Amigoe | MFK test of het OM met twee maten meet

Aangifte tegen Pais, Cft-voorzitter en MAN-leider ingediend

Aangifte tegen Pais, Cft-voorzitter en MAN-leider ingediend

WILLEMSTAD — Raadsman Chester Peterson heeft gisteren namens de politieke partij Movementu Futuro Kòrsou (MFK) een aangifte ingediend bij het Openbaar Ministerie, tegen de Paisleden Alex Rosaria (leider), Marcolino ‘Mike’ Franco (Statenvoorzitter) en Alison Manuel (medewerker), maar ook tegen MAN-leider Hensley Koeiman en de voorzitter van het College financieel toezicht (Cft), Age Bakker.

MFK eist van het OM dat deze personen strafrechtelijk vervolgd worden voor schending van ambtsgeheim. Hiermee wil de partij testen of het OM al dan niet met twee maten meet, aangezien lid Amerigo Thodé wel hiervoor is vervolgd en veroordeeld op 8 januari jl. Peterson zegt in de aangifte dat de genoemde personen dezelfde strafbare feiten hebben gepleegd als Thodé, namelijk schending van ambtsgeheim (overtreding van artikel 2:232 van het Wetboek van Strafrecht, en schending van artikel 58 en 59 van het Reglement van de Orde van de Staten), en dat het OM al hiertegen had moeten optreden.

Die feiten werden ook al de behandeling van de strafzaak tegen Thodé vorige maand behandeld.

“U had dus reeds ambtshalve tot vervolging moeten zijn overgegaan, althans indien u het de heer Thodé door u ten laste gelegde feit daadwerkelijk dermate ernstig achtte om tot vervolging van Thodé daarvoor over te gaan.”

En indien er geen sprake is geweest van politieke vervolging van Thodé, mag van het OM worden verwacht dat het de vervolging van degenen tegen wie nu deze aangifte is gedaan, reeds heeft opgepakt, voegt Peterson toe.

De aangifte wordt onderbouwd met een lang verslag van diverse uitspraken en publicaties gedaan door de genoemde personen, en is ondertekend door leider Gerrit Schotte, secretaris-generaal Sithree van Heydoorn en voorzitter Dorothy Pieters- Janga.

Feiten

Zo heeft Rosaria als lid van de Vaste Commissie van Financiën van de Staten en die de besloten vergadering van 4 september 2014 tussen deze commissie en het Cft heeft voorgezeten, net als Franco opzettelijk en bovendien vóór de uitspraken van Thodé, al geheime informatie publiekelijk gemaakt op de Pais-website op 5 september.

Medewerker Manuel heeft tijdens diezelfde besloten vergadering foto’s gemaakt van de aanwezigen, die later in de media werden gepubliceerd. Bovendien heeft Bakker zelf ook tijdens diverse interviews geheime informatie over de besloten vergadering openbaar gemaakt.

Koeiman heeft hetzelfde gedaan en MFK haalt een artikel in ochtendkrant Extra aan van 5 september 2014 en een radiointerview bij Radio Mas op dezelfde dag, die het OM al in zijn bezit heeft, als bewijs hiervoor.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | MFK test of het OM met twee maten meet

 1. @pukkie,

  Slangen, schorpioenen en ratten zijn ook géén huisdieren. Bij normale mensen gaat inderdaad het adagium op, dat deze mensen vaak op hun huisdier gaan lijken. Het meest voorkomende is de trouwe hondekop.

  Bepaalde advocaten gaan op diersoorten lijken die buiten de groep huisdieren vallen maar wel in huis kunnen voorkomen. Deze dieren worden vaak bestreden met gif.

  Bij politici ligt dat nog weer anders. Politici onder het IQ-niveau van 78 lijken vaak op een walrus, niet te verwarren met de White Shark. Vrouwelijke politica (tot het IQ-niveau van -43) lijken vaak op een gordeldier dat gekruist is met een gorilla. Vaak proberen deze vrouwen – met grote ringen in hun oren en aan hun handen – hun familieband te verdoezelen met grote parels om hun nek. Hun voorhoofden zijn altijd voorzien van betonnen bepantsering.

 2. Wat een miezerige rat.

  En dat gluiperige gezicht.

 3. Het kennelijk te lang stil geweest op dat kantoor. Gaan we weer eens wat uit de hoek halen , moeten ze gedacht hebben.
  Criminelen genoeg bij MFK, dus zal er bij anderen ook wel wat te bedenken zijn. De meeste mensen gaan lijken op hun huisdier, maar bij deze foto kan ik zo gauw geen huisdier bedenken. U vast wel.

 4. Als ik naar de foto kijk zie ik het meest miezerige en gluiperige figuur dat ik me maar kan voorstellen.

 5. Ach ratvocaat Peterson, heeft met de MFK de juiste partij uitgekozen, want de leden van die partij zitten vaker in de rechtbank dan in de Staten.

  Ondanks dat hij enorm verdient aan de Mafia Forsa Kriminalidad heeft hij nog steeds zijn flut toupetje nog niet vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *