Amigoe | Gemeente Den Haag: Aanleg tuin Curaçaohuis volgens regels

Het terras en het kunstgrasveldje die deel uitmaken van het nieuwe parkje aan de achterzijde van het Curaçaohuis zijn inmiddels zo goed als gereed. FOTO’S ANTILLIAANS DAGBLAD

Het terras en het kunstgrasveldje die deel uitmaken van het nieuwe parkje aan de achterzijde van het Curaçaohuis | FOTO’S ANTILLIAANS DAGBLAD

DEN HAAG — De aanleg van de nieuwe tuin bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao verloopt geheel volgens de regels. De gemeente Den Haag heeft de situatie beoordeeld en verklaart dat er geen bezwaren zijn voor de aanleg van de tuin.

Woordvoerder Ilona Moeksis, persvoorlichter voor stadsontwikkeling van de gemeente Den Haag, bevestigt dat er gewerkt wordt aan de tuin en parkeerplaats van het Curaçaohuis. “Er wordt hier een tuin aangelegd van kleiner dan 50 vierkante meter. Zodoende is er geen vergunning nodig”, meldt ze desgevraagd. “Er is ons gezegd dat het aantal parkeerplaatsen gelijk blijft.”

De verklaring volgt op berichtgeving dat het Curaçaohuis mogelijk geen vergunning zou hebben aangevraagd voor de aanleg van de tuin. Volgens een medewerker van de gemeente zou die vergunning verplicht zijn, aangezien het terrein in het bestemmingsplan zou zijn aangemerkt als een parkeerterrein. De kans dat die vergunning zou worden verstrekt zou klein zijn. Moeksis merkt echter op dat de afdeling persvoorlichting geen idee heeft wie namens de gemeente Den Haag uitspraken hierover heeft gedaan.

“De ‘woordvoerder van de gemeente’ die (…) wordt opgevoerd is bij ons niet bekend”, aldus Moeksis.

Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels bevestigt dat het Curaçaohuis de juiste procedure gevolgd heeft. In tegenstelling tot de eerdere berichten, zullen er geen parkeerplekken verdwijnen, maar worden ze verplaatst naar de locatie van de fietsenstalling, die overbodig is omdat slechts enkele medewerkers met de fiets naar hun werk komen. Mogelijk wordt het aantal parkeerplaatsen zelfs uitgebreid van drie naar vier.

De tuin wordt aangelegd zodat het Curaçaohuis een buitenruimte heeft voor recepties, zoals ook het geval was bij het voormalig Curaçaohuis aan de Badhuisweg. De tuin wordt dus niet aangelegd omdat Wiels een ander uitzicht zou wensen, aangezien haar kantoor zich aan de straatkant bevindt.

De minister meldt verder dat er drie offertes zijn aangevraagd voor de aanleg van de tuin, waarbij het goedkoopste bedrijf de opdracht heeft gekregen. De kosten worden geraamd op 27.000 euro. Bij de aankoop van het pand aan de Prinsegracht 63-65 werd al geanticipeerd op de aanleg van een tuin.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2 Reacties op “Amigoe | Gemeente Den Haag: Aanleg tuin Curaçaohuis volgens regels

  1. laat de 3 offertes maar zien

  2. Ja Ja, Hoeveel euro krijgt Otti Thomas eigenlijk betaald van Fraudelein om alles weer glad te strijken??? Of is het zo dat wederom de Amigoe even snel weer wat publiceert wat o.a. (J)Asjes die krant dicteert. Het is toch alom bekend dat de Amigoe alles wat (J)Asjes en fraudelein fout doen weer recht praat. Net zoals ze eerder foute informatie voor Gerrit over de Veiligheidsdienst. En ja het volk geloofde dan dat weer. Maar het begint wel steeds meer mensen op te vallen dat Amigoe al een aantal jaren errug weinig kritische vragen stelt. En zich steeds meer opwerpt als een PR machine voor beide maffia regeringen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *