Amigoe | SGTK-leden gaan staken

SGTK-leden gaan staken | Foto Edsel Sambo

SGTK-leden gaan staken | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — De kogel is door de kerk. De leden van SGTK, de vakbond voor werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, gaan staken. Dit is besloten tijdens een algemene ledenvergadering die gisteren werd gehouden.

Over het tijdstip en de plaats van de actie wordt er de komende dagen vergaderd. Maar volgens SGTK-voorzitter Alcides Cova willen zijn leden een duurzame oplossing.

Inzet van de actie is onder meer een nieuwe cao voor het personeel in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein. Maar volgens Cova gaat het om een veel bredere zaak. “Het gaat om het principe dat mensen die hetzelfde werk verrichten, hetzelfde loon moeten ontvangen. Als vakbond zetten wij ons al meer dan een jaar in om tot een cao te komen. Onze leden zijn het wachten beu.”

Het besluit om tot actie over te gaan werd genomen tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering in het SSK-gebouw aan de Schouwburgweg. Volgens Cova is de actiebereidheid onder de leden groot. “Zij willen een duurzame oplossing. Het duurt hen allemaal te lang. Het vorige cao liep meer dan anderhalf jaar terug af. Sindsdien zijn wij bezig. Er moet nu een oplossing komen.”

Tijdens de algemene ledenvergadering is gisteren besloten dat een speciale commissie zal worden opgericht, met de leden van het bestuur, het actie-comité, maar ook andere geïnteresseerde leden. Deze commissie zal zich in de komende dagen buigen over mogelijke scenario’s. Na dinsdag zal duidelijk worden wat voor pad SGTK in de komende periode zal bewandelen.

Cova benadrukte vanochtend wel dat er ‘sowieso gestaakt’ zal worden. “Vanuit de vergadering is naar voren gekomen dat de leden geen voorstander zijn van een korte actie, waarna de partijen weer om de tafel gaan zitten, waarna na twee weken blijkt dat wij echt niks zijn opgeschoten en dat wij weer moeten gaan staken. De actie die nu moet komen, moet tot oplossingen gaan leiden, waar de leden iets aan hebben.”

De SGTK-voorzitter benadrukt dat bij de acties, die nog moeten komen, er niks wordt uitgesloten.

Bron: Amigoe

6 Reacties op “Amigoe | SGTK-leden gaan staken

  1. Dat is een trekpop, je ziet het aan zijn ogen. De rechterarm van die dikke zit erin.

  2. Dan werk die rechts van de dikke er pas een paar dagen.

  3. Aan de dikke buiken te zien betaalt Isla zo slecht nog niet.

  4. Nee. Chris, die 20 zijn aan het werk, die 80 zitten bij een vakbondsvergadering onder werktijd.

  5. Benzine hamsteren!!!!!

  6. 80/20? De foto doet vermoeden dat de Isla wel de 80 maar niet de 20 toepast.

    Dit is discriminatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *