Amigoe | Laatste keer loting ministersplaats

Laatste keer loting ministersplaats

Laatste keer loting ministersplaats

WILLEMSTAD — Voor vijftien studenten viel er gisteren een last van hun schouders met de inloting voor een ministersplaats voor studies waar een numerus fixus voor geldt, dus een beperkte instroom.

Het is de laatste keer dat deze loting plaatsvindt. Volgend jaar zullen de opleidingen zelf studenten selecteren voor een plaatsing.

In Nederland vindt op 19 juli een loting plaats. De studenten die gisteren niet geloot werden, hebben dan nog een tweede kans op een plek voor de studie van hun eerste keuze.

Van de 21 studenten die zich hadden aangemeld voor een ministersplaats, wist één zich rechtstreeks te plaatsen vanwege het gemiddelde eindcijfer van een 8 of hoger. Het betreft Kimberly Risseeuw die de hbo-opleiding Mondzorgkunde gaat doen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

De overige hbo-plekken waren voor Angie Dilrosun (Verpleegkunde, Leiden), Christopher Felicia (Journalistiek, Utrecht), Julissa Koeiman (Human Resource Management, Rotterdam), Celine Pardo (Verpleegkunde, Utrecht), Kevin Rumai (Toegepaste Psychologie, Leiden), Ruviendelson Sambo (Radiotherapeutische Techniek, Tilburg) en Melati Wederfoort (Toegepaste Psychologie, Leiden).

Voor een universitaire vervolgstudie werden acht studenten geloot. Het betreft Jarrel López Cañizares (Geneeskunde, Maastricht), Celine Antonius (Lucht- & Ruimtevaart Techniek, Delft), Marjolein Bulbaai (Voeding & Gezondheid, Wageningen), Samuel Constancia (Criminologie, Leiden), Melanie Cornelia (Criminologie, Rotterdam), Naomie Rafael (Rechtsgeleerdheid, Leiden), Alexandra Sillé (Geneeskunde, Maastricht) en Gabriel Broesterhuizen (Geneeskunde, Rotterdam).

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Laatste keer loting ministersplaats

  1. De YdK heeft altijd een grote bek dat ze door Nederland gediscrimineerd worden, maar hier krijgen ze dus duidelijk een voorkeursbehandeling boven Nederlandse Nederlanders.

    Maar daar hoor je de schreeuwlelijkerds van MAN, PS en MFK niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *