28 C
Willemstad
• woensdag 17 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Honderdduizenden bij Rolling Stones op Cuba

HomeMediaAmigoe | Honderdduizenden bij Rolling Stones op Cuba
Frontman Mick Jagger tijdens het Stones-optreden in Ciudad Deportiva, met achter hem onder meer gitarist Keith Richards en bassist Darryl Jones. | Foto AFP
Frontman Mick Jagger tijdens het Stones-optreden in Ciudad Deportiva, met achter hem onder meer gitarist Keith Richards en bassist Darryl Jones. | AFP

HAVANA — De Rolling Stones hebben gisteren in de Cubaanse hoofdstad Havana een gratis concert van ruim twee uur gegeven voor honderdduizenden fans.

“We weten dat het jaren geleden moeilijk was om naar onze muziek te luisteren op Cuba, maar nu spelen we hier. Ik denk ook dat de tijden aan het veranderen zijn”, vertelde Mick Jagger de enthousiaste menigte.

Het was de eerste keer dat een Britse rockband Cuba aandeed. Het concert werd mogelijk gemaakt door Fundashon Bon Intenshon als gift van Curaçao aan Cuba. Volgens fotograaf Ramsay Soemanta, die erbij was, was het concert geweldig. “Naar schatting waren er 400.000 mensen. Er was vrijwel geen plek meer om al die mensen neer te zetten. De Cubanen gingen helemaal los. Hoogtepunt van de show was ‘Satisfaction’, het slotnummer van het concert. Iedereen zong het mee. Zelfs jonge Cubanen van 16 of 17 jaar kenden het lied. Ik kreeg kippenvel van dat moment”, zegt Soemanta. Een dag later praat iedereen nog over het concert. “Hier is het ‘t gesprek van de dag”, zegt Soemanta, die namens Heineken en Dolfijn FM naar Cuba is gegaan.

Mick Jagger sprak gedurende de hele show Spaans. De Britten trapten hun concert af met de hit ‘Jumpin’ Jack Flash’ uit 1968. In dat jaar deelden Cubaanse rockfans heimelijk vinylplaten met elkaar en liepen zo het risico om te werk te worden gesteld op het platteland wegens ‘ideologische afwijking’. Na ‘Jumpin’ Jack Flash’ volgde ‘It’s Only Rock ‘n Roll (But I Like It)’. Aan het einde van het concert, toen de maan door de wolken scheen, zette de band ‘Sympathy For The Devil’ in. Ze sloten hun concert af met ‘Satisfaction’.

Sommige fans van de wereldberoemde groep hadden zich al achttien uur voor aanvang van het gratis concert verzameld in het sportstadion Ciudad Deportiva de la Habana. Volgens Cubaanse staatsmedia heeft het sportpark een capaciteit van rond de half miljoen en zat het zo goed als vol.

De Stones begonnen hun loopbaan in 1962, drie jaar nadat de Cubaanse rebellenleider Fidel Castro het pro-Amerikaanse bewind op het Caribische eiland omverwierp.

Peter Reijmer met de Curaçaose vlag tijdens het concert in Cuba.
Cubaanse fans genieten.
Bron: Amigoe
Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Kan iemand me uitleggen wat de Rolling Stones met Stella van Rijn te maken hebben?

  Laat deze honky tonk woman van Schotte toch met rust, ze heeft na haar ontmaskering als MFK lid al geen leven meer.

  On topic: alle respect voor Gregory Elias die dit concert mogelijk maakte waarover over de hele wereld met respect gesproken wordt, behalve helaas op Curacao zelf.

 2. Stella heeft bewezen geen greintje integriteit te hebben door klakkeloos achter Schotte aan te lopen in ruil voor een riante baan bij de overheid (waarvoor ze een waardeloos CV had). Ze wist ook dat haar lidmaatschap van de MFK helemaal fout was, en deed krampachtige pogingen om dat verborgen te houden. Daarom moet er nu met haar afgerekend worden nu Schotte een bewezen crimineel is.

  Maar over Ramsay kun je nog discussieren. Die man is zo oer- en oerdom dat je het hem misschien niet een kwalijk kunt nemen dat hij kraaiend van genot achter Schotte aanliep, zoals een tiener achter Justin Bieber, daarbij tonnen belastinggeld verkwistend.

  Het ergste is echter dat het hoofd van de veiligheidsdienst er nog zit, juist in een functie die door de ambtelijke corruptie zwaar is besmet.

 3. @Ans

  Schotte is al veroordeeld. Een kwestie van tijd en hij kan genieten van ‘jail-house rock’. Wat wil je nog meer? Fussileren zoals Anton Mussert?

  Wat betreft Cooper en Wilsoe en misschien heb jij het liever anders, maar Curacao is een rechtsstaat. Laat het recht zijn beloop!

  Stella en Ramsay is personeel die vervang je bij niet functioneren.

 4. Freek, aardig gevonden.

  Maar in 1945 rekenden we af met het Nazi regime vanwege alle ellende die ze hadden gebracht.

  Analoog daaraan verwacht je, nu de beerput rond Schotte helemaal open is gegaan, dat we in 2016 ook met het Schotte regime afrekenen.

  Maar Ramsay Soemanta fotografeert gewoon door, Stella van Rijn blijft zitten waar ze zit, het hoofd van de VDC (ongescreend door Schotte benoemd!) verroert geen spier en dat geld ook voor de hele MFK fractie, Schotte incluis.

  En dan heb ik nog niet over ongescreenden als Wilsoe en Cooper en hun partijen die ook gewoon blijven zitten.

 5. Ja, maar die maakte Joseph Goebbels (Duitse minister van propaganda tijdens WOII) ook en die hebben we daarna ook geen opdrachten meer gegeven.

 6. Jammer dat Radio Dolfijn zich verlaagt heeft tot het meenemen van Schottes onnozele prive fotograaf Ramsay Soemanta naar dit concert.

  Deze man kan nauwelijks zijn eigen naam schrijven maar werd desondanks door Schotte benoemd tot zijn persvoorlichter en heeft daarna 2 jaar lang schaamteloos belastinggeld verkwist met idiote snoepreizen van Schotte over de hele wereld.

  Helaas geeft Radio Dolfijn blijk geen enkele normen en waarden te hebben door deze fotograaf nu in the huren voor hun reis naar Cuba.

  Maar het is niet de eerste keer dat dit radiostation blijk geeft van hun steun aan de MFK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties