32 C
Willemstad
• zaterdag 22 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Cooper eist duidelijkheid van partij

HomeMediaAmigoe | Cooper eist duidelijkheid van partij
Onenigheid binnen MAN houdt aan
Onenigheid binnen MAN houdt aan

WILLEMSTAD — MAN-Statenlid Charles Cooper is het niet eens met de huidige gang van zaken binnen de MAN. Hij heeft de partij een voorstel gedaan om uit de huidige impasse te geraken, verklaarde hij vanochtend.

Blijft een antwoord uit, dan zal hij een standpunt moeten innemen over of hij wel of niet lid blijft van de partij.

In een toelichting verklaart Cooper dat zijn brief niet als een ultimatum moet worden gezien. “Daar gaat het niet om. Waar het mij om gaat is dat er op korte termijn duidelijkheid moet komen voor de partij. Niemand, de partij niet, ik niet en de leden ook niet hebben er belang bij dat deze situatie voortduurt. Daarom wil ik dat we deze zaak zo snel mogelijk oplossen.”

Over de positie van Cooper is in de afgelopen periode veel gediscussieerd. Hij had zich tot nu toe niet publiekelijk gemengd in de hele discussie die binnen de partij is ontstaan over het feit dat een week geleden nieuwe leden, die nog geen contributie hadden betaald in staat werden gesteld om tijdens het congres voor een nieuw bestuur te stemmen. Deze situatie heeft al geleid tot het ontslag van voormalig Eilandsraadslid Urvin Macaay, terwijl een groep ontevreden leden een onderhoud hebben geëist met MAN-leider Hensley Koeiman.

Cooper was vorige week uitlandig in verband met bijeenkomsten van het Latijns-Amerikaanse parlement en heeft zich tot op heden niet publiekelijk uitgelaten over het conflict. Hij stelde vanochtend het niet eens te zijn met de handelwijze van het bestuur. Ook hij is van mening dat nieuwe leden die nog geen contributie hebben betaald niet mogen stemmen tijdens het congres. Hij wees in dit verband naar artikel 3, lid 3 van de statuten van de blauwe partij, die schrijven namelijk voor: ‘aspirantleden en buitengewone leden hebben (…) geen stemrecht in de congressen van de partij’.

Het Statenlid stelde vanochtend zich niet te herkennen in de huidige MAN. Volgens hem is de huidige partij niet de MAN, waarvan hij in 2004 de politiek leider werd. Hij gaf ook aan zich zorgen te maken over de huidige stand van zaken binnen de partij, maar benadrukte dat hij geen deel uitmaakt van de groep ontevreden leden die vorige week een brief naar Koeiman heeft gestuurd. Cooper stelde gisteren een protestbrief naar het MAN-bestuur te hebben gestuurd met een oplossing om uit de ontstane impasse te geraken. Voor de microfoons van Radio Direct wilde hij niet op details van het voorstel ingaan. Maar, gaf Cooper aan, als hij deze week geen antwoord krijgt, dan zal hij zelf een standpunt innemen.

Benaderd

Cooper gaf overigens toe benaderd te zijn door twee andere partijen, die hem gevraagd hebben op nummer twee op hun kandidatenlijst te gaan staan. Maar het MAN-Statenlid stelde hiermee niet bezig te zijn, maar dat hij zich op dit moment wil richten om een oplossing te vinden voor de huidige problemen binnen de MAN. Alhoewel Cooper vanochtend niet wilde ingaan op de namen van deze twee partijen, gaat iedereen ervan uit dat hij benaderd zou zijn door de MFK van Gerrit Schotte en Kòrsou di nos tur van Amparo dos Santos.

Terwijl Cooper in afwachting is van een antwoord van het bestuur, wacht de groep van ontevreden leden ook op een antwoord op hun verzoek op een gesprek met politiek leider Koeiman. De groep dissidenten had Koeiman tot vrijdag 15.00 uur de tijd gegeven om op hun brief te reageren. De groep kreeg een vraag terug met het verzoek om hun verzoek nader uit te leggen. In de loop van vanochtend zou hun specificatie richting de politiek leider teruggaan.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

  1. @ Anthony de scheinhijt-heiger van Gerrit de Raaf!. Cooper heeft zijn ir titel te dank aan het spelletje Risk ” land in pikken ” wat hij persoonlijk heeft uitgevonden, in zijn geval verkocht of gaf hij het weg! aan familie en vrienden. Voor de rest is hij niet meer waard dan een hoop strond en drie knikers. Nu Gerrit de Raaf geen MP kan worden heeft hij zijn vorige politieke baas die hij totaal in zijn zak heeft (corruptie) nodig, Cooper is de enige die nog een klein beetje verstand heeft ( van draaien en bedriegen incl liegen tegen zijn eigen volk hoef je hem niks te leren, dat kan hij nog beter als De Raaaf zelf, daarom dit voorop gezet spel. maar ook dit zal Gerrit niet helpen, het word gewoon drie jaar brommen in het gevang, als het geen vier word!!/.

  2. Met deze uitlatingen maakt Cooper de weg vrij om zich bij zijn criminele vriendjes aan te sluiten.
    Hij heeft niet voor niets deze vriendjes vanaf het begin naar de mond gepraat. Nu ziet hij alweer mogelijkheden om, zodra deze partijen aan de macht komen, zichzelf op schandalige manier te verrijken over de rug van de arbeiders ( oftewel de kiezers van de MAN die pretendeerd een echte arbeiderspatij te zijn )!

    Het wordt tijd dat Curacao de politieke figuranten, zowel ministers als Statenleden hoofdelijk aansprakelijk stellen voor de schandalige daden die jarenlang, en zelfs nu nog, getolereerd werden en worden!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties