29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 17:19

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

RTL | Politicus op Curaçao doodgeschoten bij familieruzie

De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is vanmorgen bij een familieruzie doodgeschoten. Hij zou hebben geprobeerd te bemiddelden bij een ruzie tussen twee familieleden, maar werd zelf...

Telegraaf | Politicus op Curaçao om het leven gekomen bij familieruzie

WILLEMSTAD - De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is zondagochtend (lokale tijd) bij een familieruzie om het leven gekomen. Volgens eerste berichten ging Godett bemiddelen bij een...

NOS | Curaçaose politicus Almier Godett (39) gedood bij schietpartij

Almier Godett Facebook Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer 4 op de lijst van de splinterpartij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van de...

PBC | Politicus Curaçao vermoord bij sussen familieruzie

Persbureau Curacao Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer vier op de lijst van de politieke partij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van Anthony...

DeCorrespondent | De benoeming van rechters in Nederland is niet onafhankelijker dan in Polen

Marc Chavannes | Illustraties door Esther Aarts De benoeming van rechters is in Nederland niet beter geregeld dan in Polen of Hongarije. Tijd om een groot lek in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Politiek Amigoe | Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie

Amigoe | Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie

Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie | Foto Edsel Sambo
Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — Oud-minister van Justitie Norberto Ribeiro heeft een plan van aanpak gepresenteerd om de criminaliteit op Curaçao zo effectief mogelijk te voorkomen en te bestrijden.

In de nieuwe aanpak van Ribeiro, die zich inmiddels heeft aangesloten bij de politieke partij Kòrsou di nos Tur van zakenman Amparo dos Santos, staat verbetering van de coördinatie tussen de bestaande diensten op justitieel gebied centraal.

Ribeiro stelt in een toelichting dat het plan uitgaat van de mens. Hij benadrukt dat de werknemers die op justitieel gebied de juiste voorbereiding moeten hebben, maar ook over de juiste instrumenten moeten beschikken om hun werk goed te doen. “De mens moet centraal staan. Er moet meer aandacht komen voor een beter personeelsbeleid en hoe je organisatie in elkaar zit. De personen die werkzaam zijn op het gebied van de bestrijding van de criminaliteit moeten zonder problemen kunnen werken en de juiste instrumenten hebben om hun werk zo effectief mogelijk te kunnen uitvoeren.”

De oud-minister en voormalige gevolmachtigd minister in Washington voor de Nederlandse Antillen is op dit moment hoofd van de directie Wetgeving en Juridische Zaken (WJZ). In het beleid dat hij voorstaat op het gebied van verhoging van de veiligheid op Curaçao gaat hij in zijn voorstel uit van versterking van de verkeerspolitie. Als dit bewerkstelligd is, dan is hij voorstander van de oprichting van een eigen verkeersautoriteit op Curaçao. Deze moet belast worden met toezicht en controle met alles wat met verkeer te maken heeft.

Ribeiro is van mening dat een goede controle op het verkeer een effectief middel kan zijn om de criminaliteit op het eiland te bestrijden. “Ik geef maar een voorbeeld. Iemand pleegt een overval op punt A, maar woont op D. Om via A naar D te gaan, dient deze persoon langs de strategische punten C en E gaan. De controles op de strategische punten moeten worden verbeterd, waardoor je de kans om iemand op te pakken vergroot.”

De verbetering van de onderlinge communicatie en coördinatie van de organisaties die actief zijn op gebied van criminaliteitsbestrijding loopt als een rode draad door het plan van Ribeiro. “Als je beter met elkaar communiceert, dan weet je ook wat de ander weet en wat je samen kunt doen. Op deze manier kun je beter en effectiever optreden.”

Maar naast repressie en controle is er in het plan van Ribeirio ook ruimte voor preventie. Ook hier speelt coördinatie en afstemming een belangrijke rol. Hij houdt een pleidooi voor een betere registratie voor jongeren die op jonge leeftijd te maken krijgen met criminaliteit. Hierdoor kan worden bijgehouden en ook worden ingegrepen, waar dat nodig is, als de ontwikkeling van de jongeren verkeerd gaat.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Ha ha ha! Ribeiro is echt rijp voor de Caprileskliniek!

  Deze mafkees presenteert een plan van aanpak voor justitie terwijl links voor hem op de foto zijn partijleider staat die volop illegaal aan het bouwen is aan de Caracasbaaiweg!

 2. Probeer eens opjectief te kijken naar zijn voorstel en niet naar de persoon..Het land dat het “verkeer ” goed en constant beheerst heeft daardoor ook een betere grip op criminaliteit.Daar moet energie in worden gestoken en Dan niet alleen voor korte tijd maar op permanente basis.
  Het alleen maar reageren op de persoon zonder naar een voorstel te kijken heeft geen enkel doel en geeft alleen maar de blijkbaar aanwezige frustratie aan van de schrijver.

 3. Ik kan maar een ding zeggen, wat een zooitje ongeregeld, het is net of de familieTokki’s van Curacrim op de foto staan.

 4. Jammer dat deze man als Justitie-minister geen ideen had over misdaadbestrijding. Zou dit verkiezingsrethoriek kunnen zijn?
  Niets kleeft zo hardnekkig als het goedbetaalde pluche.

 5. Lid worden van een criminele partij en dan met een plan komen om de criminaliteit aan te pakken.

  In bananenrepubliek Curacao is alles mogelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties