30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | CPS-personeel weer aan het werk

HomeMediaAmigoe | CPS-personeel weer aan het werk
CPS-personeel weer aan het werk
CPS-personeel weer aan het werk | Foto Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — De rechter in kort geding heeft vakbond CBH/OVP geïnstrueerd om zijn leden op te dragen het werk te hervatten bij Curaçao Port Services (CPS). Dit bevestigden CBH/OVP-voorzitter Guiseppe Sambo en de CPS-leiding vanochtend.

De rechter stuurde de partijen terug naar de onderhandelingstafel zodat zij binnen een week weer tot een akkoord kunnen komen.

Bij de aanvang van de behandeling van het kort geding constateerde de rechter dat zowel de vakbond als het bedrijf bereid was om weer te onderhandelen. De rechter besloot hierop een vonnis aan te houden, terwijl de partijen naar de onderhandelingstafel werden gestuurd om over een totaal cao-pakket te gaan onderhandelen. Mochten de partijen er niet uitkomen dan zal de rechter alsnog een uitspraak in deze zaak doen.

Vrachtafhandelaar in de haven CPS was naar de rechter gestapt nadat in de afgelopen periode steeds meer leden van de havenvakbond waren gaan staken om te protesteren tegen het uitblijven van een cao. Volgens de vakbond zou het gaan om individuele leden die buiten CBH/OVP aan het staken waren. Deze acties vonden plaats terwijl CPS en CBH/OVP aan de onderhandelingstafel bezig waren om tot een akkoord over de arbeidsovereenkomst te komen.

Maar deze onderhandelingen verliepen niet soepel. Vorige week vrijdag had Landsbemiddelaar Anthony Obispo een vergadering met beide partijen geleid. Tijdens deze vergadering had CBH/OVP een eis op tafel gelegd, waarbij werd gezegd dat als deze ingewilligd zouden worden, de acties gestaakt zouden worden. CPS kondigde na intern overleg een kort geding aan om de actie via de rechter te laten beëindigen. Dit kort geding diende vanochtend met al bekende resultaat.

De acties, waarbij er onvoldoende personeel of zelfs helemaal niemand kwam opdagen duurden het hele weekeinde tot vanochtend aan toe. Sambo gaf aan dat hij de rechter diende te respecteren. Maar hij was ook te spreken over het feit dat de rechter de partijen naar de onderhandelingstafel terug had gestuurd met de opdracht om binnen een week tot een akkoord te komen.

Na de uitspraak van vanochtend hervatten de werknemers het werk, aldus CPS in een reactie. De vrachtafhandelaar sprak de hoop uit dat de partijen onder leiding van de Landsbemiddelaar deze week in staat moeten zijn om tot een nieuw cao-akkoord te komen.

In een reactie stelt Landsbemiddelaar Obispo dat inmiddels met beide partijen is afgesproken dat gedurende de rest van de week zo veel mogelijk in dagelijkse sessies zal worden vergaderd opdat de partijen eruit komen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties