Amigoe | Indrukkwekkend eerbetoon aan oorlogsslachtoffers

Indrukkwekkend eerbetoon aan oorlogsslachtoffers

Indrukkwekkend eerbetoon aan oorlogsslachtoffers

WILLEMSTAD — De ceremonie waarmee de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog officieel worden herdacht op 4 mei, blijft ook 71 jaar na het eindigen van deze oorlog indrukwekkend.

Gouverneur Lucille George-Wout legde vanochtend met premier Ben Whiteman (PS) kransen bij het monument voor de gevallenen aan het Waaigat.

Ook vertegenwoordigers van de joodse gemeente op Curaçao legden kransen. Vervolgens werd een eerbetoon gebracht aan de begraafplaats voor militairen aan de Roodeweg, waar ook kransen werden gelegd door onder meer de Veteranenvereniging Curaçao. Vanmiddag vond verder ook de herdenking plaats van Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curaçao bij het Stenen Monument in Suffissant voor de vijftien Chinese arbeiders die werden doodgeschoten nadat ze in opstand waren gekomen.

Voor het Nederland en de eilanden in het Caribisch gebied eindigde de Tweede Wereldoorlog met Duitsland op 5 mei 1945. Drie maanden later eindigde de oorlog in Indonesië met de overgave van Japan.

In Nederland wordt op 4 mei om acht uur ‘s avonds (twee uur ‘s middags Curaçaose tijd) twee minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Het openbare verkeer staat dan ook twee minuten stil. De plechtigheid en kranslegging door de koning en koningin bij het Monument op de Dam in Amsterdam, wordt altijd live uitgezonden via de NOS.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Indrukkwekkend eerbetoon aan oorlogsslachtoffers

  1. Abraham Mossel

    de doden herdenking werd weer druk bezocht door de bevolking van Curacao, wel geteld drie man en een halve paarden kop, buiten de verplichte genodigden, regering, land en zee macht.
    In Nederland liet Fraudelyne Wiels zig ook weer van haar goede kant zien door verstek te laten gaan bij de doden herdenking op de Dam. achteraf maar beter ook wat moet je met zo’n achterbaks mormel die teveel naar vis ruikt, gewoon negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *