Amigoe | Nieuwe PNP-minister morgen ingezworen

Nieuwe PNP-minister morgen ingezworen

Nieuwe PNP-minister morgen ingezworen

WILLEMSTAD — Suzy Camelia-Römer (PNP) zal morgenochtend worden ingezworen als de nieuwe minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Camelia-Römer volgt Earl Balborda op, die eerder dit jaar zijn ontslag indiende nadat PNP-leider Humphrey Davelaar het vertrouwen in hem opzegde.

Daags voor de eedaflegging van Camelia-Römer zou de Raad van Ministers twee projecten die onder de portefeuille van VVRP vallen, in behandeling nemen. Het zou gaan om terreinen in Zeelandia en Bullenbaai ten behoeve van economische projecten. PNP-leider Humphrey Davelaar stelde vanochtend er niet van uit te gaan dat beide voorstellen in behandeling genomen zullen worden.

“Ik zou het niet ethisch vinden als beide voorstellen vanochtend in behandeling genomen worden. Amper enkele uren voordat de nieuwe minister ingezworen gaat worden. Deze stukken vallen onder de verantwoordelijkheid van de minister van VVRP. Ik vind het niet kunnen dat zij door een interim-minister (Financiën-minister José Jardim, namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, red.) zouden worden ingediend”, aldus Davelaar.

De PNP-leider wijst er verder op dat hij als politiek verantwoordelijke voor de portefeuille van VVRP niet op de hoogte is gebracht van beide voorstellen. “Ik word hierover aangesproken, dus ik neem aan dat ik hiervan op de hoogte gebracht moet worden.”

In de lokale media werd er vanochtend gespeculeerd dat deze zaak mogelijk tot een kabinetscrisis zou leiden. Maar dit wordt door Davelaar van de hand gewezen. “Ik heb duidelijke afspraken met premier Ivar Asjes (PS) dat deze zaak aangehouden zal worden. Daar ga ik ook van uit.”

De nieuwe minister die morgen ingezworen wordt als minister van VVRP, Camelia-Römer, kan buigen op een schat aan ervaring. In het verleden was zij onder meer premier, minister van Justitie, maar ook van Nationaal Herstel en Economische Zaken van de Nederlandse Antillen voor de PNP.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Nieuwe PNP-minister morgen ingezworen

  1. stanley Held

    Had ik al gezegd. Alleen zou zij op justitie moeten zitten. Hoop dat zij ooit min pres wordt. Zij kent haar bevolking als geen ander. Ben blij dat zij weer op het podium staat.

  2. Intelligente dame vroeger vaak aan boord gehad, beleefd en uiterst vriendelijk. Een aanwinst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *