Amigoe | Eerste lokaal besmette zika-geval op Saba bevestigd

Eerste lokaal besmette zika-geval op Saba bevestigd

Eerste lokaal besmette zika-geval op Saba bevestigd

THE BOTTOM — Deze week werd het eerste lokaal besmette geval van zika bevestigd op Saba. Het aantal bevestigde gevallen komt hiermee op twee, het eerste geval betreft iemand die de ziekte in het buitenland heeft opgelopen.

Het aantal muggen op Saba is behoorlijk laag, wat de kans op verspreiding van het virus aanzienlijk vermindert.

Het zika-virus vormt een beperkt risico voor de meeste mensen. Slechts één op de vijf geïnfecteerde mensen ontwikkelt de symptomen, en de meeste mensen zijn binnen een week genezen, zonder dat zich ernstige problemen voordoen.

Toch stelt het bestuur op Saba dat het van ‘groot belang’ is om voorzorgsmaatregelen te nemen om muggenbeten te voorkomen en verdere verspreiding van het zika-virus op Saba te voorkomen. Omdat het virus in verband is gebracht met afwijkingen in de vorming van het brein van embryo’s, wordt zwangere vrouwen, vrouwen die zwanger willen raken en hun partners aangeraden om hun situatie met een arts te bespreken en zich strikt te houden aan preventieve maatregelen.

De Dienst voor de Volksgezondheid dringt er bij iedereen die zich ziek voelt, en vooral zij die last hebben van koorts, uitslag, ooginfecties of pijnlijke ledematen, op aan om zich door een arts te laten onderzoeken, het erf schoon te houden en veilig te vrijen, omdat het is aangetoond dat het virus door mannen seksueel overdraagbaar is

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *