29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | ‘Leiding Tromp aan CBCS uitmuntend’

Aldus Financienminister Richard Gibson
Aldus Financienminister Richard Gibson

PHILIPSBURG — De manier waarop Emsley Tromp de afgelopen dertig jaar leiding heeft gegeven aan de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is altijd ‘uitmuntend’ geweest, stelde minister van Financiën Richard Gibson van St. Maarten gisteren in een persverklaring.

Zijn opmerkingen komen na een lawine van beschuldigingen tegen Tromp, de afgelopen weken. “Naar mijn mening zijn er geen feiten die aanleiding geven om de integriteit van de president in twijfel te trekken”, zei hij.

Gibson is van mening dat goed bestuur en de toepassing van de beginselen van de rechtsstaat de basis zijn waarop de CBCS en Tromp beoordeeld moeten worden. “In het belang van de CBCS en de landen die deel uitmaken van de monetaire unie, hoop ik van harte dat alle partijen zich zullen onthouden van geruchten en insinuaties die de reputatie van de toezichthouder aantasten.”

- Advertentie -

Tromp heeft van tijd tot tijd vergaderd met de ministers van Financiën van de landen die deel uitmaken van de monetaire unie, om een aantal thema’s te bespreken die vallen onder het gezag van de toezichthouder. Het CBCS oefent zijn wettelijke taken uit zoals voorgeschreven door de wet, zei Gibson.

“Ik heb het volste vertrouwen dat, indien problemen met de solvabiliteit of andere risico’s worden ontdekt door de toezichthouder in een financiële instelling die onder toezicht staat van de CBCS, de nodige stappen genomen zullen worden om zulke bedreigingen te corrigeren, met inbegrip van de intrekking van de vergunning van een dergelijke financiële instelling, zoals dit al decennialang consequent het geval is”, zei hij.

Gibson voegde eraan toe dat het betreurenswaardig is dat er vertrouwelijke informatie, verkregen in het kader van de uitoefening van de wettelijke taken van de CBCS, is uitgelekt naar onbevoegden. “Het openbaar maken van deze informatie is schadelijk voor de reputatie van de CBCS en zendt de verkeerde boodschap aan lokale en internationale investeerders met betrekking tot zakendoen op Curaçao en St. Maarten.”

Investeerders, zei hij, moeten erop kunnen vertrouwen dat vertrouwelijke informatie, verstrekt aan de toezichthouder, onder alle omstandigheden vertrouwelijk blijft, om een gezond financieel systeem te handhaven en te garanderen. “Met dit in het achterhoofd schrijft de wet voor dat bepaalde informatie geheim moet blijven. Het lekken van geheime, door de wet beschermde informatie, is een ernstig misdrijf en er moet een onderzoek worden uitgevoerd om de bron van het lek van deze vertrouwelijke informatie te bepalen.”

- Advertisement -

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Tja, dat is het voordeel als je totaal niet aan het internationaal verkeer deelneemt, dus een dikke voldoende voor de kleuterklas!

  2. @Freek,
    Acht, in Nederland, zijn in dezelfde periode veel banken en verzekeraars écht omgevallen. Valt dus wel mee met de heer Tromp: dikke voldoende!

  3. Uitmuntend ja, van de 4 “grote” banken ging er bijna 1 failliet en van de 2 grote verzekeraars is er nu 1 stevig van in opspraak. Het valt ook allemaal niet mee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -