Amigoe | ‘Prijs benzine is niet alleen afhankelijk van prijs olie’

‘Prijs benzine is niet alleen afhankelijk van prijs olie’

Volgens Asjes is het onwenselijk dat de overheid zich direct gaat bemoeien met de prijsaanpassingen van brandstof.

WILLEMSTAD — In een spoedpersconferentie gisteren met vertegenwoordigers van Curoil, Bureau Telecommunicatie en Post (BTP), ministers Stanley Palm (Economische Ontwikkeling), José Jardim (Financiën), en minister-president Ivar Asjes werd uitgelegd hoe de recente aanpassingen van de brandstofprijzen zich verhouden tot de wereldhandelsprijs van aardolie.

De uitleg kwam voor het verstrijken van het ultimatum dat door vakbond PWC werd afgekondigd.

Uiterlijk om 19.00 uur wilde de vakbond dat de overheid voor de camera’s een uitgebreide uitleg zou geven. Morgen stijgt de prijs van benzine met 29 cent, terwijl de prijs van een vat aardolie op de wereldmarkt onder de 60 dollar ligt, aldus de vakbond. Aardolie is een essentiële grondstof voor het maken van diverse geraffineerde brandstofproducten, zoals Mogas 95 (benzine) en Low Sulfur Diesel. Hierdoor is er dus een relatie tussen de prijs voor aardolie en de prijs voor geraffineerde producten, aldus BTP. De wereldhandelsprijzen voor zowel de geraffineerde brandstofproducten, zoals vastgesteld door Platts (een onafhankelijke organisatie die de gemiddelde standaardprijs van energieproducten bijhoudt), alsook voor aardolie worden dan ook maandelijks ter controle door het BTP bijgehouden.

Alhoewel de ontwikkeling van de olieprijs een belangrijke factor is in de prijsontwikkeling van geraffineerde producten, is die ontwikkeling niet altijd gelijk, zegt Eddy Rhuggenaath van BTP. Volgens hem kennen de geraffineerde brandstofproducten namelijk hun eigen prijsontwikkeling die wordt bepaald door de vraag naar en het aanbod van bijvoorbeeld benzine. Zo kan de prijsontwikkeling van benzine dus afwijken van de prijsontwikkeling van een vat aardolie. Daarbij komt volgens BTP dat de inkoopprijs van Mogas 95 op dit moment relatief hoog is.

De brandstoftarieven op Curaçao kennen een administratieve vertraging van ongeveer twee maanden. BTP bepaalt aan de hand van de inkoopfacturen van Curoil van twee maanden terug de tarieven van brandstof. Dat betekent dat BTP twee maanden achterloopt bij de olieprijsontwikkelingen op de wereldmarkt.

Volgens Asjes is het onwenselijk dat de overheid zich direct gaat bemoeien met de prijsaanpassingen van brandstof. Nu keurt de overheid de maandelijkse berekeningen van BTP slechts goed in de Raad van Ministers. Als de overheid zich weer gaat bemoeien met de prijsaanpassingen gaan we volgens de premier terug naar de tijd dat de overheidsbedrijven Curoil en Aqualectra in financieel zwaar weer verkeerden doordat ze de verhoging van de brandstofprijzen niet aan de consument mochten doorberekenen. Asjes wil niet dat de geschiedenis zich herhaalt.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *