Amigoe | Intensieve samenwerking na rellen

door Amigoe correspondent Otti Thomas

 Intensieve samenwerking na rellen na dood Mitch Henriquez

Intensieve samenwerking na rellen na dood Mitch Henriquez

DEN HAAG — “Namens Aruba wil ik een duidelijke afkeer uitspreken over de gebeurtenissen van gisteren.” De gevolmachtigde minister van Aruba Alfonso Boekhoudt heeft dit vanmiddag gezegd na een overleg met de gevolmachtigde ministers van Curaçao en St. Maarten, burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag, voorzitter Glenn Helberg van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders en politiechef Paul van Musscher.

Het overleg was bedoeld om persoonlijk medeleven te betuigen over de dood van Mitch Henriquez en om van gedachten te wisselen over de rellen die gisteravond in Den Haag plaatsvonden. “We vragen Arubanen om rekening te houden met het rouwproces en de familie tijd te geven om dit te verwerken”, aldus Boekhoudt die eerder op de dag familieleden van Henriquez ontving op Schiphol. “We vragen ook begrip dat het onderzoek naar zijn dood tijd nodig heeft, waarbij we wel snel duidelijkheid willen, maar ook vinden dat het onderzoek zorgvuldig moet zijn”, zei hij.

De bijeenkomst was ook bedoeld om het contact tussen de drie gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en St. Maarten te verstevigen. De burgemeester en de politie verzochten om het overleg, dat vervolgens door het Curaçaohuis werd georganiseerd en ook plaatsvond in het Curaçaohuis als locatie die niet direct met de politie of het gemeentebestuur in verband wordt gebracht. “Er is veel gebeurd en het is de bedoeling dat het niet weer gebeurt”, zei de gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels. “Daarom hebben we besproken hoe we samen kunnen werken en de lijnen kort kunnen houden.”

Burgemeester Van Aartsen betuigde tijdens het overleg zijn medeleven met de familie van Henriquez en gaf informatie over de status van het onderzoek, al kon hij daar geen inhoudelijke mededelingen over doen, omdat het door de Rijksrecherche wordt uitgevoerd en de burgemeester en politie dus niets weten over eventuele eerste bevindingen. “Ik heb afgesproken om de gevolmachtigde ministers nauw te betrekken bij het vervolg, al staat het ze vrij om natuurlijk ook contact op te nemen met de Rijksrecherche”, aldus de burgemeester. Hij had al contact met een neef van Henriquez die in Almere woont en is bereid om met de net gearriveerde familieleden te praten, zodra zij daar aan toe zijn. Van Aartsen wilde geen uitspraken doen over de inhoud van het eerste persbericht over het incident, waarin gemeld werd dat Henriquez pas na de arrestatie onwel werd. “Ik wil zorgvuldig zijn. Dat was een verklaring van het OM.”

Vandaag vindt er sectie op het lichaam van Mitch Henriquez plaats. Uit de lijkschouwing moet blijken of hij is overleden aan de gevolgen van mogelijk politiegeweld. De voorlopige uitslag van de autopsie wordt deze week verwacht. Voor meer berichtgeving over deze zaak zie pagina 9.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Intensieve samenwerking na rellen

  1. Zoals gewoonlijk wordt dit in 1 DOOFPOT gestopt en de desbetreffende AGENTEN worden gewoon “WEGGEPROMOVEERD ” !! Krijgen een LEUKE BAAN ergens anders in Nederland !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *