopste die het vuile werk van Schotte probeert op te knappen.
  Hopelijk trapt de rechter niet in de vuile trucjes die toegepast gaan worden.

 23. Vaders maakt promotie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *