Amigoe | Grote zorgen over zwembaden

Grote zorgen over zwembaden

Grote zorgen over zwembaden

WILLEMSTAD — De partijen MFK en FOL maken zich zorgen over de stand van zaken met betrekking tot de zwembaden op het eiland. Beide partijen dringen er bij premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) op aan om actie te ondernemen in deze zaak.

MFK-Statenlid Sithree van Heydoorn constateert in een persbericht dat de Curaçaose regering haar sportbeleid ernstig heeft verwaarloosd. Als voorbeeld hiervoor noemt hij de stand van zaken met betrekking tot zwembaden op het eiland. Het Statenlid ging zowel het zwembad in het SDK-sportcomplex als de Pisina Bennie Leito langs. Het Statenlid omschrijft het Rifzwembad als een ‘tijdbom’, nadat hij de pomp heeft gezien die wordt gebruikt. “Het hele systeem is verroest, waardoor het onmogelijk is het ooit nog te kunnen repareren. Deze pomp moet zo snel mogelijk door de regering worden vervangen, om in de toekomst een ongeval te voorkomen waar wij allemaal spijt van zullen krijgen.”

Van Heydoorn merkt ook op dat het zwembad van SDK al enige tijd leeg is en dat niet te zien is dat er werkzaamheden plaatsvinden om het weer in gebruik te kunnen nemen. Het zwembad werd eind vorig jaar gesloten in verband met een besmettelijk bacterie in het zwemwater. Hij betreurt het feit dat vorig jaar ouders met hun eigen geld testen moesten laten uitvoeren om te achterhalen of het zwemwater besmet was.

Ook FOL-leider Anthony Godett maakt zich zorgen over de zwembaden. Hij betreurt het op zijn beurt dat een sport die in het verleden tal van medailles voor het eiland heeft voortgebracht zo weinig aandacht krijgt van de autoriteiten. Hij constateert dat er geen nieuwe faciliteiten bij komen en dat bestaande niet worden onderhouden. In dit verband verwijst hij specifiek naar de situatie van het SDK-zwembad. Godett, wiens partij op dit moment niet in de Staten is vertegenwoordigd, eist dat de reparatie van het SDK-zwembad wordt hervat en dat er nog meer geld beschikbaar wordt gesteld voor sport in het algemeen.

Van Heydoorn betreurt de stand van zaken op sportgebied op Curaçao. Hij wijst erop dat Curaçao maar liefst twee ministers telt die met sport belast zijn. Hij bedoelt hiermee premier Whiteman die de sportstichtingen onder zijn hoede heeft, terwijl het beleidsgedeelte onder zijn partijgenote Irene Dick (PS), de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) valt. Deze twee ministers moeten toch in staat zijn om deze problematiek op te lossen, stelt het Statenlid in een persbericht.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Grote zorgen over zwembaden

  1. Het gekletter van de zijde van MFK en FOL t.a.v. het geknoei van de PS beunhazen over het SDK-bad stelt weinig voor. FOL wil de naar PS ‘overgelopen’ stemmen terug. MFK lid Sithree van Heydoorn wil ‘bewijzen’ dat zij niet nog voor spek en bonen bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *