29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 17:59

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...

PBC | In Mahaai kun je zwemmen op straat

Persbureau Curacao Buurtbewoners in de wijk Mahaai zijn de wateroverlast zat. Vanuit een woning aan de Angloweg loopt voortdurend grondwater de openbare weg op. Eerdere vragen aan de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Rhuggenaath twijfelt aan benoeming CAH-directeur

Amigoe | Rhuggenaath twijfelt aan benoeming CAH-directeur

Eugene Rhuggenaath (PAR): ‘Snel besluit over aankoop havenkranen’
Eugene Rhuggenaath (PAR) twijfelt aan benoeming CAH-directeur

WILLEMSTAD — Minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling heeft nog steeds twijfels over de benoeming van een nieuwe directeur van Curaçao Airport Holding (CAH).

Desalniettemin zegt hij de uitkomst van het proces te respecteren, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO).

Op 10 februari jl. gaf Rhuggenaath per brief een uiteenzetting aan de Raad van Ministers (RvM) over het verloop van de procedure, een korte samenvatting van de twee eindkandidaten en het advies van een door hem ingestelde adviescommissie.

In een eerder verschenen rapport van PricewaterhouseCoopers staat dat op basis van de werving- en selectieprocedure twee eindkandidaten de beste match hadden met de profielschets, namelijk de huidige interim-directeur Wilhelmus Ignacio en Johan Steinmetz. De laatstgenoemde is momenteel werkzaam in Zweden. Achttien kandidaten hebben op de vacature gereageerd. Vier sollicitanten werden uitgenodigd voor een gesprek. Alleen Ignacio en Steinmetz namen uiteindelijk deel aan een assessment. Uit de brief van de minister blijkt verder dat zowel het merendeel van de commissieleden als de Raad van Commissarissen van CAH op 21 december hun voorkeur hebben uitgesproken voor Ignacio.

De minister attendeerde de RvM echter wel op een telfout op de scoringsmatrix van de eindkandidaten, ‘waardoor het verschil tussen hen groter lijkt dan het is’. In het slot van de brief zegt Rhuggenaath ‘dat alhoewel hij nog steeds twijfels heeft, hij de uitkomsten van het proces respecteert’.

Over Ignacio is de minister overigens zeer positief: ‘Hij beschikt over het gewenste opleidingsniveau en is sinds 1993 werkzaam in technische, adviserende en coördinerende functies in de luchtvaartsector in Nederland en Curaçao. Daarnaast is hij sinds 2005 senior adviseur op het gebied van luchthavenoperaties bij CAH en sinds mei vorig jaar interim-directeur. Verder is hij zeer betrokken bij het eiland en de organisatie, zeer gemotiveerd, enthousiast en beschikt hij over goede lokale en internationale contacten en gedegen kennis van luchtvaartmanagement en de lokale markt’.

Aan de hand van de aangeleverde informatie concludeert SNTBO ‘dat er is voldaan aan de eisen van transparantie, onafhankelijkheid en deugdelijkheid’. Het onafhankelijk advies- en toezichtorgaan heeft zodoende geen zwaarwegende bezwaren tegen de benoeming van Ignacio. Wel dient er voorafgaand aan de benoeming een veiligheids- en integriteitsonderzoek en medische keuring plaats te vinden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Laat Stella van Rijn met rust!

    Na de veroordeling van Gerrit Schotte tot 3 jaar cel heeft dit secreet generaal het al moeilijk genoeg om uit te leggen waarom zij lid is van de MFK en als koffiedame van de aannemersvereniging haar huidige baan in de hoogste salarisschaal van de overhead van gekke Gerrit heeft gekregen.

  2. Minister van Economische Ontwikkeling moet de beslissing van de toezichthouders (RvC CAH) laten voor wat het is. Rhuggenaath zou er beter aan doen orde op zaken te stellen binnen zijn ministerie waar recentelijk een Secretaris Generaal is benoemd die bij aflevering van een dienst laptop aangaf deze niet te kunnen gebruiken vanwege artritis. Hoe denkt deze ambtenaar de Ministerie van Economische Ontwikkeling aan te sturen? Middels een stenograaf en bodes?
    Dit vraagt om gerechtelijke procedures vanwege discriminatie op grond van handicap en gezondheidstoestand!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties