Amigoe | ‘Monsters willen onze stichting kwaad doen’

Un Bon Hoben pa Un Bon Famia

Un Bon Hoben pa Un Bon Famia

WILLEMSTAD — Door de handelingen van een groepje mensen heeft de stichting Un Bon Hoben pa Un Bon Famia een gebrek aan financiën. Dat liet Elvin Gerard van stichting Plataforma di Bándariba vanochtend aan deze krant weten.

Als gevolg hiervan zijn volgens hem 200 jongeren nu ‘hulpeloos’. Hij stelt dat een paar ‘monsters’ de stichting kwaad willen berokkenen, en dat de kinderen die hierbij aangesloten zijn de gevolgen moeten dragen. Morgen houden de twee stichtingen een persconferentie om de problematiek aan te kaarten.

Un Bon Hoben pa Un Bon Famia had als voorzitter de 34-jarige Majron Maduro, die nog altijd verdacht wordt van seksueel misbruik van minderjarigen bij Kinderoorden Brakkeput. Zie ook het artikel over de lopende strafzaak tegen Maduro op pagina 3 van deze krant. Gerard laat echter weten dat Maduro al afstand heeft genomen van het bestuur van de stichting totdat de strafzaak tegen hem afgelopen is. Daarnaast stelt hij dat in het bestuur genoeg ‘bekwame’ personen, onder andere drie schooldocenten, zitten die de stichting op de been kunnen houden. Hij ziet daarom geen reden om de sponsors en subsidies van de stichting stop te zetten.

Met ‘monsters’ duidt Gerard op onder andere pressiegroep Aliansa en Fundashon Bos di Hubentut. Hij stelt dat deze groepen bij elke sponsor en subsidieverlenende instantie zijn langsgegaan met het verhaal dat Maduro een kindermisbruiker is, zodat deze stoppen met het verlenen van subsidie of sponsorship. “Ik vind dit echt heel jammer, deze mensen zijn geen rechters en totdat er een uitspraak is kan niemand zeggen dat Maduro een kindermisbruiker is”, aldus Gerard. Daarnaast geeft hij aan dat als gevolg van de subsidiestop de stichting geen geld meer heeft om activiteiten te doen met de jongeren. “Wij organiseren veel activiteiten, zoals het maken van li met de jongeren. Zonder deze stichting staan de jongeren binnenkort op straat en worden ze drop-outs. Dat wil men ook niet”, zegt hij.

Plataforma di Bándariba en Un Bon Hoben pa Un Bon Famia houden morgen gezamenlijk een persconferentie op het adres van de laatstgenoemde stichting. Tijdens de conferentie wordt ook jongeren die aangesloten zijn bij Un Bon Hoben pa Un Bon Famia de mogelijkheid gegeven hun verhaal inzake de situatie van de stichting te vertellen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *