Amigoe | Rhuggenaath twijfelt aan benoeming CAH-directeur

Eugene Rhuggenaath (PAR): ‘Snel besluit over aankoop havenkranen’

Eugene Rhuggenaath (PAR) twijfelt aan benoeming CAH-directeur

WILLEMSTAD — Minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling heeft nog steeds twijfels over de benoeming van een nieuwe directeur van Curaçao Airport Holding (CAH).

Desalniettemin zegt hij de uitkomst van het proces te respecteren, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO).

Op 10 februari jl. gaf Rhuggenaath per brief een uiteenzetting aan de Raad van Ministers (RvM) over het verloop van de procedure, een korte samenvatting van de twee eindkandidaten en het advies van een door hem ingestelde adviescommissie.

In een eerder verschenen rapport van PricewaterhouseCoopers staat dat op basis van de werving- en selectieprocedure twee eindkandidaten de beste match hadden met de profielschets, namelijk de huidige interim-directeur Wilhelmus Ignacio en Johan Steinmetz. De laatstgenoemde is momenteel werkzaam in Zweden. Achttien kandidaten hebben op de vacature gereageerd. Vier sollicitanten werden uitgenodigd voor een gesprek. Alleen Ignacio en Steinmetz namen uiteindelijk deel aan een assessment. Uit de brief van de minister blijkt verder dat zowel het merendeel van de commissieleden als de Raad van Commissarissen van CAH op 21 december hun voorkeur hebben uitgesproken voor Ignacio.

De minister attendeerde de RvM echter wel op een telfout op de scoringsmatrix van de eindkandidaten, ‘waardoor het verschil tussen hen groter lijkt dan het is’. In het slot van de brief zegt Rhuggenaath ‘dat alhoewel hij nog steeds twijfels heeft, hij de uitkomsten van het proces respecteert’.

Over Ignacio is de minister overigens zeer positief: ‘Hij beschikt over het gewenste opleidingsniveau en is sinds 1993 werkzaam in technische, adviserende en coördinerende functies in de luchtvaartsector in Nederland en Curaçao. Daarnaast is hij sinds 2005 senior adviseur op het gebied van luchthavenoperaties bij CAH en sinds mei vorig jaar interim-directeur. Verder is hij zeer betrokken bij het eiland en de organisatie, zeer gemotiveerd, enthousiast en beschikt hij over goede lokale en internationale contacten en gedegen kennis van luchtvaartmanagement en de lokale markt’.

Aan de hand van de aangeleverde informatie concludeert SNTBO ‘dat er is voldaan aan de eisen van transparantie, onafhankelijkheid en deugdelijkheid’. Het onafhankelijk advies- en toezichtorgaan heeft zodoende geen zwaarwegende bezwaren tegen de benoeming van Ignacio. Wel dient er voorafgaand aan de benoeming een veiligheids- en integriteitsonderzoek en medische keuring plaats te vinden.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | Rhuggenaath twijfelt aan benoeming CAH-directeur

 1. Stella is SG Ministerie Algemene Zaken.

 2. Stella is RG Ministerie Algemene Zaken.
  SG artritis (zal ik haar maar noemen) is bij MEO pas uit NL overgekomen.

 3. Laat Stella van Rijn met rust!

  Na de veroordeling van Gerrit Schotte tot 3 jaar cel heeft dit secreet generaal het al moeilijk genoeg om uit te leggen waarom zij lid is van de MFK en als koffiedame van de aannemersvereniging haar huidige baan in de hoogste salarisschaal van de overhead van gekke Gerrit heeft gekregen.

 4. Als je een beetje met je ogen knijpt bij de foto, is het net alsof je Omayra Leeflang ziet.

 5. Minister van Economische Ontwikkeling moet de beslissing van de toezichthouders (RvC CAH) laten voor wat het is. Rhuggenaath zou er beter aan doen orde op zaken te stellen binnen zijn ministerie waar recentelijk een Secretaris Generaal is benoemd die bij aflevering van een dienst laptop aangaf deze niet te kunnen gebruiken vanwege artritis. Hoe denkt deze ambtenaar de Ministerie van Economische Ontwikkeling aan te sturen? Middels een stenograaf en bodes?
  Dit vraagt om gerechtelijke procedures vanwege discriminatie op grond van handicap en gezondheidstoestand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *