28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling

door Jomaira v/d Meulen-Angela

Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling
Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling

WILLEMSTAD — De broers Miguel (22) en Rochel Reyes-Abad (23) hoorden vanochtend door officier Philomijn van Logten respectievelijk twaalf en acht jaar gevangenisstraf tegen zich eisen, voor de moord op de ‘kinderverkrachter’ Andrew Sniphout (57) in Montaña op 1 juni vorig jaar.

De officier kon moord niet bewijzen, maar stelt dat er voldoende bewijzen zijn om beide mannen te veroordelen voor (het medeplegen van) doodslag. Ze haalde onder meer de verklaringen aan van de mannen zelf. Miguel bekende Sniphout te hebben gewurgd en daarna gestoken.

Rochel bekende zijn broer te hebben geïnstrueerd hem met het mes te steken en een brief achter te laten, ‘om de reden voor zijn dood te laten weten’. Het slachtoffer werd ontdekt met een mes in de borst en daaraan een bankstatement (niet van het slachtoffer) met daarop het bericht ‘Esaki a muri pa biolado menor edad’, oftewel ‘deze (man) werd gestoken voor het verkrachten van minderjarigen’.

Rochel benadrukte vandaag dat hij niet binnen was geweest, maar dat hij wel in de buurt was van de woning. Hij vertrouwde de hele toestand niet. Het is namelijk zo dat Miguel in de avonduren naar Sniphout zou gaan om te praten over werk dat die hem had aangeboden.

Dat vond Rochel vreemd en hij wilde meegaan. Rochel wist dat Sniphout een kinderverkrachter was. Hij was zelf door hem verkracht, verklaarde hij vandaag, maar hij wilde niet in details treden omdat de pers aanwezig was. Hij was niet verkeerd, als men de verklaring van Miguel moet geloven. Volgens hem maakte Sniphout seksuele avances, in plaats van over het werk te praten. Sniphout bedreigde hem met een mes, terwijl hij hem aaide, zoende en aan zijn intieme delen trachtte te komen. Op een gegeven moment is het Miguel gelukt hem te overmeesteren. Sniphout werd hierna gewurgd, en daarna in de hals en borst gestoken. Hij overleed door bloeding door perforatie van zijn hart.

Ook Miguel werd op jongere leeftijd blootgesteld aan seksuele activiteiten, blijkt uit het dossier. Wat dit precies inhoudt, werd niet duidelijk. Uit de deskundigenrapporten blijkt verder dat beide mannen een zware jeugd hebben gehad, waardoor zeker Miguel behandeld moet worden. De mannen vroegen in hun laatste woord om vergiffenis. Het spijt hen wat er is gebeurd. Hun advocaat Quincy Girigorie benadrukte dat de dood van Sniphout het resultaat was van een emotionele opwelling.

De rechter doet over drie weken uitspraak.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...