Amigoe | FOL houdt ‘referendum’ over deelname verkiezingen

FOL houdt ‘referendum’ over deelname verkiezingen

FOL houdt ‘referendum’ over deelname verkiezingen

WILLEMSTAD — De FOL houdt morgenochtend een heus ‘referendum’ om zo van het ‘volk’ te horen of het wil dat de oranje partij aan de verkiezingen van 30 september mee doet. FOL-leider Anthony Godett heeft aangegeven dat zijn partij mee zal doen, maar over de vorm wilde hij zich tot nu toe niet uitlaten.

De officiële dag voor de kandidaatstelling is maandag 8 augustus. Met nog iets meer dan een week te gaan tot de dag waarop partijen die aan de verkiezingen willen meedoen, hun kandidatenlijsten moeten inleveren, is het nog steeds niet duidelijk hoe en of de politieke partij Frente Obrero Liberashon 30 di Mei (FOL) aan deze verkiezingen zal meedoen. Eerder deze week verklaarde Godett tegenover de Amigoe dat tijdens een vergadering van zaterdag een besluit hierover zal worden genomen.

In een persbericht stelt Godett dat er ongeveer 15 partijen hebben aangegeven aan de verkiezingen te zullen meedoen. Voor de FOL is het volgens Godett, gezien haar lange politieke geschiedenis van belang dat de partij een mandaat van het volk krijgt om aan de verkiezingen mee te kunnen doen.

Volgens Godett is de partij na een interne analyse tot de conclusie gekomen dat zij een politiek referendum moet houden. Middels dit referendum zullen FOL-aanhangers en het publiek in het algemeen worden gevraagd of zij willen dat de oranje partij aan de verkiezingen meedoet. Aan de hand van dit referendum wil de partij inzage krijgen in hoe zij ervoor staat bij het volk en of zij mee zal doen aan de verkiezingen.

Het referendum vindt plaats in het partijgebouw van de FOL aan de Winston Churchillweg tussen 08.00 en 20.00 uur. Politiek leider Anthony Godett zal zelf in de keuken staan om twee grote pannen soep klaar te maken.

Bron: Amigoe

17 Reacties op “Amigoe | FOL houdt ‘referendum’ over deelname verkiezingen

 1. @Henriques, de volgend keer wel gelijk de juiste link. Ik heb nu voor niks het hele artikel zitten lezen.Het is niet zo dat ik niets te doen heb!!!

 2. Henriques

  Nog een crimineel erbij, wat maakt het allemaal nog uit. We hangen toch met zijn alleen op de rand vd afgrond en worden gewoon door een stel idioten geregeerd.

 3. Meneer Godett doe maar toch niet is namelijk goed zo zonder de Fol, het bespaart ons een hoop ellende.

 4. Corrupt als de neten.

 5. Laat Boebé eerst een cursus beschaafd praten gaan volgen.

 6. Ik denk dat ie in geldnood zit.

  @Chris
  Niet elke taxidriver is ‘onintelligent’, niet zomaar iedereen over 1 kam scheren. Dat past niet.

 7. GODETT/FOL

  4. De broer van gedeputeerde Anthony Godett, Shandel Godett is aangesteld bij de Milieudienst op Curaçao zonder enige sollicitatie, ook negen anderen zijn daar door de politiek aangesteld. (C143)
  5. FOL: Oefent druk uit op TelCuraçao om het programma van Nelson Pierre van de buis te krijgen. (C13)
  6. Anthony Godett: Provoceert in dronken toestand politieagenten tijdens een zoekactie gericht op het vinden van illegalen. (C2)
  7. Johnny Louisa Godett is de zoon van de Minister-President. Zijn naam staat samen met het bankrekeningnummer van zijn vader, de echtgenoot van de Minister-President, op een papiertje wat gevonden is bij drugsdealers. (C3)
  8. Nelson Monte: tegen de FOL adviseur wordt een kort geding aangespannen om hem weer in de gevangenis te krijgen. Later ontvangt hij huisarrest, maar er wordt niet gecontroleerd waar hij zich bevindt. (C8)(C75)
  9. Hedwiges Komproe, ex-Postdirecteur, zijn vrouw Lucette Komproe-Kwidama, oud-statenlid/Minister Rufus McWilliam en interim-Postdirecteur Roy Heerenveen zijn aangehouden in de Pinnacle-zaak, waarbij het O.M. een oplichting van een miljoen Euro onderzoekt. Ook de dochter van de Minister-President Nirayca Louisa Godett is verdachte in deze zaak. (C9)(C10(C11)(C12)(C16).
  10. Urwin Sillé, nummer 21 op de FOL-lijst is via een politieke benoeming aangesteld als diensthoofd van de Milieudienst, hij werkt alleen ’s ochtends, de vorige diensthoofd is zijn beleidsmedewerker geworden. Hij zit 4 schalen hoger dan zijn voorganger. Verder heeft Sillé in zijn oude baan 4 jaar lang illegaal gif gespoten. (Milieudienst!) (C29)
  11. Ernesto Godett, broer van de Minister-President wordt verdacht van bedreiging van de PAR-leider en latere Minister-President Ys door het in willen inhuren van een huurmoordenaar. (C41)
  12. FOL-Leider Anthony Godett wordt in een megafraudezaak in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden celstraf waarvan 5 maanden voorwaardelijk. FOL-adviseur Nelson Monte kreeg 4 jaar celstraf. Ook wordt hij later opgepakt omdat hij een greep zou hebben gedaan in de FOL-partijkas. (C42)(C43)(C55)
  13. Volgens de Algemene Rekenkamer Nederlandse Antillen is de aankoop van het terrein van Fontein door de Fundashon Kas Popular (FKP) niet volgens de spelregels van good governance gegaan en heeft men niet zichtbaar gehandeld. Anthony Godett is bestuursvoorzitter van FKP. (L5)
  14. Godett heeft ook ondeugdelijk bestuurd in de kwestie m.b.t. de benoeming van Ivar Asjes in de directie van overheids-nv Selikor. (L6)
  15. Andere mensen en stichtingen die veroordeeld zijn in deze zaak: advocaat Johnny Winkel, zakenman Chris Winkel, ex-post N.V. directeur en ex-financieel manager van Post N.V. George Lichtveld en Edsel Lourens, de acquisiteur Rob Salas en de organisaties Stichting Papa Godett en Antillen N.V. (C44)(C45)(C46)(C47)(C48)(C49)(C50)
  16. Minister-President Mirna Louisa-Godett bezoekt haar broer in de gevangenis en levert daar illegaal een mobiele telefoon af. Tevens wordt bekend in de Campo Allegro-zaak dat zij, tegen het advies van gezaghebber Richards-Dindial in, de weigering van Colombiaanse prostituees op Hato ongedaan heeft gemaakt (C52)(C84)
  17. Oud-journalist en medewerker van gedeputeerde Ignacio, Edison Maduro (FOL) wordt opgepakt in verband met de Campo Allegro zaak. (C53)
  18. De politieke partij FOL financiert haar campagne met omkoopgeld van verschillende aannemers. (C59)
  19. Milanagela T., oud-secretaresse van gedeputeerde Godett en wijlen minister Komproe is als medewerkster van het keuringslokaal, wegens verduistering en geknoei met keuringskaarten, opgepakt door de Landsrecherche die ook het onderzoek leidt. (C96)
  20. FOL-leider Anthony Godett bevestigt dat er binnen diverse overheids-nv’s FOL-leden zijn aangewezen als commissaris. Zo heeft FOL Mirna Godett bij UTS als commissaris aangesteld en bij brandstofdistributiebedrijf Curoil en oud-minister Richard Salas bij Curaçao Ports Authority, Salas is ook aangesteld in de directie van Fundashon Kas Popular. Godett stelt dat het gebruikelijk is dat regeringspartijen hun eigen mensen benoemen.(C102)
  21. Reginaldo Carolina is in het verleden veroordeeld voor zijn aandeel in de lgo-suikerfraude. Hij is door de FOL aangesteld tot bestuursvoorzitter van de privatiseringsstichting die wordt opgeheven en vraagt een salaris van 17 000 gulden per maand. (C112)
  22. Curaçao heeft 1,1 miljoen moeten uitgeven voor nieuwe kentekenplaten in de kleur oranje (kleur van Godett’s FOL). Na een paar dagen bleek het weggegooid geld, omdat de kentekenplaten niet aan de eisen voldeden en niet zichtbaar waren. (L12)

 8. Abraham Mossel

  Lache he, hij is nog gekker als Gerrit de Raaf aan het worden, de Raaf heeft nog ff de wind en de POEN mee( verplichting schulden afbetalen aan de maffia) om de verkiezingen te winnen, hierna ff brommen in het gevang met 5 ontzegging stemrecht en je hoord net zoveel van Gerrit de Armeziel, als van Godett nu, een soort laatste stuiptrekkingen noemen ze dat geloof ik.

 9. Wait up a darn second…. Ik dacht dat deze convict boos was weggelopen na de verkiezing en zich verder met het voeden van een gered leguaantje ging bezighouden. Nu wil die corrupte crimineel weer op het pluche gehesen worden? Esta dushi, no??!

 10. Uit Wikipedia:

  Godett beheerde in 2000 de portefeuille openbare werken in het eilandbestuur. Bij een strafrechtelijk onderzoek naar het handelen van enkele partijgenoten en aannemers kwam ook Godett zelf bij het Openbaar Ministerie in beeld. Hij zou zich hebben schuldig gemaakt aan oplichting, valsheid in geschrifte, en het aannemen van smeergeld.

  Op 3 november 2003 begon de strafzaak tegen Godett. Het Openbaar Ministerie eiste twee jaar gevangenisstraf.

  Op 22 december 2003 werd Godett veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Een dag eerder had Godett al laten weten dat hij niet de plaats van zijn zuster zou innemen, ook niet als er vrijspraak zou volgen. Godett wilde nog steeds premier worden, maar dan van een onafhankelijk Curaçao. Hij ging tegen het vonnis in beroep, maar werd op 16 juli 2004 tot een hogere straf veroordeeld (15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk). In 2005 werd door de Hoge Raad het cassatieverzoek van Godett en verschillende andere in dezelfde zaak veroordeelde personen verworpen.

  Godett, die bij de behandeling van zijn zaak in hoger beroep zweeg, verklaarde zichzelf onschuldig en vergeleek zich met Martin Luther King, Nelson Mandela, Jezus Christus en de voormalige Venezolaanse president Hugo Chávez. In juli 2006 werd Godett opgeroepen om zijn straf uit te zitten in de gevangenis op Curaçao. Hij weigerde daarbij zijn lidmaatschap van de Staten van de Nederlandse Antillen (het parlement) en de Eilandsraad van Curaçao op te geven. Hij verklaarde dat onder meer omdat hij het met het lidmaatschap verbonden inkomen nodig heeft om zijn advocatenrekening te betalen. Vanaf 17 juli zit hij zijn gevangenisstraf uit. Op 14 december werd hij in het ziekenhuis opgenomen wegens hartklachten, maar op 21 december keerde hij weer in de gevangenis terug. Hij is op 12 maart 2007 vrijgelaten.

  En morgen gaat Jesus Christus dus soep voor ons koken!

 11. Ik dacht dat we eindelijk van deze randdebiel af waren en dat zijn partij net als zijn criminele leiders Richard Salas, Ben Komproe en Nelson Monte lagen weg te rotten onder de grond.

  Bai fliet met je corrupte partij Godett!

  Google het toppunt van domheid en je vindt Anthony Godett en Ramsay Soemanta.

 12. Joep Meloen

  Een achterban die gewoon vergeet dat de leiding van de partij bestaat uit veroordeelde criminelen geeft wel te denken.
  Je vraagt je af of dat stemrecht voor iedereen, en zonder eisen, wel zo’n goed idee is.
  Enig voordeel, PS, MFK, FOL, MAN, PNP etc gaan allemaal achter dezelfde kiezer aan, namelijk het deel dat te dom is om voor de duvel te dansen.
  Enig nadeel is dat we er daar zo ontzettend veel van hebben op dit eiland.
  En die partijen weten dat drommels goed !

 13. Verwachten geen grootte opkomst Codett gaat zelf 2 pannen soep koken. Als wij nu allemaal gaan en zeggen dat de FOL niet hoeft mee te doen zijn we daar in iedergeval al vanaf. Aan de andere kant was FOL altijd mijn escape als ik ff geen vertrouwen had in de overige partijen.

 14. ‘Politiek leider Anthony Godett zal zelf in de keuken staan om twee grote pannen soep klaar te maken.’

  Treffend, toen hij premier was liep ook alles in de soep.

 15. Als dat referendum in de Capriles kliniek wordt gehouden geef ik Godett enige kans.

  Je moet toch wel idioot zijn om te gaan stemmen op de partij die criminele figuren als Godett (een jaar gevangen gezeten wegens corruptie), Nelson Monte, Richard Salas en Ben Komproe als boegbeelden had.

  Godett zelf kan nog geen twee woorden foutloos Nederlands spreken en heeft de intelligentie van een taxichauffeur.

  Toen hij het gevang in ging liet hij zich als premier vervangen door de domme gans Myrna Godett, destijds assistent kopieerapparaatbediende van Selikor. Naar verluid staat ze daar nog steeds op de loonlijst, hoewel ze er al bijna 10 jaar geleden vertrokken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *