Amigoe | Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling

door Jomaira v/d Meulen-Angela

Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling

Moord op ‘kinderverkrachter’ Montaña was emotionele opwelling

WILLEMSTAD — De broers Miguel (22) en Rochel Reyes-Abad (23) hoorden vanochtend door officier Philomijn van Logten respectievelijk twaalf en acht jaar gevangenisstraf tegen zich eisen, voor de moord op de ‘kinderverkrachter’ Andrew Sniphout (57) in Montaña op 1 juni vorig jaar.

De officier kon moord niet bewijzen, maar stelt dat er voldoende bewijzen zijn om beide mannen te veroordelen voor (het medeplegen van) doodslag. Ze haalde onder meer de verklaringen aan van de mannen zelf. Miguel bekende Sniphout te hebben gewurgd en daarna gestoken.

Rochel bekende zijn broer te hebben geïnstrueerd hem met het mes te steken en een brief achter te laten, ‘om de reden voor zijn dood te laten weten’. Het slachtoffer werd ontdekt met een mes in de borst en daaraan een bankstatement (niet van het slachtoffer) met daarop het bericht ‘Esaki a muri pa biolado menor edad’, oftewel ‘deze (man) werd gestoken voor het verkrachten van minderjarigen’.

Rochel benadrukte vandaag dat hij niet binnen was geweest, maar dat hij wel in de buurt was van de woning. Hij vertrouwde de hele toestand niet. Het is namelijk zo dat Miguel in de avonduren naar Sniphout zou gaan om te praten over werk dat die hem had aangeboden.

Dat vond Rochel vreemd en hij wilde meegaan. Rochel wist dat Sniphout een kinderverkrachter was. Hij was zelf door hem verkracht, verklaarde hij vandaag, maar hij wilde niet in details treden omdat de pers aanwezig was. Hij was niet verkeerd, als men de verklaring van Miguel moet geloven. Volgens hem maakte Sniphout seksuele avances, in plaats van over het werk te praten. Sniphout bedreigde hem met een mes, terwijl hij hem aaide, zoende en aan zijn intieme delen trachtte te komen. Op een gegeven moment is het Miguel gelukt hem te overmeesteren. Sniphout werd hierna gewurgd, en daarna in de hals en borst gestoken. Hij overleed door bloeding door perforatie van zijn hart.

Ook Miguel werd op jongere leeftijd blootgesteld aan seksuele activiteiten, blijkt uit het dossier. Wat dit precies inhoudt, werd niet duidelijk. Uit de deskundigenrapporten blijkt verder dat beide mannen een zware jeugd hebben gehad, waardoor zeker Miguel behandeld moet worden. De mannen vroegen in hun laatste woord om vergiffenis. Het spijt hen wat er is gebeurd. Hun advocaat Quincy Girigorie benadrukte dat de dood van Sniphout het resultaat was van een emotionele opwelling.

De rechter doet over drie weken uitspraak.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *