27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘Inhaalslag’ omgedoopt tot ‘Werk aan de winkel’

HomeMediaAmigoe | ‘Inhaalslag’ omgedoopt tot ‘Werk aan de winkel’
‘Inhaalslag’ omgedoopt tot ‘Werk aan de winkel’
‘Inhaalslag’ omgedoopt tot ‘Werk aan de winkel’

WILLEMSTAD — De uitvoering van zeven projecten binnen het megaproject de ‘Inhaalslag’ – inmiddels omgedoopt naar ‘Man na Obra’ (vergelijkbaar met ‘all hands on deck’ ofwel ‘werk aan de winkel’, red.) – gaat vandaag zoals eerder aangekondigd, op de Oude Caracasbaaiweg van start.

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) bevestigde vandaag ook de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van twee rotondes, die parallel aan elkaar uitgevoerd zullen worden, op de Sta. Rosaweg en ter hoogte van Beurs.

Zoals eerder gemeld staat de aanvang van de rotondes op 27 augustus gepland, maar vanochtend was er reeds sprake van een afzetting met oranje tonnen. De officiële aftrap vindt aanstaande donderdag om 17.00 uur bij het voormalige pompstation plaats. Hiervoor zijn de omwonenden, de aldaar gevestigde bedrijven en het publiek in het algemeen welkom. Morgen maakt het ministerie middels advertenties de plattegronden van de aan te leggen rotondes openbaar.

De reden waarom VVRP-minister Suzy Camelia-Römer (PNP) het algehele project heeft omgedoopt naar ‘Man na Obra’, is omdat ze met de werkzaamheden een duidelijk signaal aan de gemeenschap wil afgeven, dat er ‘hard gewerkt’ wordt aan het creëren van economische impulsen.

“We weten allen dat er ditmaal sprake was van economische stagnatie en ik meen dan ook dat met verbetering van wegen er een economische impuls wordt gecreëerd. Dit niet alleen door de investering in de projecten waarmee uiteraard ook werkgelegenheid wordt gecreëerd, maar ook door een snellere doorstroom van het verkeer te bewerkstelligen, wat het zakenleven op het eiland ten goede komt”,

aldus de minister. De wegwerkzaamheden die door het VVRP-ministerie onder aanvoering van uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) worden uitgevoerd in samenwerking met de technische afdeling van de verkeerspolitie, zijn reeds tijdens drie informatieavonden afgelopen week in verschillende buurtcentra aan de omwonenden kenbaar gemaakt.

Afgelopen donderdag kende het project aan de Oude Caracasbaaiweg ook een aftrap middels een zogenoemd ‘groundbreaking’-moment. Bij deze gelegenheid overhandigde minister Camelia-Römer, in aanwezigheid van onder anderen PNP-partijleider en Statenlid Humphrey Davelaar en tal van omwonenden en zakenlieden die in deze buurt gevestigd zijn, een pikhouweel aan de vertegenwoordiging van de alliantie van aannemers die de opknapwerkzaamheden van de Oude Caracasbaaiweg uit zullen voeren. Deze werkzaamheden die volgens planning drie maanden in beslag zullen nemen, behelzen het openbreken en afschrapen van het bestaande wegdek en de fundering daarvan, om vervolgens deze weer van nieuwe lagen te voorzien.

De weg zal tevens voetgangerspaden krijgen. Zoals uitvoerig bericht heeft deze weg bij hevige regenval te kampen met opborrelend rioolwater door het bestaande ‘schakelsysteem’ van waterleidingen. Dat betekent dat zowel de afvoer van regenwater als van rioolwater daarop is aangesloten wat tot overdruk leidt. Daarom zal er een aparte afvoerpijp speciaal voor regenwater worden aangelegd met een afvoer naar de rooien en zal het bestaande gemaal gereviseerd worden.

Bedrijfsleider Randy van Aanholt nam namens de alliantie – bij de Kamer van Koophandel als Aliansa Civil & Road Works geregistreerd – de ‘piki’ symbolisch in ontvangst. Hij liet weten bij de informatieavond bij buurtcentrum Janwe aanwezig te zijn geweest:

“Daarbij hebben tal van bewoners en de aldaar gevestigde bedrijven, hun opmerkingen kunnen plaatsen, die zeer zeker als feedback meegenomen zullen worden om de overlast tot een minimum te beperken.”

De pikhouweel was speciaal voor de gelegenheid van de volgende tekst voorzien: ‘Un tremendo Kòrsou pa biba, un tremendo Kòrsou pa bishitá’ (Een geweldig Curaçao om in te wonen, een geweldig Curaçao om te bezoeken). Zoals bekend heeft de VVRP-minister zich dit motto toegeëigend nadat een betrokken burger contact zocht met haar ministerie met dit motto.

“Deze gedachte wil ik mezelf toe-eigenen en met alle plezier uitdragen”,

aldus de minister, die dit sinds mei actief doet. Ze meent dat dit een ‘mooie werking van inclusie is’. Een driedaagse interne VVRP-conferentie, georganiseerd onder de noemer ‘Seshon Stratégiko: Plan Horizonte 2030’, heeft onder andere de formulering van drie kernwaarden opgeleverd voor het ministerie, conform het streven naar verdere ontwikkelingen van het eiland: innovatie, integratie en inclusie.

De planning van de voortzetting van de zeven projecten binnen de Inhaalslag voor de komende weken is als volgt:

“Morgen om 17.00 uur vindt de groundbreaking en de officiële start van de werkzaamheden aan de Erosweg/Rondeklipweg plaats bij de parkeerplaats van House of Worship; de aanleg van een rotonde op de Sta. Rosaweg en op de Sta. Rosaweg ter hoogte van Beurs start donderdag om 17.00 uur; de aanvang op Plasa Hariri staat op 28 augustus gepland; Snipweg/Corrieweg op 1 september en op 8 september de werkzaamheden aan de Venezuelaweg.”

Dit weggetje, nu voorzien van vier verkeerskussen, komt uit op het omleidingsweggetje dat achter de oude benzinepomp loopt.
Bron: Amigoe
Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties